Κατέθεσε η Βασιλική Στεφάνου τη συμμετοχή της στην ΕΡΤ για τον ελληνικό τελικό της Eurovision 2018

Κατέθεσε η Βασιλική Στεφάνου τη συμμετοχή της στην ΕΡΤ για τον ελληνικό τελικό της Eurovision 2018

Πριν από λίγο η Βασιλική Στεφάνου κατέθεσε τη συμμετοχή της στην ΕΡΤ, ελπίζοντας να βρεθεί και αυτή στον ελληνικό τελικό επιλογής, της συμμετοχής μας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2018. Το τραγούδι της Βασιλικής υπογράφουν οι Γιώργος Κυριάκος και Μάγδα Βαρούχα, δύο νέοι μουσικοί, ενώ έχει την υποστήριξη της δισκογραφικής εταιρείας Polymusic. Σύμφωνα με την ίδια πρόκειται για ένα ερωτικό τραγούδι, με ηπειρώτικο ηχόχρωμα και ελληνικό στίχο. Αυτή είναι η τρίτη συμμετοχή που γίνεται γνωστή ότι έχει υποβληθεί στην ΕΡΤ για το διαγωνισμό, μετά από αυτές της Αρετής Κετιμέ και του Παναγιώτη Τσακαλάκου, λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής των συμμετοχών.

Η Βασιλική Στεφάνου, 24 χρονών φοιτήτρια Μουσικολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο με σπουδές πιάνου, θεωρίας και ειδικό αρμονίας στο Δημοτικό Ωδείου Περιστερίου, αρνείται την πλαστική λάμψη των realities, το λαμέ ρεπερτόριο της παραλιακής με το εύκολο χρήμα και συνειδητά αποστασιοποιείται, επιλέγοντας να ερμηνεύσει καλά λαϊκά τραγούδια, βάλσαμο ψυχής όπως η ίδια δηλώνει.

Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως η Γιώργος Νταλάρας, ο Κώστας Μακεδόνας και η Ελένη Βιτάλη. Την Άνοιξη εμφανίζονταν μαζί με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, στο εμπνευσμένο λαϊκό τους σχήμα, “Σαρανταποδαρούσα”, ενώ αυτή την περίοδο κάνει εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Για τη συμμετοχή της, αλλά και τη φετινή διαδικασία της ΕΡΤ για το διαγωνισμό της Eurovision, η Βασιλική μας δήλωσε:

Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συμμετέχω υποψήφια για το διαγωνιστικό μέρος της eurovision , ενός από τους μακροβιότερους μουσικούς θεσμούς με εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. 

Η δισκογραφική μου, Polymusic, ύστερα από επιστολή της ΕΡΤ στις δισκογραφικές εταιρίες με την οποία έθετε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την συμμετοχή στον διαγωνισμό, αποφάσισε να είμαι η εκπρόσωπος της δικής της συμμετοχής στον διαγωνισμό. 

Την ευχαριστώ για την τιμή και την εμπιστοσύνη. 

Το τραγούδι μας είναι γεμάτο από παραδοσιακά ηχοχρώματα, σε ηπειρώτικο μουσικό δρόμο και ελληνικό στίχο. 

Οι δημιουργοί του τραγουδιού είναι ο Γιώργος Κυριάκος και η Μάγδα Βαρούχα, νέοι ταλαντούχοι δημιουργοί και φίλοι μου. 

Είναι ένα ερωτικό τραγούδι που πλαισιώνεται με το παραδοσιακό ηχόχρωμα του κλαρίνου εκπροσωπώντας τα μελωδικά μοτίβα της Ηπείρου και συνάμα προσδίδοντας νέα πνοή στην παράδοση με “ethnic” στοιχεία. 

Οι συστάσεις φέτος από την ΕΡΤ και ο “περιορισμός” στο γεγονός να δεχτεί υποψήφια τραγούδια που θα έχουν μονό ελληνικό στίχο και ελληνικό ηχόχρωμα, με βρήκε απόλυτα σύμφωνη στην μουσική πορεία που χαράζω και γι’ αυτό η χαρά μου είναι διπλή. 

