Ιταλία: Ο νικητής του Sanremo 2023 θα διαγωνιστεί στη Eurovision

Ιταλία: Ο νικητής του Sanremo 2023 θα διαγωνιστεί στη Eurovision

Η RAI επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο νικητής του Festival di Sanremo 2023 θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Ο ιταλικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας RAI δημοσίευσε σήμερα τους κανόνες για το Festival di Sanremo 2023 και το Sanremo Giovani. Η δημοσίευση των κανόνων επιβεβαιώνει ότι ο νικητής του Festival di Sanremo 2023 θα είναι ο επόμενος Ιταλός εκπρόσωπος στην Eurovision. Όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια.

Το Festival di Sanremo 2023 θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου με παρουσιαστή τον Amadeus. Στον διαγωνισμό θα συμμετέχουν και πάλι 25 καλλιτέχνες εκ των οποίων οι τρεις θα προκριθούν στον διαγωνισμό μέσω του Sanremo Giovani. Και οι 25 καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν με πρωτότυπα τραγούδια που δεν θα κυκλοφορήσουν μέχρι την βραδιά που θα ερμηνευτούν στην σκηνή του φεστιβάλ.

Η τέταρτη βραδιά του φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένη σε διασκευές ιταλικών ή διεθνών τραγουδιών που κυκλοφόρησαν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 1960 και 31 Δεκεμβρίου 1999. Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγεται ο νικητής του Festival di Sanremo 2023 παραμένει ο ίδιος με τα τελευταία χρόνια.

Ο τελικός του Sanremo Giovani 2023 θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, οπότε δώδεκα νέοι καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν για τις τρεις θέσεις που θα οδηγήσουν στο Festival di Sanremo. Καλλιτέχνες ηλικίας μεταξύ 16 και 29 ετών καλούνται να συμμετάσχουν, με 30 καλλιτέχνες θα επιλεχθούν για τις ζωντανές οντισιόν στη Ρώμη, ενώ 8 από αυτούς θα προκριθούν για τον τελικό. Άλλοι τέσσερις φιναλίστ θα επιλεγούν από τους διαγωνιζόμενους στον διαγωνισμό Area Sanremo.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.