Πορτογαλία: Με τον Conan Osiris και το Telemoveis στο Τελ Αβίβ

Πορτογαλία: Με τον Conan Osiris και το Telemoveis στο Τελ Αβίβ

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου ο εθνικός τελικός της Πορτογαλίας Festival da Cançao 2019για την επιλογή της συμμετοχής της χώρας για την Eurovision 2019 που θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ τον Μάιο του 2019. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο  Conan Osiris με το τραγούδι Telemoveis. 

Ο αποψινός τελικός πραγματοποιήθηκε στο Portimão Arena στην πόλη Portimão με παρουσιαστές τους Filomena Cautela (μια από τις παρουσιάστριες της Eurovision 2018) και Vasco Palmeirim. Στον αποψινό τελικό διαγωνίστηκαν συνολικά 8 τραγούδια, τα οποία προκρίθηκαν από 2 ημιτελικούς. Ο νικητής αναδείχθηκε κατά 50% από το κοινό και κατά 50% από τις 7 κριτικές επιτροπές που κάθε μια εκπροσωπούσε μια από τις διοικητικές περιφέρειες της Πορτογαλίας. Τα τραγούδια που διαγωνίστηκαν απόψε ήταν τα εξής:

  1. Calema- A dois
  2. Mariana Bragada- Mar doce
  3. Matay- Perfeito
  4. Surma- Pugna
  5. NBC- Igual a ti
  6. Madrepaz- Mundo a mudar
  7. Conan Isiris- Telemoveis
  8. Ana Claudia- Inercia

Οι δύο παρουσιαστές ερμήνευσαν ένα medley από παλιότερες πορτογαλικές συμμετοχές. Καλεσμένοι ήταν ο Armando Gama (POR 1983), η Anabel (POR 1993), η Vânia Fernandes (2008), οι Isaura & Cláudia Pascoal (2018), οι οποίοι ερμήνευσαν τις συμμετοχές τους με νέες ενορχηστρώσεις. Η τελευταία μάλιστα είπε και ένα νέο τραγούδι, το Ter Ou Nao Ter.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε  τα αναλυτικά αποτελέσματα:

Ποιος είναι Ο Conan Osiris

Ο Conan Osiris (Tiago Miranda το πραγματικό του όνομα), είναι ένας καλλιτέχνης που συνδυάζει αρκετά ήδη μουσικής, από Fados (παραδοσιακά μελαγχολικά τραγούδια της Πορτογαλίας), αραβική και τσιγγάνικη μουσική μέχρι techno και R’n’B. Είναι γεννημένος το 1989 στην Λισαβόνα και έχει κυκλοφορήσει 4 δίσκους. To Telemoveis είναι ένα τραγούδι που συνέθεσε ο ίδιος ο Conan Osiris και είναι γραμμένο εξολοκλήρου στα Πορτογαλικά, ενώ έχει μπει ήδη στις εθνικές τάσεις της Πορτογαλίας στο youtube και το spotify.

 

H Πορτογαλία συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από το 1964 και έφτασε στην πρώτη μια φορά το 2017 με τον Salvador Sobral και το τραγούδι Amar Pelos Dois με το οποίο μάλιστα έκανε  ρεκόρ πόντων στο σύστημα βαθμολογίας που ισχύει από το 2016. Το 2018, στον διαγωνισμό που διοργανώθηκε στην Λισαβόνα, η Πορτογαλία ως διοργανώτρια χώρα δεν τα πήγε καλά καθώς καθώς κατέλαβε την 26η και τελευταία θέση με την Cláudia Pascoal και το O jardim. Φέτος η Πορτογαλία θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό μέρος του πρώτου ημιτελικού. Πιστεύετε πως η Πορτογαλία μπορεί να διεκδικήσει φέτος το δεύτερο της βραβείο;

15 σκέψεις για το “Πορτογαλία: Με τον Conan Osiris και το Telemoveis στο Τελ Αβίβ

  1. Χαλια μαυρα! Ουτε ως μουσικη προταση δεν περνα, γιατι δεν ειναι καν τραγουδι! Κακιστο! Και αυτο ειναι υψηλη τεχνη ή κατι αντιστοιχο…τοτε τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα!

    1. Ναι όλοι οι κανονικοί άνθρωποι αυτό πιστεύουμε αλλά όπως και το 17 ή ίδια ψ
      Χώρα επέλεξε επίσης απλά λεξούλες μαζεμένες σε καμία περίπτωση τραγούδι όπως και φέτος εγώ αυτό το λέω dezavu

  2. Δεν με τρελαίνει η παρουσίαση, ειδικά τα ασορτί κοστούμια και τα κινέζικα νύχια, αλλά μαζί με την Ισλανδία και την Ιταλία το καλύτερο τραγούδι μέχρι στιγμής.

  3. Το χρυσό στο πρόσωπό κ τα κινέζικα νύχια παραπέμπουν σε fashion αισθητική του Αλεξάντερ Μακ Κουιν (το ειδαμε κ στο bad romance της lady gaga). Το δε τραγούδι ένα χαλι

  4. Απόψε αύριο και χτες,
    ολες οι πόρτες ειν΄ κλειστές
    και γω ειμαι απόξω
    και μες το θάμπος το θαμπό
    παίρνω αμπάριζα να μπώ
    και με πετάνε όξω!

    1. Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή η οποία διαχωρίζει το αριστούργημα από τη γελοιότητα και πραγματικά χρειάζεται μεγάλη δεξιοτεχνία για να καταφέρεις να την διασχίσεις, αγγίζοντας τη τέχνη και αποφεύγοντας τη γελοιοποίηση. Φτωχή μου γνώμη ότι το συγκεκριμένο κομμάτι βουτάει στο γελοίο.

      1. Μα για να είναι γελοίο γλυκιά μου το έβαλα! Ίσως παρέλειψα να αναφέρω ότι το θεϊκό αυτό ποίημα το απαγγέλλει ο Βέγγος στην ταινία “Τύφλα να’χει ο Μάρλον Μπράντο”. Νόμιζα ότι από τις τόσες φορές που προβλήθηκαν οι ταινίες του μεγάλου Βέγγου και των άλλων παλαιών Ελλήνων πρωταγωνιστών από την τι βι, κάτι θα έμενε στην μνήμη του καθενός. Δεν ήταν ανάγκη να το ξέρουμε απέξω όλο αλλά κάπου να μας παραπέμπει. Μήπως επειδή άλλαξα λίγο τον στίχο για λόγους επερχόμενου γεγονότος και αυτό είναι η Γιουροβίζιον στο Τελ Αβιβ και αντί για ”Απόψε σήμερα και χθες” έγραψα ”Απόψε αύριο και χθες” και δεν σου θύμισε κάτι? Ξέρω Καλή μου, ότι θα μου επιτεθείς άγρια με την απάντηση μου στο σχόλιο σου! Δεν με πειράζει. Όμως εγώ θα αφιερώσω την συνέχεια του ποιήματος του Βέγγου στον ερμηνευτή του τραγουδιού της Πορτογαλίας, γιατί για αυτόν γίνεται η όλη συζήτηση, και σε σένα.

        Όλος ο κόσμος με αγνοεί βαρέθηκα πια τη ζωή τους φθόνους και τα μίση. Αλή – Αλή και τρεις Αλή φωνάξτε αμέσως τον Αλή να με καρατομήσει !. Κχχ!!

        Εσένα να σου ευχηθώ να γίνεις η επόμενη Βασίλισσα της Δανιμαρκίας, κάτι σαν την Μέγκαν Μαρκλ στο ΗΒ. Φιλάκια χρυσή μου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.