Εύχομαι το τραγούδι μας να έχει την αναγνώριση που του αξίζει και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό της Λισαβόνας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η διορία που έχει δώσει η ΕΡΤ στις δισκογραφικές, προκειμένου να στείλουν τις συμμετοχές τους, είναι μέχρι την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου.

Μείνετε συντονισμένοι στον INFEGREECE, γιατί εδώ ξεκινούν όλες οι ειδήσεις!

Παρακάτω δείτε τη Βασιλική Στεφάνου να ερμηνεύει ζωντανά στην εκπομπή “Στην Υγειά Μας”, αλλά και μία δική της studio ηχογράφηση:

Επιμέλεια φωτογραφίας εξωφύλλου: Καστρίτη Γιώτα

26 σκέψεις για το “Κατέθεσε η Βασιλική Στεφάνου τη συμμετοχή της στην ΕΡΤ για τον ελληνικό τελικό της Eurovision 2018

    1. Ρε φίλε έλεος. Αν δεν ηταν το infegreece θα ειχαμε τα μαυρα σκοταδια μας και μπηκες να κανεις αυτο το σχόλιο; Καλα λένε τα παιδια. Τωρα μαθαμε ότι κατεθεσε, αλλα και τι τραγουδι θα ειχε. Οτι ενδιαφεροταν ναι το ξέραμε, αλλα όχι ότι ηταν κ επισημα υποψηφια. Δεν μπροω να καταλαβω τη συμπεριφορα ορισμενων πραγματικα; Παιδια συνεχιστε ότι κάνετε και μην ακουτε κανεναν!
      Οσο αφορά την κοπέλα, ωραια φωνή έχει, όμορφη παρουσια ειναι μακάρι να χει κ ενα ωραιο τραγούδι! Πάντως το ηπειρωτικο θα ειναι ενδιαφέρον νομιζω!

  1. Να είμαι ειλικρινής, την κοπέλα δεν τη γνωρίζω. Δεν έχει άσχημη φωνή (άσχετα αν εμένα δε μου αρέσει η χροιά της). Αλλά το τραγούδι “Άσε πρώτα να ξεχάσω” -λυπάμαι-είναι του κακού συρμού, από εκείνα τα ελαφρολαϊκά ασματίδια τα οποία έχουμε φάει στη μάπα χιλιάδες φορές τα τελευταία 30-40 χρόνια. Αχ Παναγία μου…

  2. To λαικο στυλ ουτε σε εμενα αρεσει παρολα αυτα σε ενα εθνικ κομματι με παραδοσιακα στοιχεια μπορω να τη φανταστω και πιστευω πως θα ειναι αρκετα καλη.Εμφανισιακα και φωνητικα σε κερδισει ,αν εχει και καλο τραγουδι τοτε θα παει αρκετα καλα.
    Επισης…μονο τρεις συμμετοχες θα εχει ο εθνικος μας τελικος??Ελεος! Που ειναι οι Panic,Heaven,Minos EMI? Κανενα ενδιαφερον???

  3. Ελληνικό ηχόχρωμα δεν σημαίνει καραγκούνα. Το έχουν παρεξηγήσει το θεματάκι όλοι αυτοί που αυτο-προτείνονται…

