Ποιες χώρες δήλωσαν πρόθυμες να διοργανώσουν την Eurovision 2023;

Ποιες χώρες δήλωσαν πρόθυμες να διοργανώσουν την Eurovision 2023;

Η Eurovision 2022 πλέον είναι παρελθόν με μεγάλη νικήτρια να αναδεικνύεται η Ουκρανία, για τρίτη φορά στην Eurovision-ική ιστορία της, με τους Kalush Orchestra και το τραγούδι Stefania. Αν και η Ουκρανική πλευρά, από την δημόσια τηλεόραση της μέχρι τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δηλώνουν αισιόδοξοι για την διεξαγωγή του 67ου διαγωνισμού της Eurovision σε Ουκρανικό έδαφος, η Ρωσο-Ουκρανική σύρραξη ακόμα δεν έχει λήξει και μια ενδεχόμενη διεξαγωγή ενός διαγωνισμού αυτού του μεγέθους σε μια χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη για όσους ταξιδέψουν σε αυτήν αλλά οικονομικά ασύμφορη για την διοργανώτρια χώρα.

Έτσι πριν ακόμα τελειώσει η Eurovision, όταν η 3η Ουκρανική νίκη διαφαινόταν από τις πολύ χαμηλές αποδόσεις στις στοιχηματικές εταιρείες, αρκετές ήταν οι χώρες που δήλωσαν πρόθυμες να διοργανώσουν την Eurovision 2023 σε περίπτωση που η Ουκρανική τηλεόραση δηλώσει πως δεν μπορεί να αναλάβει την διοργάνωση.

Σουηδία

Αν ψάξουμε να βρούμε στην Ευρώπη μια χώρα με αγάπη για την Eurovision αλλά και άψογες οργανωτικές δυνατότητες, αυτή δεν θα ήταν άλλη από την Σουηδία. Η δήμαρχος της πρωτεύουσας της Σουηδίας, Στοκχόλμης, έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Ουκρανό πρέσβη στην Σουηδία, μέρες πριν τον τελικό της φετινής Eurovision, προκειμένου να αναλάβει η Στοκχόλμη την διοργάνωση της Eurovision 2023 σε περίπτωση Ουκρανικής νίκης

Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο αν και έχει 5 νίκες στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, εντούτοις έχει διοργανώσει τον διαγωνισμό συνολικά 8 φορές σε 5 διαφορετικές πόλεις (Λονδίνο, Ενδιμβούργο, Μπράϊτον, Χάρογκεϊτ, Μπερμινχαμ) περισσότερες από κάθε άλλη χώρα στην ιστορία της Eurovision. Έτσι ειδικά φέτος όπου το Ηνωμένο Βασίλειο κατέλαβε την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό με τον Sam Ryder, πολλοί σκέφτηκαν το Ηνωμένο Βασίλειο ως την καλύτερη εναλλακτική σε περίπτωση που κερδίσει η Ουκρανία.

Μάλιστα ο υπουργός επενδύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου Kwasi Kwarteng δήλωσε πως θα ήταν μεγάλη τιμή για το Ηνωμένο Βασίλειο να διοργανώσει την επόμενη Eurovision, ωστόσο εξέφρασε την στήριξη του προς την Ουκρανική πλευρά πως θα καταφέρει να πραγματοποιήσει την διοργάνωση.

Ισπανία

Η Ισπανία με την Chanel και το SloMo διεκδίκησε την πρώτη θέση στην Eurovision με αξιώσεις μετά από πάρα πολλά χρόνια, κάτι που έκανε τουλάχιστον 4 Ισπανικές πόλεις να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την διοργάνωση της επόμενης Eurovision. Αλλά και η Ισπανική δημόσια τηλεόραση RTVE σύμφωνε με την εκπρόσωπο της María Eizaguirre κατέθεσε την πρόταση της να διοργανώσει την Eurovision 2022.

Ιταλία

Οι φετινοί διοργανωτές Ιταλοί, αν και στηρίζουν τους Ουκρανούς να πραγματοποιήσουν την επόμενη διοργάνωση, δήλωσαν μέσω του διευθυντή της RAI, Stefano Coletta και του δημάρχου του Τορίνο Stefano La Russo, την ετοιμότητα τους να αναλάβουν την Eurovision 2022 σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει η Ουκρανία.

Ολλανδία

Στην Ολλανδία και το Ρότερνταμ πραγματοποιήθηκε η, ομολογουμένως πετυχημένη, Eurovision 2021, και σύμφωνα με τα λεγόμενα του εκτελεστικού παραγωγού της EBU, Sieste Bakker, σε Ολλανδικό μέσο, η EBU είναι λογικό να προσπαθήσει να επικοινωνήσει με πρόσφατους διοργανωτές της Eurovision προκειμένου να υπάρξει μια εναλλακτική λύση σε περίπτωση που δεν μπορέσει να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός στην Ουκρανία. Οι Ολλανδικοί δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί AVROTROS και NPO, σχολίασαν σε αυτό πως σε περίπτωση που τους προσεγγίσει η EBU για την διοργάνωση της επόμενης Eurovision, αυτό αναμφίβολα είναι κάτι που θα το συζητήσουν.

Πολωνία

Η Πολωνία είναι μια χώρα που έχει εκφράσει με πολύ ένθερμο τρόπο την υποστήριξη της προς την Ουκρανία ενάντια στην Ρωσική εισβολή, ενώ παράλληλα έχει διοργανώσει πρόσφατα δύο Junior Eurovision το 2018 και το 2019. Ο πρόεδρος της Πολωνικής δημόσιας τηλεόρασης Jacek Kurski δήλωσε πως υπάρχει πρόθεση από την Πολωνική τηλεόραση να βοηθήσει αναλαμβάνοντας την διοργάνωση, αρκεί όμως να υπάρξει προηγουμένως μια συνεννόηση με την Πολωνική κυβέρνηση προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί οικονομικά να στηρίξει αυτό το project.

Μία σκέψη στο “Ποιες χώρες δήλωσαν πρόθυμες να διοργανώσουν την Eurovision 2023;

  1. Συνδιοργανωση από την πολωνικη κ ουκρανική τηλεόραση σε πολωνικό έδαφος. Οι 2 χωρες ειχαν συνδιοργανωσει κ το Euro 2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.