Ισραήλ: Με εσωτερική επιλογή η συμμετοχή για το 2023

Ισραήλ: Με εσωτερική επιλογή η συμμετοχή για το 2023

Η IPBC, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός του Ισραήλ, αποκάλυψε ότι ο Ισραηλινός εκπρόσωπος για τη Eurovision 2023 θα επιλεγεί εσωτερικά.

Ο Ισραηλινός εκπρόσωπος για τη Eurovision 2023 θα επιλεγεί από επαγγελματική κριτική επιτροπή. Η IPBC θα διορίσει εννέα άτομα σε αυτήν την επιτροπή, η οποία θα περιλαμβάνει τον διευθυντή των μουσικών ραδιοφωνικών σταθμών IPBC, δύο μουσικούς συντάκτες με επαγγελματική εμπειρία στην επιλογή τραγουδιών, δύο επαγγελματίες εκπροσώπους από το τηλεοπτικό τμήμα της IPBC, καθώς και τέσσερις εξωτερικούς εκπροσώπους από τον κόσμο του πολιτισμού και μουσική. Η επιτροπή θα εξετάσει τα ονόματα των επιφανών τραγουδιστών, οι οποίοι έχουν εμπειρία σε ζωντανές εμφανίσεις μπροστά σε μεγάλο κοινό και οι οποίοι εμφανίζονται σε μεγάλο βαθμό στα playlist του ραδιοφώνου και της μουσικής πλατφόρμας. Αφού επιλεγεί ο καλλιτέχνης, θα αποφασιστεί ο τρόπος επιλογής της συμμετοχής.

Η τελευταία Ισραηλινή εκπρόσωπος που επιλέχθηκε εσωτερικά ήταν η Mei Feingold το 2014. Η συμμετοχή της στη Eurovision, “Same Heart“, επιλέχθηκε σε εθνικό τελικό στον οποίο η Mei ερμήνευσε και τα τρία τραγούδια. Από το 2015 έως το 2022, ο Ισραηλινός εκπρόσωπος της Eurovision επιλέχθηκε μέσω ενός talent show στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Reshet 13, ενώ η IPBC και πρώην IBA θα επέλεγαν τη συμμετοχή. Αυτή η συμφωνία αναμενόταν να συνεχιστεί για το 2023, αλλά δεν ελήφθησαν προσφορές για την επιλογή. Αυτή θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά από τη σύσταση της IPBC το 2017 που ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα επιλέξει τόσο τον καλλιτέχνη όσο και τη συμμετοχή για τη Eurovision.

Ο Michael Ben David εκπροσώπησε το Ισραήλ στη Eurovision 2022 με το τραγούδι “I.M“. Τερμάτισε 13ος στον δεύτερο ημιτελικό, αφήνοντας το Ισραήλ εκτός τελικού για πρώτη φορά από το 2014.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.