Ελλάδα: H συνέντευξη τύπου της Αμάντας Γεωργιάδη μετά την δεύτερη πρόβα της

Ελλάδα: H συνέντευξη τύπου της Αμάντας Γεωργιάδη μετά την δεύτερη πρόβα της

Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης πρόβας της Ελληνικής συμμετοχής που άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις, η Αμάντα Tenfjord Γεωργιάδη παραχώρησε συνέντευξη τύπου όπου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και fans.

-Αμάντα, γεννήθηκες στην Ελλάδα αλλά μεγάλωσες στη Νορβηγία, πως προέκυψε αυτό;

O πατέρας μου είναι Έλληνας, η μητέρα μου Νορβηγή, έμειναν στην Ελλάδα μέχρι την στιγμή που έγινα 3 ετών, όποτε και αποφάσισαν να μεταναστεύσουμε στη Νορβηγία, αλλά επισκεπτόμαστε την Ελλάδα κάθε χρόνο καθώς η γιαγιά μου μένει εκεί.

-Είσαι Ελληνίδα αλλά και Νορβηγή, κάποιοι από τους προκατόχους σου επίσης δεν ήταν Έλληνες 100%, τι πιστεύεις για την στρατηγική του σταθμού να επιλέγει κορίτσια από όλο τον κόσμο;

-(Εδώ απάντησε η αρχηγός της Ελληνικής αποστολής, η Σοφία Δρανίδου) Πιστεύουμε πως η Αμάντα όπως και οι προηγούμενοι εκπρόσωποι της Ελλάδας ήταν εξαιρετικά ταλαντούχοι καλλιτέχνες και είναι προς το συμφέρον μας να δώσουμε στους καλλιτέχνες αυτούς την ευκαιρία να λάμψουν.

-Πριν λίγες εβδομάδες όταν συνάντησες την Καλομοίρα σου πρότεινε να έχεις μαζί σου ένα γούρι όταν έρθεις στην Ιταλία. Της είπες πως δεν έχεις κάποιο, ερχόμενη στην Ιταλία έφερες μαζί σου κάποιο;

-Δεν είμαι προληπτική οπότε δεν έχω γούρια μαζί μου, έχω μαζί μου όμως μια Ελληνική σημαία που την έχω πάνω μου παντού όπου και αν πάω.

-(Ερώτηση προς τον Φωκά Ευαγγελινό) Έχεις ένα εντυπωσιακό βιογραφικό όσον αφορά τις σκηνικές παρουσίες στην Eurovision με την περισσότερες από αυτές να μπαίνουν στην κορυφαία δεκάδα, αλλά οι περισσότερες ήταν διαφορετικά είδη τραγουδιών και ήταν αρκετά “μεγάλα” με κάποιον τρόπο, αυτό το τραγούδι (το Die Together) είναι πολύ μικρό ιδιαίτερα στην αρχή. Μπορείτε να μας πείτε πόσο διαφορετικό ήταν;

-Έχω κάνει ανάλογα με τα τραγούδια πολύ όμορφα πράγματα στην Eurovision, και ευχαριστούμε για αυτό γιατί η Eurovision μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Αυτό το τραγούδι το αγάπησα πάρα πολύ γιατί έχει υπέροχες παύσεις, πολύ δυνατές. Και είχα στο μυαλό μου 3 πυλώνες που ήθελα να δείξω πάνω στη σκηνή, έχοντας μια φανταστική τραγουδίστρια σαν την Αμάντα. Ο ένας πυλώνας είναι η απώλεια, για αυτό είναι μόνη της, ο δεύτερος είναι η απουσία, για αυτό και στο βίντεο βλέπουμε την ανάμνηση της με τον παρτενέρ της, και ο τρίτος είναι η φθορά για αυτό και οι καρέκλες είναι λιωμένες.

-Το τραγούδι σου μιλάει για τον χωρισμό, πιο είναι το κλειδί για κάποιον που έχει χωρίσει να βγει από αυτή την δύσκολη κατάσταση; Ποια συμβουλή θα έδινες; Επίσης αφού λείπεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα από την Ελλάδα, τι σου λείπει περισσότερο; Και όταν επιστρέφεις πιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις;

– Δεν είμαι ειδικός στους χωρισμούς, αλλά κατά την γνώμη μου πρέπει να κάνεις πράγματα που σε κρατούν χαρούμενο, να περνάς χρόνο με τους φίλους σου, να είσαι καλός με τον εαυτό σου και να πάρεις τον χρόνο σου.