  4. Παιδια χωρις να θελω να πω κατι αρνητικο αυτοι οι καλητεχνες δεν ειναι γνωστει στο ευρυ κοινο!Βλεπω μονο 3ης υποψηφιοτητες οπου και οι 3ης ειναι αγνωστοι απο πλευρας δικης μου!Η ΕΡΤ εκανε λαθος που εδωσε τις δικες της πρωτιμησεις και τους δικους της περιορισμους με το ελληνικο στιχο και το ελληνικο ηχοχρωμα!Θελω μεχρι τις 20 Οκτωβριου να ακουσω και ποιο pop-γνωστες παρουσιες για την εκπρωσοπιση της ελλαδας!Για την ωρα δεν μου λενε κατι αυτοι οι καλητεχνες!Οντος τωρα επρεπε να ειχαν καταθεση παρα πολλοι γνωστοι καλητεχνες υποψηφιοτητα απο μεγαλες δισκογραφηκες οπως panik records, heaven κτλπ.Ενοιτε πως ειμαι παρα πολυ επιφυλακτικος!Εχουμε φαει 4 ολοκληρα χρονια αππτυχημενες εμφανισεις και πολυ χαμηλα αποτελεσματα στην eurovosion!Αν δεν δω κατι καλο δεν προκειτε να παρακολουθησω τον διαγωνισμο φετος διοτι θεωρω πως η υπομονη εχει και καποια ορια!Παλι η ΕΡΤ πιστευω για ακομα μια χρονια οτι θα αποφασησει με γνωμονα στα δικα της πιστευω τα ιδια και τα ιδια δυστηχως!Η Ελλαδα εχει τοσους γνωστους και δημοφιλεις καλητεχνες που μπορουν να εκπροσωπησουν την Ελλαδα και αντι να τους προωθησουνε να γραψουνε τραγουδια πανε και βρισκουνε ανθρωπους που δεν ειναι γνωριμοι στον κοσμο!Καλητεχνες που ο κοσμος τους εχει λατρεψει και που ακουγονται συνεχεια στους ραδιοφωνικους σταθμους!Αυτη ειναι η δικη μου γνωμη και θα ηθελα να ευχαρηστησω ιδιαιτερα το infe greece που οντος μας ενημερωνει συνεχεια για τα νεα που κυκλοφωρουν σχετικα με το θεμα της eurovision!

    1. Το ότι δεν ξέρεις εσύ την Αρετή Κετιμέ που είναι πασίγνωστη μουσικός από παιδί και δουλεύει με ονόματα όπως η Γλυκερία,η Βιτάλη και ο Νταλάρας δεν λέει και κάτι.

  5. ”Ελληνικό ηχόχρωμα δεν σημαίνει καραγκούνα”. Συμφωνω απολυτα. ΕΝΤΕΧΝΑ τραγουδια στο στυλ του ”Φύλλα αλκαλικά” απο Λιδάκη θελαμε ή ”Θα βαλω τα μεταξωτα” απο Μελινα κανά…ή κατι ποιοτικό και μοντερνο στο στυλ των τραγουδιων της Ασλανίδου…..Αντί αυτού ομως, βλεπω οτι η παρωχημενα αντιληψη των εταιριων θα μας δωσει ΠΑΛΙ παρωχημενα τραγουδια 30 ετών πίσω. Κρίμα. Δεν εχω καλό προαίσθημα ούτε για φέτος…Μακάρι να έχει καλό τραγούδι ο Τσακαλάκος που είναι και τυπάκι και στο φακό γράφει και ενδιαφέρουσα φωνή έχει….

    Ο Τσακαλάκος με καλό τραγουδι και ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ σκηνική παρουσία με αρτίστικ διάθεση, μπαίνει άνετα δεκάδα τελικού στην Πορτογαλία (Εδω σχεδόν δεκάδα μπήκε το ΑΘΛΙΟ τραγούδι ”Slow down Brother” της Ολλανδίας με τον Douwe Bob απλά και μόνο επειδή ήταν λίγο τυπάκι στη σκηνή αυτός και πρόσεξε πολύ τη σκηνική του εμφάνιση…)

    ΥΓ Γιατί δε μιλάει κανείς για τη δισκογραφική εταιρεία Cobalt? Δε θα κατεβασει ΠΑΛΙ κανένα ονομα? Και εχουν πολλούς αξιολογους νομιζω που κανουν για το θεσμό…

    ΥΓ2 Η νουμερο ένα εταιρεία δισκογραφική στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι, η ”Ogdoo music Group” δεν εχει καν καλεστεί από την ΕΡΤ να καταθέσει τραγούδι…. Σχόλιο δικό μου: Είναι τόσο λούζερς εκεί στην Ερτ?

