Αυστρία: 9 + 1 υποψήφιοι για τη Στοκχόλμη.

Αυστρία: 9 + 1 υποψήφιοι για τη Στοκχόλμη.

δςδςδ Ο κρατικός φορέας της Αυστίας ORF, έδωσε στη δημοσιότητα τα 9 από τα συνολικά 10 ονόματα των υποψηφίων που θα δώσουν τη μάχη στο Wer singt für Österreich?,   για το εισιτήριο με προορισμό την Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Τα 9 ονόμα που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι:

  1. Bella Wagner
  2. Elly
  3. Farina Miss & Céline Roscheck
  4. Lia Weller
  5. Lizza
  6. Orry Jackson
  7. Sankil Jones
  8. Vincent Bueno
  9. ZOË

Η ΖΟΕ προσπάθησε και πέρυσι να εκπροσωπίσει την Αυστρία στη Eurovision με το τραγούδι  Quel filou, αλλά ήρθε 2η στον Εθνικό τελικό της χώρας της.

Το 10 όνομα θα προκύψεί μετά από ψηφοφορία στο facebook την 14 Ιανουαρίου. Τα ονόματα που είναι υποψήφια για το 10 εισιτήριο του Αυστριακού τελικού είναι:

  1. Laura Kamhuber
  2. Ola Egbowon
  3. AzRaH
  4. Sara Koell
  5. David Koell Siedl feat. Madelene & Mc Vio

Η διεξαγωγή του show Wer singt für Österreich? έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 και η επιλογή θα γίνει από κοινού μετά την ψηφοφορία επιτροπής (50%) αλλά και televoting (50%).

Η Αυστρία ήταν η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού το 2014 με την γνωστή μας πλέον Conchita Wurst και το Rise like a Phoenix, ενώ το 2015 μέσα στην Βιέννη, ήταν η μία από τις δύο χώρες, μαζί με την Γερμανία, που κατέλαβαν την τελευταία θέση με <<Νullpunkte>>. Την Αυστρία το 2015 εκρποσώπησαν οι The Makemakes με το τραγούδι I am yours.

 

  • Conchita Wurst – Rise like a Phoenix(2014)

 

  • The Makemakes – I am yours(2015)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.