Ανδρομάχη: “Δεν μπαίνω ποτέ σε σύγκριση, οπότε δεν είναι κάτι που με αγχώνει” – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ανδρομάχη: “Δεν μπαίνω ποτέ σε σύγκριση, οπότε δεν είναι κάτι που με αγχώνει” – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Την εκπρόσωπο της Κύπρου για την Eurovision 2022, Ανδρομάχη, είχε τη χαρά και την τιμή να γνωρίσει από κοντά το πρώτο σωματείο φίλων της Eurovision, INFE Greece.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο MoMix (all-day bar) στον Κεραμεικό κι εκεί οι φίλοι του διαγωνισμού είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την καλλιτέχνιδα και να φωτογραφηθούν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε κι η αποκλειστική συνέντευξη της Ανδρομάχης στο Infe Greece, όπου η ερμηνεύτρια απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των φαν του διαγωνισμού.

1.Σε γνωρίσαμε το 2015 μέσα από τη συμμετοχή σου στο The Voice. Έπειτα εντάχτηκες στην οικογένεια της Panik Records και κυκλοφόρησες κάποια τραγούδια που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό, όπως το Να ΄σουν ψέμα και το Βάσανό μου. Πως θα περιέγραφες την πορεία σου μέχρι σήμερα;

Έχω πετύχει κάποια πράγματα που ήθελα πολύ να κάνω. Από εκεί και πέρα έχω αρκετά πράγματα να κάνω κι όπως το έχω στο μυαλό μου έχει πραγματοποιηθεί ένα 40% αυτήν τη στιγμή.

2. Πώς νιώθεις που εκπροσωπείς την Κύπρο στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision στο Τορίνο; Είσαι έτοιμη για αυτήν την εμπειρία;

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Αυτό που θέλω να κρατήσω είναι η εμπειρία κι οι όμορφες αναμνήσεις από αυτό. Στη συνέχεια θεωρώ πως θα με βοηθήσει πολύ στην καριέρα μου.

3.Πώς πήρες την απόφαση να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό; Υπήρχαν κι άλλα υποψήφια τραγούδια;

Με ρώτησαν από τη δισκογραφική μου εταιρία, Panik Records, αν θα ήθελα να λάβω μέρος και πως ήταν τα αγγλικά μου. Αφού το συζητήσαμε, τους είπα πως θέλω πάρα πολύ να πάω. Ήταν συγκεκριμένα για το αν θέλω να πάω στην Eurovision. Το Ela ήταν το μόνο τραγούδι, αποφασίστηκε πως με αυτό το τραγούδι θα εκπροσωπηθεί η Κύπρος.

4.Μπορείς να μας αποκαλύψεις κάποιες πληροφορίες για τη σκηνική σου παρουσία; 

Το αποτέλεσμα θα είναι ονειρικό και θα έχω δύο χορεύτριες. Αυτό που σου βγάζει το τραγούδι όταν το ακούς, αυτό θα αισθανθείς κι όταν το δεις στη σκηνή της Eurovision.

5. Σε έχουμε συνηθίσει σε τραγούδια με ελληνικό στίχο. Πώς σου φαίνεται το γεγονός ότι πέρα από ελληνικούς, θα ερμηνεύσεις και αγγλικούς στίχους;

Δεν είναι πρωτόγνωρο γιατί παλιότερα τραγουδούσα και ξένα τραγούδια. Απλά επέλεξα να λέω μόνο ελληνικά για να έχω χαρακτήρα σαν καλλιτέχνης.

6. Παρακολουθείς καθόλου τα στοιχήματα ή/και τις αντιδράσεις των φαν για το τραγούδι σου;

Δεν παρακολουθώ τα στοιχήματα. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με όλα αυτά. Θέλω να εστιάσω στην προετοιμασία μας. Έχω διαβάσει κάποια όμορφα σχόλια στο YouTube κι ευτυχώς δεν έχω πάρει αρνητικές κριτικές. Προσπαθώ να διαβάζω όλα τα μηνύματα στο Instagram κι είμαι σε επικοινωνία με όσους μου στέλνουν και με στηρίζουν. Είναι πανέμορφο να δέχεσαι μηνύματα από φανς.

