Αλβανία: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός του “Festivali i Këngës 58”

Αλβανία: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός του “Festivali i Këngës 58”

Απόψε, θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος ημιτελικός του μουσικού φεστιβάλ της Αλβανίας Festivali i Këngës 58, όπου ο νικητής του θα εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Παρουσιάστρια της βραδιάς, που θα μεταδοθεί ζωντανά από το Pallati i Kongreseve στα Τίρανα, θα είναι η Alketa Vejsiu.

Συνολικά στον διαγωνισμό συμμετέχουν 20 συμμετοχές, οι οποίες έχουν χωριστεί σε δύο ημιτελικούς.  Χθες, στον πρώτο ημιτελικό, είδαμε να διαγωνίζονται οι μισές συμμετοχές, ενώ σήμερα θα δούμε και τις υπόλοιπες 10:

  1. Kastro ZizoAsaj
  2. Tiri GjociMe gotën bosh
  3. Olta BokaBotë për dy
  4. Era RusiEja merre
  5. Wendi MancakuEnde
  6. Robert BerishaAjo nuk është unë
  7. GenaShqiponja e lirë
  8. Eli Fara & StresiBohemë
  9. Arilena AraShaj
  10. Valon ShehuKutia e Pandorës

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο μεγάλος νικητής του Festivali i Këngës θα αναδειχθεί 100% από την ψηφοφορία μιας κριτικής επιτροπής που αποτελείται από επαγγελματίες της μουσικής. Φέτος, η δημόσια τηλεόραση της Αλβανίας κάλεσε στην επιτροπή του φεστιβάλ 3 μη-Αλβανούς, καταξιωμένους σε όλη την Ευρώπη ειδικούς, ένας εκ των οποίων είναι και ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ο οποίος έχει συνθέσει 2 φορές στο παρελθόν συμμετοχές της Ελλάδας (2009 – This is our night – Σάκης Ρουβάς, 2017 – This is love – Demy) καθώς και συμμετοχές άλλων χωρών (Λευκορωσία 2007, Ουκρανία 2008, Ρωσία 2014, 2016, 2019, Αζερμπαϊτζάν-2013,2018).Οι άλλοι 2 καλεσμένοι διεθνείς κριτές είναι ο  Christer Björkman, Σουηδός τραγουδιστής, τηλεοπτικός & μουσικός παραγωγός, υπεύθυνος για την διεξαγωγή του Melodifestivalen από το 2002 αλλά και της Eurovision το 2013 και το 2016 όταν και διεξάχθηκε επί Σουηδικού εδάφους, καθώς και ο Felix Bergsson, τραγουδιστής, ηθοποιός και επικεφαλής της Ισλανδικής αποστολής για την Eurovision.

Μετά και την ολοκλήρωση του δεύτερου ημιτελικού θα ανακοινωθούν οι 12 καλλιτέχνες, και από τους 2 ημιτελικούς, που θα πάρουν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Καλεσμένη του σόου, θα είναι η Ιταλίδα τραγουδίστρια Giusy Ferreri, όπου την μάθαμε μέσα από τα τραγούδια της “Non ti scordar mai di me” και “Novembre”, τα οποία σημείωσαν μεγάλη επιτυχία στην χώρα μας.

Ο δεύτερος ημιτελικός του Festivali i Këngës 58, θα ξεκινήσει στις 21:30 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.