Σλοβακία: Επιστρέφει στην Eurovision 2023;

Σλοβακία: Επιστρέφει στην Eurovision 2023;

Σύμφωνα με το Eurocontest.cz, το RTVS, ο σλοβακικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα μπορούσε να αποφασίσει την επιστροφή του στην Eurovision το 2023.

Το Eurocontest.cz αναφέρει ότι η Σλοβακία δεν θα λάβει την απόφασή της για το αν θα διαγωνιστεί στην Eurovision 2023 έως τον Αύγουστο το νωρίτερο. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο τηλεοπτικός σταθμός είχε δηλώσει στο ESC Today ότι δεν θα συμμετείχε στον επερχόμενο διαγωνισμό.

Το Eurocontest.cz εξηγεί ότι θα ληφθεί απόφαση μετά από εκλογές για τον Γενικό Διευθυντή του RTVS. Οκτώ άτομα διεκδικούν για να είναι ο επόμενος Γενικός Διευθυντής του σλοβακικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα:

  1. Jaroslav Rezník – Τρέχων Γενικός Διευθυντής του RTVS
  2. Tibor Búza
  3. Ivan Golian
  4. Ľuboš Macha
  5. Daniel Živica
  6. Peter Badač
  7. Vladimir Seman
  8. Peter Janků

Οι οκτώ υποψήφιοι πρόκειται να συναντηθούν με το Εθνικό Συμβούλιο της Σλοβακίας σήμερα, το οποίο θα καθορίσει τον νέο επικεφαλής της σλοβακικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης τον επόμενο μήνα. Μόλις καθοριστεί η νέα ομάδα διαχείρισης, θα ληφθεί απόφαση για τα σχέδια μετάδοσης του 2023.

Θυμίζουμε ότι η Σλοβακία συμμετείχε στην Eurovision συνολικά επτά φορές. Το καλύτερο αποτέλεσμα της Σλοβακίας ήταν το 1996 όταν ο Marcel Palonder τερμάτισε 18ος με το τραγούδι “Kým nás máš“. Το 1999 αποχώρησαν και επέστρεψαν μετά από 20 χρόνια. Όλες οι συμμετοχές της Σλοβακίας μεταξύ 2009 και 2012 απέτυχαν να προκριθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή τους το 2010 “Horehronie” από την Kristina είναι ένα από τα βίντεο με τις περισσότερες προβολές στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube.

Θα θέλατε να δείτε την Σλοβακία ξανά στην Eurovision; Πείτε μας στα σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.