7.Πριν λίγες ημέρες βρέθηκες στη Βουλγαρία για τα γυρίσματα του live-on-tape της συμμετοχής σου. Πως ήταν αυτή η εμπειρία; Συνάντησες εκπροσώπους άλλων χωρών που βρέθηκαν εκεί ή ενδεχομένως και την εκπρόσωπο της Ελλάδας, Αμάντα Γεωργιάδη;

Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Δεν είχα επαφή με άλλους καλλιτέχνες κι ήταν συγκεκριμένοι οι χρόνοι μας και το πρόγραμμα που έπρεπε να βγάλουμε εις πέρας. Ήμασταν 3 ημέρες εκεί, κάναμε τις πρόβες μας και μετά την παρουσίαση. Ήταν σαν μια μεγάλη πρόβα για εμάς. Μας βοήθησε όσον αφορά στην εξέλιξη της σκηνικής παρουσίας. Ήταν αρκετά διαφορετικό αλλά σίγουρα είναι η αίσθηση που θα μοιάζει τον Μάιο.

Την Αμάντα δεν την έχω δει από κοντά και δεν έχουμε γνωριστεί. Είδα κάποιους από τους συντελεστές και τους συνεργάτες της στο αεροδρόμιο. Ανυπομονώ να τη γνωρίσω.

8.Ποια είναι η άποψή σου για την ελληνική συμμετοχή; Έχεις ακούσει τις υπόλοιπες συμμετοχές του διαγωνισμού;

Είναι το μόνο τραγούδι που έχω ακούσει από την Eurovision. Μου αρέσει πάρα πολύ κι η Αμάντα έχει πάρα πολύ όμορφη φωνή. Σε γεμίζει με πολύ ανάμεικτα συναισθήματα. Το άκουσα γιατί είναι η ελληνική συμμετοχή κι ήθελα να έχω άποψη. Τις υπόλοιπες δεν τις έχω ακούσει καθόλου.

9.Ήταν όνειρό σου να βρεθείς στη σκηνή της Eurovision;

Παρακολουθούσα πάντα το διαγωνισμό στη Γερμανία. Αυτό μας έκανε να νιώθουμε πιο κοντά με την Ελλάδα. Δεν το είχα σαν όνειρο, ήταν πολύ μακρινός στόχος. Από τη στιγμή που έγινε πραγματικότητα και προετοιμαζόμαστε, μου αρέσει πολύ σαν διαδικασία και χαίρομαι πολύ που έχω γίνει κι εγώ κομμάτι.

10.Ποιες συμμετοχές του διαγωνισμού ξεχωρίζεις;

Σίγουρα της Έλενας Παπαρίζου, που ήταν συγκλονιστική. Της Loreen μου άρεσε πάρα πολύ, όπως και της Ελένης Φουρέιρα που ήταν μοναδική όταν πήγε. Μου άρεσαν πολύ κι οι Måneskin πέρυσι.

11.Το γεγονός ότι η Κύπρος τα τελευταία χρόνια καταγράφει ανοδική πορεία στο διαγωνισμό με αποκορύφωμα τη δεύτερη θέση της Ελένης Φουρέιρα, είναι κάτι που σε αγχώνει;

Δεν το σκέφτομαι και δεν μπαίνω ποτέ σε σύγκριση. Είμαστε διαφορετικοί καλλιτέχνες και δεν το κάνω αυτό απέναντι στον εαυτό μου και στους άλλους. Ο καθένας δίνει τη δική του νότα κι αίσθηση ανάλογα με το χαρακτήρα του κι αυτό που πρεσβεύει σαν καλλιτέχνης. Άρα, ούτε μπαίνω σε σύγκριση ούτε είναι κάτι που με αγχώνει.

12.Στην Eurovision τα αποτελέσματα διαμορφώνονται κατά 50% από το κοινό και κατά 50% από τις επιτροπές. Πιστεύεις πως χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση σε καθένα από αυτά;

Το θέμα είναι να δώσουμε το 100% κι αν είμαστε όπως πρέπει, θα καλύψουμε και τις δύο πλευρές.

