Κωνσταντίνος Ζούλας: Πως θα συμμετέχει το κοινό επιλογή της Ελληνικής συμμετοχής για την Eurovision 2023

Κωνσταντίνος Ζούλας: Πως θα συμμετέχει το κοινό επιλογή της Ελληνικής συμμετοχής για την Eurovision 2023

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας έδωσε απόψε συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ1, ΣΤΟΥΝΤΙΟ4 με παρουσιαστές την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η επιτυχία της πλατφόρμας του ERTFLIX που αγκαλιάστηκε από το Ελληνικό κοινό, αλλά συζητήθηκε και ο τρόπος επιλογής της Ελληνικής συμμετοχής για την Eurovision 2023.

Αρχικά αναφέρθηκε πως μια 7μελής κριτική επιτροπή έκανε το πρώτο ξεκαθάρισμα των συμμετοχών επιλέγοντας περίπου 30 από τα 106 τραγούδια που κατατέθηκαν. Έπειτα αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα συμμετέχει το κοινό στην επιλογή της Ελληνικής συμμετοχής, κάτι που φημολογούνταν εντόνως το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η επίσημη ανακοίνωση για την συνέχεια της διαδικασίας μάλιστα αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Αρχικά ειπώθηκε πως η ΕΡΤ θα απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση τους τηλεθεατές της, ώστε να δημιουργηθεί μια διευρυμένη επιτροπή πολιτών, που θα παραβρεθεί στα studios της ΕΡΤ προκριμένου να ακούσει τα υποψήφια τραγούδια και να τα αξιολογήσει. Η ψήφος μάλιστα αυτής της επιτροπής αποτελούμενης από fans θα μετρήσει στην επιλογή της Ελληνικής συμμετοχής σε ποσοστό 50,6% και της επιτροπής που έχει οριστεί από την ΕΡΤ κατά 49,4%, στα ίδια ποσοστά δηλαδή που θα ψηφίσουν κοινό και επιτροπές στον τελικό της Eurovision 2023 μετά την προσθήκη του παγκόσμιου online voting.

H επιτροπή αυτή του κοινού θα αποτελείται από αρκετά μέλη, πάνω από 50 όπως αναφέρθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνο Ζούλα. Τα μέλη αυτής της επιτροπής θα επιλεγούν μέσω κλήρωσης η οποία θα μεταδοθεί κιόλας από την ΕΡΤ, και θα υπάρχει κατανομή στην επιλογή των μελών από όλες τις ηλικιακές ομάδες με τα άτομα νεότερων ηλικιών να είναι αυτά που θα επιλέγονται περισσότερο.

Όπως διευκρινίστηκε πάντως αυτός ο τρόπος συμμετοχής του κοινού δεν είναι εθνικός τελικός καθώς δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες τηλεθεατές στην επιλογή της Ελληνικής συμμετοχής, παρά μόνο όσοι κληθούν να συμμετέχουν στην επιτροπή κοινού.

Τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Ζούλα για την Eurovision μπορείτε να τις ακούσετε στο 21:20

4 σκέψεις για το “Κωνσταντίνος Ζούλας: Πως θα συμμετέχει το κοινό επιλογή της Ελληνικής συμμετοχής για την Eurovision 2023

    1. Γιατί δεν θέλουν τα παρατράγουδα, με καλλιτέχνες να παρελαύνουν στα παράθυρα και τις πρωινές / μεσημεριανές εκπομπές να οργιάζουν.

  1. Ε…και? Ίσα ίσα που θα τροφοδοτήσει την ΕΡΤ και με περισσότερη ακροαματικοτητα. Σαν συγκοινωνουντα δοχεία είναι! Εξάλλου το 2010 και το 2011 που ήταν οι τελευταίες χρονιές που είδαμε τελικό, δεν θυμάμαι και κάποιο φοβερό παρατράγουδο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.