Αλβανία: Ξεκίνησαν οι υποβολές για το Festivali i Këngës

Αλβανία: Ξεκίνησαν οι υποβολές για το Festivali i Këngës

Παρά την αποτυχία της Ronela Hajati να προκριθεί στον τελικό για την Αλβανία για πρώτη φορά από το 2017, ο αλβανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTSH άνοιξε τις δηλώσεις συμμετοχών για την 61η έκδοση του Festivali i Këngës. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αν θα χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος επιλογής της αλβανικής συμμετοχής ή αν η Αλβανία θα δώσει το παρόν στην επερχόμενη Eurovision, ωστόσο ως πιθανότερο σενάριο φαντάζει το ναι μιας και κάθε χρόνο από το ντεμπούτο της η χώρα στέλνει τους νικητές του εν λόγω φεστιβάλ στον διαγωνισμό και δεν παρέκκλινε από αυτό ακόμα και όταν σημαντικά ονόματα της εγχώριας βιομηχανίας “δήλωσαν” παρών (Elvana Gjata, Arilena Ara κ.α).

Οι κανόνες της επιλογής είναι:

  • Το τραγούδι θα πρέπει να σταλεί όπως θα ερμηνευτεί στο FiK και όχι σε ντέμο μορφή
  • Η συνολική διάρκεια δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 λεπτά
  • Μαζί με την συμμετοχή, θα πρέπει να αποσταλούν και δύο εκδοχές ορχήστρας, με και χωρίς συνοδευτικά φωνητικά αντίστοιχα
  • Οι στίχοι του τραγουδιού θα πρέπει να αποσταλούν στην τελική τους μορφή
  • Όλα τα ονόματα τραγουδοποιών και συνθετών θα πρέπει να επισυνάπτονται
  • Η δήλωση θα πρέπει να περιλαμβάνει φωτογραφίες και αναλυτικό βιογραφικό του καλλιτέχνη

Οι δηλώσεις πραγματοποιούνται είτε με φυσική παρουσία στο στούντιο του φορέα στα Τίρανα είτε διαδικτυακά στη διεύθυνση festival@rtsh.al.

Φέτος την χώρα εκπροσώπησε η Ronela Hajati με το Sekret. Αν και φαβορί πολλών για το καλύτερο αποτέλεσμα τής από το 2018, τελικά περιορίστηκε στην 12η θέση του ημιτελικού με 58 βαθμούς.

https://www.youtube.com/watch?v=_jWXmo0-ZjI

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.