13.Το Ela θα λέγαμε πως εκπέμπει έναν ερωτισμό. Ποιο είναι το νόημα κι η έμπνευση του τραγουδιού;

Ουσιαστικά εγώ σαν κοπέλα θέλω να σαγηνεύσω αυτόν με τον οποίο είμαι ερωτευμένη. Σε γενικές γραμμές όμως το κάθε τραγούδι έχει κάτι μαγικό και μπορεί ο καθένας να το ερμηνεύσει όπως θέλει εκείνος μέσα από τους στίχους. Για κάποιον μπορεί να είναι αυτό και για κάποιον άλλον κάτι εντελώς διαφορετικό. Για εμένα είναι ότι ουσιαστικά προσπαθώ να μαγέψω αυτόν που αγαπώ.

14.Η συμμετοχή σου είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη του διαγωνισμού σε επίπεδο δημιουργών, όπως ο Alex P., ο Arash, ο Γιώργος Παπαδόπουλος κ.ά. Πώς νιώθεις για τη συνεργασία σας; Έχετε επικοινωνήσει;

Έχω επικοινωνήσει σχεδόν με όλους. Η εμπειρία τους είναι τεράστια και πολύτιμη για εμένα. Είναι όλοι τους πολύ φωτεινοί άνθρωποι και νιώθω πολύ όμορφα μαζί τους. Είναι σπουδαίοι ο καθένας στο δικό του κομμάτι κι αυτό μας δίνει πολλή δύναμη.

15.Έχουν έρθει σε επαφή μαζί σου άλλοι καλλιτέχνες για να σου δώσουν συμβουλές και να σου ευχηθούν καλή επιτυχία για την Eurovision;

Έχω μιλήσει με προηγούμενους εκπρόσωπους του διαγωνισμού. Με την Ελένη Φουρέιρα, που μου έδωσε πολλές συμβουλές και με την Ήβη Αδάμου.

16. Το περασμένο Σάββατο μεταδόθηκε ένα βίντεο με μια ειδική ερμηνεία του Ela στο pre-party της Μαδρίτης. Ποιοι λόγοι σε κράτησαν μακριά από αυτό το event, όπως και από τα υπόλοιπα που προηγήθηκαν όλο αυτό το διάστημα;

Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος, παρά μόνο ότι είχαμε πολλή δουλειά για την προετοιμασία μας. Ο χρόνος είναι πιεστικός. Ακόμα κι ένα live που έκανα στην Κύπρο κι έπρεπε να πάω και να γυρίσω, με κράτησε λίγο πίσω. Καλύτερα να είμαι εδώ και να χάσω τα parties, παρά εκεί και να μην κάνουμε δουλειά.

17.Πώς είναι η συνεργασία σου με τη χορογράφο της συμμετοχής, Νεφέλη Θεοδότου, καθώς και με τον Marvin Dietmann, που θα επιμεληθεί τη σκηνική παρουσία;

Έχουμε πολύ καλή συνεργασία κι επικοινωνία. Ο Marvin είναι πολύ έξυπνος κι έχει πολύ ωραία αισθητική. Εκτός αυτού, είναι κι η Νεφέλη στη μέση, η οποία είναι εκπληκτική στη δουλειά της. Είναι σαν ξωτικό η Νεφέλη και στον τρόπο που χορεύει. Με βοηθά με μοναδικό τρόπο στη χορογραφία.

18.Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον;

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Όλες οι συνεργασίες μου ήταν πολύ όμορφες κι έχω πάρει πάρα πολλά από τον κάθε καλλιτέχνη. Έχω κρατήσει τις συμβουλές του καθενός ξεχωριστά. Με τον Γιάννη Χαρούλη θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ. Τον αγαπώ πολύ.

19.Ποια είναι τα σχέδιά σου μετά την Eurovision;

Πολλά πολλά τραγούδια κι ενδεχομένως ένα album. Πολλά live. Ό,τι κάνω ήδη και πιο πολύ.

Ευχαριστούμε θερμά την Ανδρομάχη που δέχθηκε να μας παραχωρήσει συνέντευξη και της ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλή επιτυχία!

Συνέντευξη: Γιάννης Κωστίκας, Γιώργος Τσεκούρας, Γιώργος Μιχαήλ

Επιμέλεια κειμένου: Γιάννης Κωστίκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.