Αλβανία: Δείτε απόψε τον 1ο ημιτελικό του 61ου Festivali i Këngës

Αλβανία: Δείτε απόψε τον 1ο ημιτελικό του 61ου Festivali i Këngës

Απόψε πραγματοποιείται ο πρώτος ημιτελικός του 61ου Festivali i Këngës, του φεστιβάλ μέσω του οποίου η Αλβανία θα επιλέξει την συμμετοχή της για την Eurovision 2023. Συνολικά 26 καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν στο αποψινό φεστιβάλ με τους 13 από αυτούς να αποκαλύπτουν το τραγούδι τους για πρώτη φορά στο κοινό σήμερα. Στην αποψινή βραδιά λοιπόν οι καλλιτέχνες που θα ερμηνεύσουν την συμμετοχή τους είναι οι εξής:

  1. Enxhi Nasufi – “Burrë”
  2. Erma Mici – “Kozmosi i dashurisë”
  3. Fabian Basha – “Një gotë”
  4. Anduel Kovaçi – “Malli”
  5. Fifi – “Evita”
  6. Urban Band – “Në çdo hap”
  7. 2 Farm – “Atomike”
  8. Sara Kapo – “Para teje”
  9. Rezarta Smaja – “N’Eden”
  10. Albina dhe familja Kelmendi – “Duje”
  11. Serxhio Hajdini – “Vështirë”
  12. Luna Causholli – “Jetën ta fal”
  13. Rovena Dilo – “Motit”

Στον αυριανό ημιτελικό οι υπόλοιποι 13 καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν για πρώτη φορά την συμμετοχή τους. Ο τελικός του Festivali i Këngës θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου όπου θα συμμετέχουν και οι 26 φετινοί υποψήφιοι. Για πρώτη φορά στα χρόνια που η Αλβανία συμμετέχει στην Eurovision, o καλλιτέχνης που θα κερδίσει το festival δεν είναι απαραίτητα αυτός που θα εκπροσωπήσει την Αλβανία στην Eurovision. Ο νικητής του φεστιβάλ θα επιλεγεί από την ψηφοφορία μελών μιας επαγγελματικής επιτροπής ενώ ο εκπρόσωπος της Αλβανίας στο Λίβερπουλ θα επιλεγεί εξολοκλήρου από το televoting. Τoν αποψινό ημιτελικό, μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στις 22:00 (ώρα Ελλάδος)  LIVE από το κανάλι του RTSH ΕΔΩ ή στο επίσημο κανάλι του RTSH στο YouTube ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.