Αλβανία: Τα φαβορί του Festivali i Këngës 61

Αλβανία: Τα φαβορί του Festivali i Këngës 61

Σήμερα πραγματοποιείται ο εθνικός τελικός της Αλβανίας, Festivali i Këngës 61. Εμείς σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε τα φαβορί του φετινού εθνικού τελικού της Αλβανίας.

Enxhi Nasufi – “Burrë”

Η Enxhi Nasufi συμμετέχει για 3η φορά στο Festivali i Këngës. Την πρώτη φορά ήταν στο Festivali i Këngës 54, όπου διαγωνίστηκε με το τραγούδι “Infinit“. Προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό και κατάφερε να πάρει την 5η θέση. Όμως, την 2η φορά, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό με το τραγούδι “Njësoj“. Ελπίζει την 3η φορά, να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο που οδηγεί στην εκπροσώπηση της χώρας της στο επόμενο διαγωνισμό.

Η Enxhi Nasufi, κυρίως τραγουδάει ποπ. Είναι γνωστή τραγουδίστρια στην χώρα της. Έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ τραγουδιού. Το 2011, η Enxhi Nasufi συμμετέχει στο The Voice of Albania, χωρίς όμως κάποια διάκριση. Το 2013, η Enxhi αποφάσισε να πάρει μέρος στο X Factor Albania 3. Ήταν στην ομάδα του Pandi Laco και έφτασε μαζί του μέχρι τα ημιτελικά. Η Enxhi Nasufi έχει γίνει γνωστή μέσω του βίντεο κλιπ “Save Me” το 2015,η συνεργασία με τον Xhino όπου κυκλοφόρησε σε βίντεο κλιπ το 2016 με τίτλο “Black Diamond“, το βίντεο κλιπ “Jojo” το 2017,με το τραγούδι “Ti” το 2019 και το “Pendimi“.

Δείτε το υποψήφιο τραγούδι της Enxhi Nasufi:

Fifi – Stop

Είναι η πρώτη φορά της Fifi ή Filloreta Raçi θα προσπαθήσει να εκπροσωπήσει την χώρα της στην Eurovision 2023.

Γεννήθηκε το 1994 στην Γερμανία, αλλά μεγάλωσε από μια Αλβανική Οικογένεια, όπου κατάγεται από το Ferizaj, μια πόλη του Κόσοβου. Από μικρή είχε ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία και το θέατρο καθώς και τη μουσική και φοίτησε στο μουσικό σχολείο της Πρίστινα. Διαμορφώνοντας τις πρώτες επιδρομές της στη μουσική βιομηχανία, η Raçi συμμετείχε σε διάφορους διαγωνισμούς μουσικής και ταλέντων, όπως στο Albanians Got Talent, The Voice of Albania και Top Fest. Υιοθετώντας το καλλιτεχνικό όνομα Fifi, έκανε το ντεμπούτο της με το single “FrymomMu” το 2015. Γνωστά κομμάτια της είναι:

Dope” (2017)

Akoma” (2019)

Indiane” (2019)

Qaj” (2020)

Pa gajle” (2020)

Ninullë dashurie” (2020)

Diell” (2021)

Hana” (2021)

Δείτε το υποψήφιο τραγούδι της Fifi:

Urban Band – “Në çdo hap”

Οι Urban Band συμμετείχαν και πέρσι στο Festivali i Këngës με το “Padrejtësi“. Ήταν στον μεγάλο τελικό, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο της εκπροσώπησης της χώρας. Φέτος, ελπίζουν να το πάρουν,

Γνωστά κομμάτια των Urban Band είναι:

Rock n’Roll” (2019)

Edhe Nje Nate” (2021)

Kolazh” (2021)

Δείτε το υποψήφιο τραγούδι των Urban Band:

Albina & Familja Kelmendi – “Duje”

Είναι ανερχόμενο συγκρότημα, η Αλμπίνα μαζί με την οικογένεια της. Δυστυχώς, δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για το συγκρότημα, αλλά το πρώτο τους κομμάτι δέχτηκε αρκετά θετικά σχόλια.

