Αυστρία: Τον Ιούνιο θα αποφασιστεί ο τρόπος επιλογής για την Eurovision 2023

Αυστρία: Τον Ιούνιο θα αποφασιστεί ο τρόπος επιλογής για την Eurovision 2023

Μετά την αποτυχία της Αυστρίας να προκριθεί στον Τελικό της Eurovision για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το ORF θα επαναξιολογήσει την προσέγγισή του.

Ο Stefan Zechner δήλωσε στο Der Standard, ότι ο αυστριακός ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα συζητήσει την προσέγγισή του στην Eurovision τον Ιούνιο. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας σχολίασε ότι:

Η απογοήτευση είναι φυσικά μεγάλη, άλλωστε δεν έχουμε προκριθεί στον τελικό για τρίτη συνεχόμενη φορά. Πρέπει απλώς να αναλύσουμε πώς είναι δυνατόν ένα τραγούδι που ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο στο YouTube, στο Spotify και στο Co, να μην έχει συγκεντρώσει αρκετές ψήφους για να περάσει στον τελικό.”

Ο κ. Zechner αναγνωρίζει επίσης ότι σε αντίθεση με χώρες όπως η Σουηδία ή η Ιταλία, η Αυστρία εξακολουθεί να έχει διαφορετική άποψη για τη Eurovision παρά το γεγονός ότι η μουσική ποιότητα έχει βελτιωθεί σημαντικά. Όσον αφορά τις πιθανές επιλογές για τον τρόπο επιλογής εκπροσώπου εξήγησε:

Το μουσικό σόου Starmania είναι μια από τις πολλές επιλογές. Αλλά είναι πιθανό κάποιος να κερδίσει το Starmania, αλλά να μην είναι τόσο καλός για την Eurovision. Αν πάρεις τη δική σου προκαταρκτική απόφαση, από την άλλη, έχεις το πρόβλημα ότι πρέπει να βρεις καλλιτέχνες που να είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν έναν διαγωνισμό. Και πολλοί καθιερωμένοι μουσικοί δεν το θέλουν αυτό.

Το ORF θα λάβει απόφαση τον Ιούνιο σχετικά με το πώς θα προχωρήσει στην Eurovision 2023, ώστε να προετοιμαστεί μέσα στο καλοκαίρι.

Ακολουθεί η φετινή συμμετοχή της Αυστρίας:

https://www.youtube.com/watch?v=dMgjHYwXSuo&ab_channel=EurovisionSongContest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.