  6. Συμφωνω απολυτα με τα λεγομενα σου αλλα οχι δεν ειναι λουζερς οπως τους αποκαλεις απλος δεν εχουν παρει αυτα τα τελευταια χρονια σωστα τον διαγωνισμο γιατι νομιζουν πως ειναι ακομα πανειγιρακι ενω πλεον εχει μεγαλη αξια ως διαγωνισμος και ειναι γνωστος σε ολο τον κοσμο!Ας πω ομως μερικα ονονατα καλητεχνων που ειναι τελειως διαφωρετικοι σαν πρωταση και που θα μπορουσαν ανετα να μας εκπροσωπισουν στο διαγωνισμο με ενα υπεροχο τραγουδι και εμπνευσμενο που θα ειχαν ψηλες θεσεις στην eurovision (Κωνσταντινος Αργυρος,Μαριννα Σαττι(εχει κανει μεγαλη επιτυχια νε το ΜΑΝΤΙΣΑ),Μαλου,Ταμτα,Μελινα Ασλανιδου,Ελενη φουρειρα (μην την υποτιματε σαν καλητεχνιδα ειναι φανταστικη performer πανω στην σκηνη και ειναι πολυ τραβιχτικη πολυ εκεντρικη και με εξα ανεβαστικο κοματι δυναμικο θα τους αφησει ολους αφωνους),Βασιλης Δημας (εχει κανει επισης μεγαλη επιτυχια με το τελευταιο του single))Αυτες ειναι κατα την γνωμη του κοινου οι ποιο δημοφιλεστερες πρωτασεις για την eurovision 2018 και αντι να ακουσω καποιον απο συτους ακουω ολους τους αγνωστους καλητεχνες κατα την δικη μιυ αποψη!

  7. Νομίζω πως κανείς δε θέλει να είναι αρνητικός, όλοι μας ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά δυστυχώς οι μέχρι στιγμής εξελίξεις μας προβληματίζουν. Είναι τραγικό να έχει γίνει προκύρηξη & μόλις 4 μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής συμμετοχών να έχουν κατατεθεί (απ’ όσο γνωρίζουμε) μόνο 3 τραγούδια στην ΕΡΤ. Υποτίθεται πως όλες οι υποψηφιότητες θα πρέπει περάσουν από τα χέρια της επίτροπης & εκείνη με τη σειρά της ν’ αποφανθεί αν υπάρχει καλό & ικανό υλικό για να πραγματοποιηθεί τελικός & ποιοί θα διαγωνιστούν, πράγμα που απ΄ ότι βλέπω με τα σημερινά δεδομένα είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί. Και να πω & την αμαρτία μου, το προτιμώ. Αμανές με χάλκινα & μήνυμα για την κοινωνία, παγκοσμοιοποίηση & μετανάστευση από τη μία, παραδοσιακό ηπειρώτικο με λαϊκή εσανς από την άλλη….δηλ. σαν τι τραγούδια να περιμένει ν’ ακούσει κανείς μετά απ’ αυτές τις πληροφορίες & να πιστέψει πως κάτι τέτοιο μπορεί να σταθεί στη σκηνή της Eurovision & να μην πατώσει; Όχι, δεν είμαι αισιόδοξος. Και δεν έχω τίποτα εναντίον τέτοιων κομματιών, απλά θεωρώ πως είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση.
    Το θέμα της αναγνωρισημότητας των καλλιτεχνών αυτών, κοινώς ότι βρίσκονται όλοι τους στα όρια της ανυπαρξίας, ας μη το σχολίάσω γιατί είναι ένα άλλο μεγάλο αγκάθι. Δεν είναι ο διαγωνισμός μέσο για να βγεις από την αφάνεια.
    Δεν πάμε σε κάποια ανάθεση καλύτερα να τελειώνουμε; Ας βολιδοσκοπήσει η ΕΡΤ καταξιωμένους συνθέτες & τραγουδιστές, χρόνος υπάρχει. Ή θα μπορούσε να κάνει & κάτι άλλο: μιας & οι κανονισμοί λένε οτι το υποψήφιο τραγούδι δεν πρέπει να έχει κυκλοφορήσει πριν το Σεπτέμβριο του προηγουμενου έτους, άρα ας δούνε από δω & πέρα ποιά κομμάτια που μόλις κυκλοφόρησαν ή θα κυκλοφορήσουν (κατά την πλειοψηφία τους εμπορικά) θα κάνουν μεγάλη επιτυχία & κατά τον Φεβρουάριο (αφού έχει γίνει το deal) ανακοινώνουν τη συμμετοχή μας.