Δείτε το υποψήφιο τραγούδι των Albina & Familja Kelmendi:

Elsa Lila – Evita

Η Elsa Lila γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1981 στα Τίρανα της Αλβανίας. Ο πατέρας της ήταν τραγουδιστής της πρώην αλβανικής κρατικής χορωδίας, ενώ η μητέρα της βιολονίστας, έτσι και οι δύο γονείς της την μεγάλωσαν κοντά στη μουσική και το θέατρο, δίνοντάς της μεγάλη αγάπη για τις τέχνες. Η Λίλα είχε δείξει το ταλέντο της στο τραγούδι και την υποκριτική από τότε που ήταν παιδί σε εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης της Αλβανίας και κέρδισε τον εθνικό διαγωνισμό τραγουδιού της Αλβανίας δύο συνεχόμενα χρόνια ενώ ήταν στην εφηβεία της. Είναι επίσης γνωστή για τον ρόλο της Satine στην αλβανόφωνη εκδοχή του μιούζικαλ Moulin Rouge. Το 2014, η Λίλα ήταν κριτής στην τέταρτη σεζόν του The Voice of Albania. Στις 16 Μαρτίου 2022, συνελήφθη από την ιταλική αστυνομία, στη Ρώμη, ύποπτη για εγκληματικές δραστηριότητες με ναρκωτικά. Το 1996, σε ηλικία 15 ετών, η Λίλα κέρδισε τον εθνικό διαγωνισμό τραγουδιού της Αλβανίας και κέρδισε το δημόσιο βραβείο της Αλβανίας μέσω τηλεψηφοφορίας. Το 1997 επανέλαβε τον εαυτό της και κέρδισε τον εθνικό διαγωνισμό τραγουδιού της Αλβανίας και το δημόσιο βραβείο. Το 1998 έγινε αντιληπτή από όλη την Ευρώπη όταν κέρδισε την Αλβανία στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού της Βάρνας στη Βουλγαρία, όπου συμμετείχαν άλλες 14 χώρες. Την ίδια χρονιά εκπροσώπησε τη χώρα της στο Lisboa Expo 98, πραγματοποιώντας μια συναυλία. Το 1999, σε ηλικία μόλις 18 ετών, η Λίλα εξελέγη «Αλβανίδα τραγουδίστρια του αιώνα» από την εθνική ψηφοφορία της αλβανικής κρατικής ραδιοφωνικής τηλεόρασης. Την ίδια χρονιά η Λίλα κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό του Kenga Magjike. Το 2001 της απονεμήθηκε το βραβείο «Πρεσβευτής της Αλβανικής Μουσικής στον Κόσμο» από τον Rexhep Mejdani, Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Αναγνωρίστηκε επίσης σε όλη την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες όταν έκανε μοντέλο για διάφορα εξώφυλλα περιοδικών στη Νέα Υόρκη και τραγούδησε στο Avery Fisher Hall στον Αμερικανό Υφυπουργό, το 2005, και στην Κίνα τραγούδησε το κουδούνισμα του δημοφιλούς Κινεζικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, CCTV, ενώ ήταν καλεσμένη εκεί. Το 2007, πήρε μέρος στον 57ο Διαγωνισμό Τραγουδιού του Σαν Ρέμο με το τραγούδι “Il senso della vita“. Τον Δεκέμβριο του 2008, ήταν οικοδέσποινα του 47ου Festivali I Këngës στα Τίρανα και τραγούδησε ένα τραγούδι με τον Enrico Ruggeri, και έγινε μέρος του soundtrack της ταινίας του σκηνοθέτη Gjergj Xhuvani. Φέτος ελπίζει να εκπροσωπήσει την χώρα στην Eurovision 2023.

Γνωστά της κομμάτια:

Valeria” (2003)

Il senso della vita” (2007)

Δείτε το υποψήφιο τραγούδι της Elsa Lila:

Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι που προτιμούν οι Eurofans. Εγώ θα προτιμούσα από τα παραπάνω 5 να εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό το 2023 το “Duje” από την Albina & Familja Kelmendi.

Ποια συμμετοχή πιστεύετε ότι θα κερδίσει απόψε; Γράψτε μας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.