Λούκας Γιώρκας: “Προτιμώ το τραγούδι της Κύπρου από της Ελλάδας”

Λούκας Γιώρκας: “Προτιμώ το τραγούδι της Κύπρου από της Ελλάδας”

Σήμερα, ο Λούκας Γιώρκας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Love It. Εκεί ανέφερε την γνώμη του σχετικά με τα φετινά τραγούδια της Ελλάδας και Κύπρου.

Γνώμη του Λουκά για την Ελλάδα:

Το τραγούδι της Αμάντας είναι πάρα πολύ ωραίο! Ακούγεται πολύ ευχάριστα και στο Ραδιόφωνο και στο Spotify και στα MAD, κλπ. Δεν καταλαβαίνω όμως πως σχετιζόμαστε σαν χώρα. Υπάρχει απουσία ελληνικού στοιχείου. Κάθε καλλιτέχνης, προσεγγίζει τον διαγωνισμό όπως πριν. Έχει την ελευθερία. Δεν φταίει ούτε η Αμάντα, ούτε κανένας. Εγώ πιστεύω πως κάθε χώρα, πρέπει να επιλέγει ένα τραγούδι που την εκφράζει.

Όταν τον ρώτησαν για την Κύπρο, ο Λούκας απάντησε:

Από τα λίγα, το προτιμώ. Το ότι έχει έθνικ στοιχεία δεν σημαίνει ότι είναι ελληνικό, αλλά έχει κάτι. Αυτή την στιγμή τα social media που ξαφνικά τα “τοπικά” πρότυπα γίνονται παγκόσμια πρότυπα, έχει αποκτήσει ξαφνικά έναν παγκόσμιο ήχο. Οπότε, βλέπουμε ξαφνικά τις σημαίες να περνάνε μπροστά μας, αλλά τα τραγούδια να αφορούν το ίδιο μουσικής. Εμένα θα μου άρεσε ένας πολυπολιτισμικός διαγωνισμός. Η Ισπανία να έχει λίγο εθνικ στοιχεία, το ίδιο και η Ελλάδα

Όταν του υπενθύμισαν ότι στο Televoting ήταν πιο ψηλά από ότι στις κριτικές επιτροπές, ο Λούκας απάντησε:

Όντως είχαμε βγει 3οι στα τηλέφωνα και 14οι στις επιτροπές. Πρέπει να δεις τι πηγαίνει καλά γιατί αφορά και τον ίδιο σαν προσωπικότητα και την χώρα που εκπροσωπεί

Στο τέλος, τον ρώτησαν αν τον αναβάθμισε η εμπειρία του στην Eurovision

Η Eurovision με βοήθησε πάρα πολύ, διότι αυτό το τραγούδι νιώθω ότι με έβαλε στις καρδιές των Ελλήνων. Σε αυτό το επίπεδο με βοήθησε πάρα πολύ. Είχα πολύ αγάπη και είμαι ευγνώμων για αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.