Ιταλία: Ακούστε τα 13 τραγούδια της δεύτερης βραδιάς του Sanremo Festival 2022 – Αποψινή νικήτρια η Elisa

Ιταλία: Ακούστε τα 13 τραγούδια της δεύτερης βραδιάς του Sanremo Festival 2022 – Αποψινή νικήτρια η Elisa

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η δεύτερη βραδιά του Sanremo Festival 2022, όπου ακούστηκαν για πρώτη φορά τα 12 από τα 25 υποψήφια τραγούδια. Το Teatron Ariston στη πόλη Sanremo φιλοξενεί για ακόμη μια χρονιά το φεστιβάλ με κεντρικό παρουσιαστή αλλά και καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Amadeus (Amedeo Umberto Rita Sebastiani) ο οποίος είχε ως συμπαρουσιάστρια απόψε την Lorena Cesarini.

Βασική καλεσμένη της βραδιάς ήταν η Laura Pausini η οποία ερμήνευσε το καινούργιο της τραγούδι Scatola, ενώ ανακοινώθηκε και επίσημα πλέον πως η Laura θα είναι μια από τους 3 παρουσιαστές της Eurovision 2022 που θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο μαζί με τον MIKA και τον Alessandro Cattelan. Καλεσμένοι επίσης ήταν και 3 διαγωνιζόμενοι του περσινού Sanremo, o Ermal Meta (Eurovision 2018) καθώς επίσης και οι Arisa και Malika Ayane.

Το διαγωνιστικό μέρος

Απόψε παρουσιάζουν την συμμετοχή τους οι 13 από τους 25 φετινούς διαγωνιζόμενους. Ανάμεσά τους συναντάμε αρκετούς πρώην εκπροσώπους της Ιταλίας στην Eurovision όπως η Emma (2014), o Fabrizio Moro (2018) και η Iva Zanicchi (1969). Επίσης συναντάμε καλλιτέχνες που έχουν δοκιμαστεί ξανά στο φεστιβάλ όπως η Elisa, ο Irama και οι Le Vibrazioni. Αξίζει να σημειωθεί πως διευθυντής της ορχήστρας στο τραγούδι της Emma ήταν η Francesca Michielin η οποία εκπροσώπησε την Ιταλία στην Eurovision 2016 ενώ ήταν υποψήφια στο Sanremo και πέρσι. Οι αποψινοί διαγωνιζόμενοι είναι οι παρακάτω:

  1. Sangiovanni “Farfalle”
  2. Giovanni Truppi “Tuo padre, mia madre, Lucia”
  3. Le Vibrazioni “Tantissimo”
  4. Emma Marrone “Ogni volta è così”
  5. Matteo Romano “Virale”
  6. Iva Zanicchi “Voglio amarti”
  7. Ditonellapiaga & Donatella Rettore “Chimica”
  8. Elisa “O forse sei tu”
  9. Fabrizio Moro “Sei tu”
  10. Tananai “Sesso Occasionale”
  11. Irama “Ovunque sarai”
  12. Aka 7even “Perfetta Così”
  13. Highsnob & Hu “Abbi cura di te”

Απόψε τα αποτελέσματα κρίθηκαν από 3 κριτικές επιτροπές οι οποίες αποτελούνται από δημοσιογράφους. Στην πρώτη συμμετείχαν δημοσιογράφοι που εργάζονται στον τύπο και την τηλεόραση, στην δεύτερη στο ραδιοφώνου και στην τρίτη στο διαδίκτυο. Η κατάταξη της δεύτερης βραδιάς είναι η παρακάτω:

  1. Elisa
  2. Emma Marrone
  3. Ditonellapiaga & Donatella Rettore
  4. Irama
  5. Fabrizio Moro
  6. Giovanni Truppi
  7. Sangiovanni
  8. Matteo Romano
  9. Highsnob & Hu
  10. Iva Zanicchi
  11. Aka 7even
  12. Le Vibrazioni 
  13. Tananai

Μάλιστα λίγο αργότερα βγήκε η γενική κατάταξη των δύο πρώτων διαγωνιστικών βραδιών του Sanremo Festival 2022 όπου και εδώ η Elisa βρέθηκε στην πρώτη θέση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.