  8. Εγω οταν λενε για μεταναστευση τα λογια του τραγουδιου της Αρετης Κετιμε μου θυμηζει 2 χρονια πριν την αποτυχια των ARGO γιαυτο και νιωθω οτι δεν θα τα παμε καλα περσινα ξυνα σταφιλια και φετος παιδια μην την ψαχνετε κρημα……Η καταξιομενη και καταχειροκροτημενη τοτε Ελλαδα απο 2004 εως 2013 εξαφανηστηκε κρημα και ειχαι σημειωσει τα τελευταια χρονια μεγαλη αναγνωρισημοτητα και μεγαλη επιτυχια!Το γεγονος οτι ειναι ενυπαρκτοι αυτοι οι καλητεχνες που εχω ακουσει ως τωρα ειναι γεγονος!Το να θελουνε να μημηθουμε περσινους νικητες ομως ειναι ξεφτιλα!Δεν ειμαι χαρουμενος που το λεω αλλα δυστηχως μαλλον ολα το ιδιο πικρο ποτιρι δειχνουν!Κρημα και παλι κρημα!

    1. Την περίοδο 2004-2011 και τον σκύλο μου να κυνηγά την ουρά του να στέλναμε, πάλι 10άδα θα βγαίναμε. Η Ελλάδα είχε απλά βρει μια χαζομπουζουκοπόπ συνταγή και με ό,τι μαλακία κι αν πήγαινε στο διαγωνισμό (ακόμα και με “γεια σου Μαρία”), καλή θέση έπαιρνε. Έλα όμως που από το 2012 τα πράγματα άλλαξαν!
      Αν κάποιοι θεωρούν το έντεχνο ή το έθνικ μόνο για εσωτερική κατανάλωση, λυπάμαι, αλλά κι εγώ με τη σειρά μου θεωρώ ότι το να πηγαίνουμε με χαζοποπ που ανήκουν στο 2000 (τέτοιο ήταν και το this is love της κας Παπαδέα και του Κοντόπουλου πέρυσι), μας κάνει να φαινόμαστε σαν χωριάταροι που προσπαθούμε να φανούμε Ευρωπαίοι, στερούμενοι γνήσιου ταλέντου κι ταυτότητας.
      Δεν υπάρχουν “κατάλληλοι” και “ακατάλληλοι” καλλιτέχνες για τη Γιουροβίζιον. Υπάρχουν απλά “ταλαντούχοι” και “ατάλαντοι”. Οι δεύτεροι είναι απλώς ακατάλληλοι για το οτιδήποτε!

      1. Έντεχνο είναι ένα τραγούδι με μουσική & ενορχήστρωση που δεν απαρτίζεται από 3-4 νότες σε επανάληψη & δε μένει αποκλειστικά στο μοτίβο κουπλέ-ρεφραίν, αλλα υπάρχει συνέχεια & ανάπτυξη. Αλλά & πάλι αυτό είναι πολύ γενικό. Έντεχνο δεν είναι αποκλειστικά & μόνο οτιδήποτε έχει κρουστά, πνευστά, χάλκινα, δηλ. αμανέδες, τουρκομπαρόκ & λοιπά θολοκουλτουριάρικα & έθνικ κομμάτια ή ότι δε θέλει να λέγεται ελαφρολαικό. Αυτό που θεωρούν οι περισσότεροι έντεχνο στην Ελλάδα, ναι είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση γιατί δυστυχώς αυτοί οι ήχοι είναι δύσπεπτοι στο ευρωπαικό κοινό.
        Εξαλλου στο παραπάνω μου κείμενο μίλησα για τίς μέχρι στιγμής γνωστές υποψηφιότητες & όχι καθαρά για το έθνικ, το οποίο σαν μουσική πρόσταση είναι ξεπερασμένο, ενώ εσύ πέφτεις στην αντίφαση με το να το υποστηρίζεις απ’ τη μια & απ’ την άλλη να μιλάς για χαζομπουζουκοπόπ. Αυτά όμως τα χαζομπουζουκοπόπ ήταν όλα έθνικ τραγούδια & μας χάρισαν τη νική (2005), 3 φορές την 2η θέση (2001, 2004, 2008) & ένα σερί 8 ετών στη δεκάδα. Αλλά από το ύφος του κειμένου σου βγαίνει το συμπέρασμα ότι σα να σε χάλασε αυτό κάπως.
        Το πρόβλημα όμως ξεκινάει όταν η επιστολή της ΕΡΤ μιλάει για ελληνικό ηχόχρωμα & οι ενδιαφερόμενοι το μεταφράζουν ως αμανέ με χάλκινα & παραδοσιακό ηπειρώτικο.
        Η Eurovision δεν είναι φεστιβαλ εθνικής ή πολιτιστικής ταυτότητας, γιατί όπως πολύ σωστά είχε γράψει η Δάφνη Μπόκοτα (Δάφνη come back!) στο βιβλίο της, γιατί πχ ένα κέλτικο κομμάτι να θεωρηθεί καλύτερο από ένα ελληνικό νησιώτικο;