Είναι πολλά πράγματα που αγαπάω στην Ελλάδα, πέρασα περισσότερο χρόνο φέτος στην Ελλάδα από ότι συνήθως, και είναι φανταστικό. Μου λείπει πολύ το φαγητό ιδιαίτερα το σουβλάκι, μου λείπει η γιαγιά μου, η ατμόσφαιρα και οι άνθρωποι που είναι θερμοί και ανοιχτοί.

-Κοιτώντας την καταγωγή σου, ποιο είναι το αγαπημένο σου πράγμα στην Ελλάδα και ποιο στην Νορβηγία;

-Μισώ να διαλέγω ένα πράγμα, δεν είμαι καλή στο να επιλέγω. Στην Ελλάδα μου αρέσουν οι άνθρωποι, όχι πως δεν μου αρέσουν οι Νορβηγοί. Στην Νορβηγία αυτό που μου αρέσει είναι η γαλήνη, είναι πολύ ήσυχα.

-Η μουσική σου έχει ταξιδέψει παγκοσμίως με το “spinning out” (σειρά του Netflix) και σε παραγωγές του BBC. Πως προέκυψαν αυτές οι συνεργασίες;

-Ήταν το τραγούδι μου “Troubled Waters”, το οποίο το έγραψα πριν από μερικά χρόνια και χρησιμοποιήθηκε στη σειρά του Netflix. Η συνεργασία προέκυψε τελείως τυχαία, η γυναίκα που ήταν υπεύθυνη να βρει μουσική για το σόου, άκουσε την μουσική μου στο spotify και προσέγγισε στην ομάδα μου. Είναι υπέροχο όταν η μουσική σου χρησιμοποιείται σε άλλες μορφές τέχνης όπως τηλεοπτικές σειρές.

-Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις αν κερδίσεις την Eurovision

-Ίσως κλάψω από χαρά, επειδή οι γονείς μου και το αγόρι μου θα είναι στο Τορίνο θα καλέσω την γιαγιά μου.

-Τι νιώθεις όταν τραγουδάς το τραγούδι σου επί σκηνής;

-Υπάρχουν πολλά στο κεφάλι μου αλλά προσπαθώ να νιώσω αυτό που ένιωθα όταν έγραφα το τραγούδι, διότι έτσι θα είναι καλύτερη η ερμηνεία.

-Μίλα μας για την γιαγιά σου και τι νιώθει για την συμμετοχή σου στην Eurovision

-Είναι 101 ετών, είναι εκπληκτική και ο ευγενικότερος άνθρωπος που γνωρίζω, ζει στα Γιάννενα, πιστεύω θα είναι περήφανη, και πάντα μου λέει να μην αλλάξω και να μείνω αυτή που είμαι. Είναι αξιαγάπητη.

-Έγραψες το τραγούδι σου για ένα χωρισμό από προηγούμενη σχέση σου, πιστεύεις πως ο Φωκάς έδωσε το μήνυμα του τραγουδιού σου επί σκηνής; Υπάρχει κάποιο κομμάτι του τραγουδιού που είναι πολύ δύσκολο για εσένα;

– Στο πρώτο μέρος της ερώτησης σίγουρα ναι, διότι μιλούσαμε για ώρες για τα συναισθήματά μου για αυτό το τραγούδι, για το τι ήθελα να πω, και ήταν πολύ σημαντικό να έχουμε μια σκηνική παρουσία που να ταιριάζει στο μήνυμα του τραγουδιού. Οπότε ο Φωκάς έκανε εξαιρετική δουλειά εκεί, εξάλλου κάθε μέρα παρατηρεί ποια είμαι και πως κινούμαι. Όσο για το δεύτερο μέρος, δύσκολο μέρος είναι η κορύφωση του τραγουδιού αλλά και το ότι φοράω ένα μακρύ φόρεμα και πρέπει να προσέξω να μην παραπατήσω, καθώς δεν είμαι συνηθισμένη σε αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.