Συνέντευξη: Ο Rúnar Eff μιλά στον InfeGreece (Ισλανδία 2017)

Συνέντευξη: Ο Rúnar Eff μιλά στον InfeGreece (Ισλανδία 2017)

Συνεχίζουμε τις συνεντεύξεις μας με διάφορους υποψήφιους στους φετινούς εθνικούς τελικούς. Σήμερα θα σας γνωρίσουμε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και επαγγελματία, τον Rúnar Eff από την Ισλανδία. Ο Rúnar είναι υποψήφιος στο Söngvakeppnin 2017 με τη μελωδική μπαλάντα που συνέθεσε ο ίδιος Make Your Way Back Home. O τελικός του Söngvakeppnin θα διεξαχθεί στις 11 Μαρτίου και ο νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα των πάγων στο Κίεβο. Διαβάστε όλα όσα μας αποκάλυψε ο Ισλανδός ερμηνευτής για τη συμμετοχή του, πότε την έγραψε, ποιος τον ενέπνευσε, πως βλέπει το ενδεχόμενο νίκης της Ισλανδίας στο διαγωνισμό, αλλά και πως θα παρουσιάσει το Make Your Way Back Home, στον ημιτελικό και στον τελικό του Söngvakeppnin εφόσον βέβαια προκριθεί.

Rúnar προέρχεσαι από την Ισλανδία, μία χώρα που βρίσκεται στην άλλη άκρη της Ευρώπης από την Ελλάδα. Δεν γνωρίζουμε είναι η αλήθεια σχεδόν τίποτα για τη μουσική σας και τους καλλιτέχνες της χώρας σου. Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για σένα;

Ονομάζομαι Rúnar Freyr Rúnarsson αλλά συνήθως με ξέρουν ως Rúnar Eff. Είμαι τραγουδιστής και μουσικός και η αλήθεια είναι ότι τραγουδώ διάφορα είδη μουσικής σε διάφορους χώρους, όλα αυτά τα χρόνια. Έχω ήδη κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ. Το τελευταίο διακατέχονταν από μία ροκ και country διάθεση. Επομένως το τραγούδι με το οποίο ευελπιστώ να βρεθώ στη Eurovision. είναι λίγο διαφορετικό από όσα έχω συνηθίσει να κάνω.

Πως αποφάσισες να λάβεις μέρος φέτος στο Söngvakeppnin 2017;

Έγραψα το τραγούδι με το οποίο δήλωσα συμμετοχή 2 ή 3 χρόνια πριν, απλά ποτέ δεν ήμουν ικανοποιημένος αρκετά ώστε να το κυκλοφορήσω, οπότε έμεινε ξεχασμένο μέσα στη θήκη για την κιθάρα μου. Πριν μερικούς μήνες ξεκίνησα να δουλεύω πάλι το τραγούδι. Με τις αλλαγές που έκανα έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος και έτσι λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής των συμμετοχών, κατέθεσα το τραγούδι.

Το Make Your Way Back Home είναι μία προσωπική ιστορία; Που αναφέρεται;

Το τραγούδι είναι όντος προσωπικό, αν και ξεκίνησε λίγο ως αστείο. Η κοπέλα μου κατάγεται από την Ísafjörður μία μικρή πόλη της Ισλανδίας, η οποία απέχει 6 ώρες οδήγησης από τη δική μου πόλη το Akureyri. Της έγραψα αυτό το τραγούδι την επόμενη ημέρα αφότου έφυγε και πήγε εκεί για επίσκεψη ζητώντας της να επιστρέψει (Make Your Way Back Home), αφού η ζωή είναι πολύ βαρετή χωρίς αυτήν 🙂

Παρακολουθείς το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και αν ναι ποιες είναι οι αγαπημένες σου συμμετοχές;

Φυσικά το βλέπω κάθε χρόνο όπως οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ισλανδία. Η αγαπημένη μου συμμετοχή όλων των εποχών είναι το Hold Me Now του Johnny Logan, μια υπέροχη μπαλάντα από το 1987. Όσο αφορά τις ισλανδικές συμμετοχές έχω ένα δυνατό δέσιμο με τη συμμετοχή μας από το 1996 Gleðibankinn και Coming Home από τους Sjonni´s friends το 2011.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η Ισλανδία λόγω του μεγέθους της αλλά και της τοποθεσίας της δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσει το διαγωνισμό. Συμφωνείς με αυτό;

Όχι πιστεύω ότι όλα είναι πιθανά με το σωστό τραγούδι και τον σωστό ερμηνευτή. Εξάλλου η Jóhanna Guðrún με το Is It True και η Selma με το All Out Of Luck ήταν πολύ κοντά.

Runar Eff

Θα ερμηνεύσεις το τραγούδι σου στα αγγλικά ή στα μητρική σου γλώσσα στο Söngvakeppnin 2017;

Στον ημιτελικό όλοι οι υποψήφιοι θα ερμηνεύσουν τις συμμετοχές τους στα ισλανδικά, στον τελικό όμως εφόσον προκριθώ επέλεξα να τραγουδήσω στα αγγλικά.

Πως θα παρουσιάσεις το Make Your Way Back Home επί σκηνής;

Δουλεύουμε πάνω σε αυτό αυτό το διάστημα, αλλά δεν είμαι χορευτής. Το τραγούδι είναι άμεσο και δυνατό, συνεπώς ψάχνουμε να βρούμε τρόπους που θα ταίριαζαν στο τραγούδι όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τελειώνοντας Rúnar θα θέλαμε να ρωτήσεις κάτι στον εαυτό σου που δεν σε ρωτήσαμε και να απαντήσεις σε αυτό.

Θα ρωτούσα αν τραγουδώ μόνο δικά μου τραγούδια ή και διασκευές;

Η απάντηση είναι ότι μου αρέσουν πολύ οι διασκευές και αν ψάξετε στο YouTube με το όνομα μου “Runar eff”, θα δείτε ότι κάνω και τα δύο. Θα σας συμβούλευα να ακούσετε τις διασκευές που έκανα στα τραγούδια “Take on me” και “Holding out for a hero”.

Rúnar σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία και γιατί όχι να σε δούμε στο Κίεβο.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον Rúnar Eff ακολουθήστε τον στα social media:

Facebook: Rúnar eff

Twitter: runareff

Instagram: runareff

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε για τους αναγνώστες του InfeGreece ο  Rúnar, όπου ερμηνεύει σε accoustic version τη συμμετοχή του:

https://www.youtube.com/watch?v=5l0Ald3iLqM&feature=youtu.be

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.