Έλληνες Eurostars (και όχι μόνο) υπέρ της ενημέρωσης για το AIDS

Έλληνες Eurostars (και όχι μόνο) υπέρ της ενημέρωσης για το AIDS

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου) και στόχο την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου πληθυσμού σχετικά με το HIV/AIDS και ειδικότερα το κοινωνικό στίγμα που σχετίζεται με αυτό, η ΜΚΟ “Κέντρο Ζωής” διοργανώνει την καμπάνια “Αν ήμουν θετικός/-η”.

Οι γιουροσχολιαστές Φώτης Σεργουλόπουλος, Μαρία Μπακοδήμου και Γιώργος Καπουτζίδης, η Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών, η Βίκυ Αρβανίτη, η Άννα Κουρουπού, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Βίκυ Καγιά, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Μιχάλης Μουρούτσος, η Καίτη Γαρμπή (Ελλάδα 1993) και ο Παύλος Μάμαλος, ρωτούν τους επιβάτες των μέσων μεταφοράς της Αθήνας από την Κυριακή 29 Νοεμβρίου μια σειρά από ερωτήματα που σχετίζονται με την αντίδραση του κόσμου απέναντι στα οροθετικά άτομα.

 

Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης (η οποία αποτελεί προσαρμογή της αντίστοιχης καμπάνιας της γαλλικής οργάνωσης ΑΙDES, που από το 1984 στηρίζει οροθετικά άτομα) επιδιώκει την υπεύθυνη ενημέρωση μέσα από ένα διαφορετικό, περισσότερο βιωματικό τρόπο προσέγγισης. Η λογική και τα μηνύματά της παραπέμπουν στην καθημερινότητα και τις απλές συνήθειες που διαμορφώνουν την κοινωνικότητα αλλά και το πλέγμα των ανθρώπινων σχέσεων.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.