Αλβανία: Δείτε απόψε τον τελικό του 59ου Festivali i Këngës

Αλβανία: Δείτε απόψε τον τελικό του 59ου Festivali i Këngës

Απόψε η Αλβανία γίνεται η πρώτη χώρα που επιλέγει την συμμετοχή της για την Eurovision 2021 μέσω του 59ου Festivali i Këngës. Συνολικά 18 καλλιτέχνες, οι οποίοι προκρίθηκαν στον τελικό μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων βραδιών , διεκδικούν σήμερα το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ και μέσω αυτού το εισιτήριο για το Ρότερνταμ της Ολλανδίας ώστε να εκπροσωπήσουν την Αλβανία στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί τον Μάιο.

Το φετινό φεστιβάλ πραγματοποιείτε με αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το παρελθόν λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του ιού COVID-19. Συγκεκριμένα για πρώτη φορά φέτος το μεγαλύτερο μέρος του τελικού, όπως και των πρώτων δύο βραδιών, είναι μαγνητοσκοπημένο, live θα είναι μόνο η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.  Επιπλέον για πρώτη φορά το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο, στην πλατεία Sheshi Italia, ενώ επίσης για πρώτη φορά το φεστιβάλ πραγματοποιείται χωρίς ζωντανή ορχήστρα. Παρουσιαστές του φετινού φεστιβάλ είναι οι Blendi Salaj και Jonida Vokshi.

Οι συμμετέχοντες του τελικού:

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεν υπάρχει televoting στο Festivali i Këngës, με τα αποτελέσματα να καθορίζονται από μια πενταμελή επιτροπή, μέλη της οποίας είναι οι παρακάτω: Agim DoçiAlma BektashiEugent Bushpepa (Eurovision 2018 – 11η θέση), Jonida Maliqi (Eurovision 2019 – 17η θέση)και Klodian Qafoku. Η μετάδοση του τελικού θα ξεκινήσει στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) και μπορείτε να την παρακολουθήσετε από το επίσημο κανάλι της RTSH στο youtube.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.