Μάλτα 2017: Η σειρά εμφάνισης και οι παρουσιαστές του MESC

Μάλτα 2017: Η σειρά εμφάνισης και οι παρουσιαστές του MESC

Η σειρά εμφάνισης και οι παρουσιαστές του MESC 2017 ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τη δημόσια τηλεόραση της Μάλτας. Οι Daniel Azzopardi και Charlene Mercieca ηθοποιοί και τοπικοί αστέρες της χώρας, θα είναι οι οικοδεσπότες του εθνικού τελικού της Μάλτας (MESC 2017), που θα διεξαχθεί στις 18 Φεβρουαρίου.

Για πρώτη φορά μόνο το κοινό θα αποφασίσει τον εκπρόσωπο της χώρας στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Όλα τα προηγούμενα χρόνια το televoting αντιστοιχούσε στο 1/6 μόνο της συνολικής βαθμολογίας, με την επιτροπή να έχει τα υπόλοιπα 5/6. Φέτος οι υπεύθυνοι της μαλτέζικης τηλεόρασης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κάποιες σημαντικές αλλαγές. Πρώτη σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα MESC είναι η κατάργηση του ημιτελικού. Η επιλογή της συμμετοχής της Μάλτας θα ολοκληρωθεί σε μία μόνο βραδιά. με 16 υποψήφια τραγούδια. Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή είναι ότι όπως αναφέρθηκε και παραπάνω την απόφαση θα την λάβει εξ ολοκλήρου το τηλεοπτικό κοινό.

Η σειρά εμφάνισης στο MESC 2017 είναι η εξής:

  1. Klinsman – Laserlight
  2. Raquela – Ray of Light
  3. Deborah C & Josef – Tonight
  4. Kevin Borg – Follow
  5. Jade – Seconds Aways
  6. Crosswalk – So Simple
  7. Franklin – Follow Me
  8. Rhiannon – Fearless
  9. Miriana Conte – Don’t Look Down
  10. Shauna – Crazy Games
  11. Janice Mangion – Kewkba
  12. Cherton – Fighting to Survive
  13. Maxine – Bombshell
  14. Richard Edwards – You
  15. Unstoppable – Brooke
  16. Claudia Faniello – Breathlessly

Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια στην παρακάτω playlist:

Η Μάλτα είναι η δεύτερη χώρα μετά την Πορτογαλία που συμμετέχει τόσο πολλά χρόνια και ακόμα δεν έχει κερδίσει. Η πρώτη της συμμετοχή ήταν το 1971. Οι 3 πρώτες της συμμετοχές ήταν στην τοπική διάλεκτο, χωρίς όμως να πετύχει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Μετά από μία αποχή διαρκείας από το 1975 μέχρι και το 1990, η Μάλτα επανήλθε στο διαγωνισμό το 1991 πετυχαίνοντας έκτοτε κατά καιρούς πολύ καλά πλασαρίσματα. Οι καλύτερες θέσεις της χώρας είναι δύο δεύτερες θέσεις το 2002 και το 2005. Παρόλα αυτά πιο κοντά στη νίκη έφθασε το 1998 όταν όλοι ανέμεναν την τελευταία ψηφοφορία για να μάθουν το νικητή. Εκεί η Μάλτα έλαβε μηδέν βαθμούς από την ΠΓΔΜ που έκλεινε την ψηφοφορία και έτσι η νίκη πήγε στο Ισραήλ και στη Dana International που πήρε το 8αρι των Σκοπίων. Η Chiara που εκπροσωπούσε για 1η φορά τη χώρα της τερμάτισε τελικά 3η, ένα μόλις βαθμό πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.