Ιταλία: 1-5 Φεβρουαρίου η διεξαγωγή του “Festival di Sanremo 2022”

Ιταλία: 1-5 Φεβρουαρίου η διεξαγωγή του “Festival di Sanremo 2022”

Ο ιταλικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RAI επιβεβαίωσε ότι το Festival della canzone italiana di Sanremo θα επιστρέψει από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2022.

Το μακροχρόνιο μουσικό φεστιβάλ που ανέδειξε νικητές το 2021 τους Måneskin, θα χρησιμοποιηθεί για άλλη μια φορά για την επιλογή της ιταλικής συμμετοχής στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Ο διευθυντής του Rai1, Stefano Coletta, εξηγεί το όραμά τους για το 2022:

«Το μουσικό ταξίδι που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια από τον Amadeus [καλλιτεχνικός διευθυντής του Sanremo] σηματοδότησε μια σημαντική πολιτιστική αλλαγή στην ιστορία του Φεστιβάλ, που οδήγησε τους νικητές της τελευταίας χρονιάς, στη νίκη τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και στη σημαντική διεθνή αναγνώριση του ιταλικού τραγουδιού ..»

«Σε αυτή την κατεύθυνση της καινοτομίας, η RAI σκοπεύει να συνεχίσει να ενισχύει το μουσικό ταλέντο μέσω του πιο δημοφιλούς τηλεοπτικού γεγονότος στη χώρα».

Έτσι, η διοργανώτρια χώρα Ιταλία, γίνεται η πρώτη που ανακοινώνει τις ημερομηνίες της εθνικής επιλογής για την Eurovision 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.