        1. Τα μόνα σχόλια που θέλω να κάνω, γιατί άκρη με μερικούς δε βγάζω…

          1. Πού με είδες να πω ότι έντεχνο είναι μόνο ό,τι εμπεριέχει κρουστά, χάλκινα κτλ; Έντεχνο είναι και ένα ποπ τραγούδι που σέβεται στοιχειώδεις κανόνες σύνθεσης, παραγωγής και στιχουργικής. Του Βελγίου πχ φέτος ήταν ένα τέτοιο παράδειγμα.
          2. Το ότι το δικό μας “έντεχνο” είναι αποκλειστικά για προσωπική μας κατανάλωση, είναι δική σου καθαρά άποψη. Δεν είναι και η Βίβλος, να την προσκυνήσουμε κιόλας.
          3. Μιλάς αρνητικά για τις τωρινές υποψηφιότητες, χωρίς να ξέρεις τα τραγούδια, επειδή προφανώς σε χάλασε που οι υποψήφιοι δεν είναι γνωστοί ποπ στάρς τύπου Τάμτα και Φουρέιρα,Το έθνικ θα είναι πάντα τάση, εφόσον γίνεται σωστά. Όσο για τα τραγούδια που αναφέρεις (πχ 2004, 2005), μην τρελαθούμε που ήταν καθαρόαιμα έθνικ. Production-wise/arrangement-wise ηταν ποπ και ενίοτε κακότεχνα. Το ότι είχαν την απαραίτητη εσανς τζατζίκι με το μπουζούκι ή τη λύρα, δεν τα έκανε έθνικ. Και δε με χάλασαν καθόλου ως Έλληνα τα αποτελέσματα. Απλά δεν είμαι τόσο φανατικός που να υποστηρίξω ότι μας άξιζαν όλα.
          4. Έχω ξαναπεί ότι ήταν λανθασμένη η επιλογή της ΕΡΤ να απαιτήσει αποκλειστικά έθνικ ηχόχρωμα και ελληνικό στίχο. Κι αυτό επειδή υπάρχουν πολύ ταλαντούχα παιδιά στην Ελλάδα, που ασχολούνται με την Indie pop, τη Metal, την alternative pop και rock και που δυστυχώς αποκλείονται από τη φετινή διαδικασία. Όσο για το σχόλιο της κας Μπόκοτα, καλώς ή κακώς, όλα τα τραγούδια μπαίνουν σε σύγκριση σε αυτόν το διαγωνισμό. Όσο όμοια ή ανόμοια είναι μεταξύ τους. Και ναι! Προτιμώ το δικό μας το νησιώτικο να μπει σε σύγκριση με το κέλτικο μιας άλλης χώρας, παρά να μπει το χαζοποπ μας στη ζυγαριά με ένα αψεγάδιαστο ποπ κομμάτι από πχ Γαλλία, Βέλγιο ή Η.Β. Διότι με τους “ποπ” καλλιτέχνες και άσματα που έχουμε στείλει τα τελευταία χρόνια, η σύγκριση αποβαίνει πάντα μοιραία εις βάρος μας!

