Αυστραλία : Επιστρέφει στην Junior Eurovision φέτος;

Αυστραλία : Επιστρέφει στην Junior Eurovision φέτος;

Όπως μας ενημερώνουν οι φίλοι μας από το ESCplus (ιστοσελίδα η οποία είχε μιλήσει πρώτη για το ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας στην Junior Eurovision πίσω στο 2014, μολονότι αυτό εν τέλει δεν έγινε), υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής της χώρας των καγκουρό στην Junior Eurovision 2021 της Γαλλίας. Όταν ερωτήθηκαν από την προαναφερθείσα σελίδα για την πιθανότητα συμμετοχής απάντησαν αινιγματικά το εξής :

“Ο κρατικός φορέας SBS προσπαθεί συστηματικά να ανακαλύπτει τρόπους για να φέρνει τον διαγωνισμό της Eurovision ολοένα και πιο κοντά στο Αυστραλιανό κοινό. Σε αυτό το στάδιο, δεν έχουμε κάποιες σχετικές εξελίξεις ωστόσο.”

Έτσι με την ανωτέρω δήλωση παρ’όλο που δεν επιβεβαιώνουν την συμμετοχή τους δεν την αποκλείουν κιόλας όπως είχε γίνει πέρυσι όπου και οι 2 φορείς SBS και ABC απέρριψαν αμφότεροι την συμμετοχή, ακόμα και όταν ανακοινώθηκε το νέο format του διαγωνισμού λόγω των συνθηκών. Εάν επιστρέψει η Αυστραλία, θα είναι η 6η συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό και η συμμετοχή στην οποία τα Αγγλικά θα ακουστούν σίγουρα ως γλώσσα όπως προβλέπεται από τους σχετικούς κανόνες.

 

Η Αυστραλία στην Junior Eurovision

Η Αυστραλία έχει δώσει το παρόν στον Παιδικό Διαγωνισμό της Eurovision 5 φορές. Έκανε το ντεμπούτο της την ίδια χρονιά με αυτό της ενήλικης (2015) και από τότε έχει συμμετάσχει και στις 2 ανελλιπώς εκτός από πέρυσι όπου αποχώρησε λόγω της πανδημίας του κορωνοιού. Τα έχει πάει εξαιρετικά καλά στην μεν με τρεις από τις πέντε συμμετοχές της να είναι εντός της τελικής 5αδας και όλες εντός 10άδας (με χειρότερη θέση την 8η στο ντεμπούτο της και στην πιο πρόσφατη συμμετοχή του 2019). Το 2019 την χώρα εκπροσώπησε ο Jordan Anthony με το τραγούδι “We Will Rise” καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 121 βαθμούς ανάμεσα σε 19 χώρες.

Πηγή : ESCplus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.