Αλβανία: Απόψε ο μεγάλος τελικός του Festivali i Këngës 58

Αλβανία: Απόψε ο μεγάλος τελικός του Festivali i Këngës 58

Έπειτα από δύο ημιτελικούς, έφτασε η μέρα του μεγάλου τελικού του μουσικού φεστιβάλ της Αλβανίας Festivali i Këngës 58, όπου ο νικητής του θα εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Παρουσιάστρια της βραδιάς, που θα μεταδοθεί ζωντανά από το Pallati i Kongreseve στα Τίρανα, θα είναι η Alketa Vejsiu.

Συνολικά στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 20 συμμετοχές, οι οποίες χωρίστηκαν σε δύο ημιτελικούς, όπου πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή. Λίγο μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου ημιτελικού, ανακοινώθηκαν οι 12 φιναλίστ που θα παρακολουθήσουμε να διαγωνίζονται απόψε:

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο μεγάλος νικητής του Festivali i Këngës θα αναδειχθεί 100% από την ψηφοφορία μιας κριτικής επιτροπής που αποτελείται από επαγγελματίες της μουσικής. Φέτος, η δημόσια τηλεόραση της Αλβανίας κάλεσε στην επιτροπή του φεστιβάλ 3 μη-Αλβανούς, καταξιωμένους σε όλη την Ευρώπη ειδικούς, ένας εκ των οποίων είναι και ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ο οποίος έχει συνθέσει 2 φορές στο παρελθόν συμμετοχές της Ελλάδας (2009 – This is our night – Σάκης Ρουβάς, 2017 – This is love – Demy) καθώς και συμμετοχές άλλων χωρών (Λευκορωσία 2007, Ουκρανία 2008, Ρωσία 2014, 2016, 2019, Αζερμπαϊτζάν-2013,2018).Οι άλλοι 2 καλεσμένοι διεθνείς κριτές είναι ο  Christer Björkman, Σουηδός τραγουδιστής, τηλεοπτικός & μουσικός παραγωγός, υπεύθυνος για την διεξαγωγή του Melodifestivalen από το 2002 αλλά και της Eurovision το 2013 και το 2016 όταν και διεξάχθηκε επί Σουηδικού εδάφους, καθώς και ο Felix Bergsson, τραγουδιστής, ηθοποιός και επικεφαλής της Ισλανδικής αποστολής για την Eurovision.

Καλεσμένη του σόου, θα είναι η εκπρόσωπος της Κύπρου το 2018 Ελένη Φουρέιρα.

Ο τελικός του Festivali i Këngës 58, θα ξεκινήσει στις 21:30 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.