          1. 1. Πουθενά! Δεν αναφερόταν σε σένα. Μιλούσα γενικά. Χαίρομαι που καταλαβαίνεις τι εστί έντεχνο τραγούδι.
            2. Άλλο εσωτερική & άλλο προσωπική κατανάλωση.
            3. Βάσει των όσων έχω διαβάσει δεν είμαι θετικός για το αποτέλεσμα, όπως & αρκετοί άλλοι. Όταν πχ μια λαική τραγουδίστρια δηλώνει πως το τραγούδι της είναι ερωτικό παραδοσιακό ηπειρώτικο σαν τι θες να περιμένω ν’ ακούσω που θα με ενθουσιάσει;Τις ικασίες μπορείς να τις κρατήσεις για τον εαυτό σου. Όλα τα τραγούδια εκείνης της περιόδου (άσχετο αν δε σου άρεσαν) είχαν έθνικ στοιχεία.
            4. Η επιστολή της ΕΡΤ γράφει για ελληνικό ηχόχρωμα, όχι έθνικ ηχόχρωμα. Λες να θέλει κανένας Έλληνας μεταλλάς να πάει στη Eurovision; Η Μπόκοτα ίσως να σε μπέρδεψε, οπότε επαναλαμβάνω: o διαγωνισμός της Eurovision δεν είναι φεστιβάλ εθνικής ή πολιτιστικής ταυτότητας.
            Και 5. Εδώ μέσα ανταλλάσσουμε απόψεις. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Δεν είναι απαραίτητο να “βγάλεις άκρη με μερικούς”. Μπορείς απλά να μην απαντήσεις.

  9. Χαζοποπ ηταν και το τραγουδι της Μολδαβιας περυσι και ειδες τα αποτελεσματα 3ο στην τελικη καταταξη βγηκε!Και αυτο που σου ειπα ειναι ενα παραδειγμα απο τα χιλιαδες παραδειγματα αυτου του διαγωνισμου!Δεν ηταν μια συνταγη αυτες τις εποχες πιστεψε με το αξηζαμε και τα καταφεραμε!Τωρα δεν τα καταφερνουμε γιατι απλουστατα δεν αξηζουμε!Το να στηλουμε κατι δικο μας δεν θα το δεχτει η ευρωπη γιατι δεν εχει τα ιδια γουστα με εμας !Αν στηλουμε κατι το οποιο να αρεσει μονο σε εμας τους ελληνες τοτε να μην εκπροσωπισει κανενα καλητεχνη η ελλαδα!Δυστηχως δεν μπορουμε να βαθμολογησουνε τον εαυτο και ουτε η ψηφος της ομογενειας αρκει για να τα παμε καλα αλλα κατα 95% μονο οι ξενοι!Απλουστατα δεν μου λεει κατι αυτο που λες αξηζαμε και πηγαιναμε καλα γιαυτο και οι ξενοι μας ψηφησαν τα τελευταια χρονια δεν αξηζαμε γιαυτο και δεν μας ψηφησαν απλουστατα!

  10. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν τα κολλημένα μυαλά σας όταν μονίμως μιλάτε για τις πιασαρικες μεν αλλά σε καθε περίπτωση μπουρδιτσες που έστελνε η Ελλάδα από το 2004 έως το 2010 είναι ότι πλέον έχουμε 2017 και πάμε για 2018 !!!

    Όπως εύστοχα έγραψαν σοβαρές εφημερίδες για τη φετινή συμμετοχή της Ελλάδας του Μαΐου 2017 με τη Deny ” δεν πας με λαδωμενο μπουτακι και παρόμοιας αισθητικής εμφάνιση με την ανι λορακ του 2008… δέκα χρόνια μετά δεν πας με ένα κακέκτυπο αυτού του τραγουδιού και με απομίμηση και μάλιστα κακή εκείνης της εμφάνισης”….

    Παίδες η Γιουροβίζιον πάει μπροστά και η μουσική πάει μπροστά… και γενικά η Γιουροβίζιον εξελίσσεται και μεταλλάσσεται…. αν πήγαινε το 2018 ο σαρμπελ ή η Καλομοίρα με τα ίδια τραγούδια που πήγαν πριν δέκα χρόνια, θα πατωναν!!! Οκ βρήκαμε μια συνταγή πλαστικών και ανούσιων τραγουδιών και έπιασε και εν μερει έπιασε γιατί κάποια από αυτά ήταν πιασάρικα τουλάχιστον και κάπως χαριτωμένα ( και ας ήταν ηλίθια τραγούδια)… αυτά περάσανε όμως, το κάναμε τόσες φορές και κούρασε… το καμπανάκι βάρεσε το 2012 και εμείς δεν το ακούσαμε ούτε τότε και ξαναστειλαμε το 2016 πάλι έθνικ αηδία και μάλιστα πιο ξεψυχισμενη από κάθε άλλη φορά… Το 2016 είχε εκλείψει και η καλή σκηνική παρουσία αλλά και το χαριτωμένο στοιχείο και το πιασάρικο στοιχείο από τις έθνικ πλαστικούρες που στέλναμε οπότε λογικός ο πάτος….

    Τώρα αναφορικά με τα δυτικά τραγούδια έχω να πω το εξής: αν στέλνουμε μια μπαναλαρια με κάκιστη παρωχημένη σύνθεση με την Έλενα Μαρία Κυριακου Και χάλια σκηνογραφια και χάλια σκηνική παρουσία τι περιμένετε? Ας πηγαίναμε με μια μπαλαντάρα επιπέδου ” σου ξεδιπλωνω την ψυχή μου” του Λεγάκη ή έστω λαϊκή μπαλάντα επιπέδου ” Όταν αγαπάς ” ( το είχε πει ο Σταν αλλά το τραγούδι φέρνω ως παράδειγμα και όχι αυτόν), τότε θα σκιζαμε στην πρώτη πεντάδα… Ναι οκ θα υπάρξουν και φορές τα επόμενα χρόνια που θα πάνε καλά και κάποια χαζά τραγούδια όπως πέρσι η Μολδαβία. Αυτό όμως αφενός είναι εξαίρεση του κανόνα και αφετέρου ακόμα και αυτό είχε κάτι!! Ήταν διαφορετικό μουσικά και σκηνικά και κατάφερνε να μεταδώσει μια χαρά και μια αισιοδοξία!! Ξεχώριζε από το σωρό!

    Με φόρμουλες που χρησιμοποιούσε η Ελλάδα δέκα χρόνια πριν , δεν μπορεί να ξαναπάει! Το ίδιο στυλ τραγούδι και το ίδιο χτίσιμο και με τον κάθε άφωνο!!! Έχουμε και επιτροπές και κοινό τώρα και επιπλέον το κοινό όλα αυτά τα χρόνια τα έχει δει όλα όποτε δεν εντυπωσιάζεται απλώς με ένα πιασάρικο γυφτοτραγουδο που το άκουσε εκατό φορές.

    Και κάτι προς την ερτ: Όχι άλλη Λυραράκη στη σκηνική παρουσία, και όχι άλλους ατάλαντους να κάνουν τα γραφικά και τη σκηνογραφία στις συμμετοχές μας όπως το 2015 και 2016.

    Επίσης, Ναι σε ποιοτική συμμετοχή αλλά όχι αμανέδες και κλαρίνα που στην τελική είναι πολύ δύσκολοι ήχοι στο αυτι του μέσου ευρωπαίου! Δεν γίνονται Έτσι αυτά τα πράγματα. Αν θες να βάλεις περίεργα όργανα στην ενορχήστρωση, πρέπει να πληρώσεις κορυφαίο παραγωγό να στο κάνει σύγχρονη παραγωγή και όχι όπως γίνεται εδώ στην Ελλάδα που ο κάθε άσχετος συνθέτης κάνει ταυτόχρονα και τον ενορχηστρωτή !!!

    Η μόνη λύση για φέτος και τις επόμενες χρονιές για την Ελλάδα είναι να γίνεται ανοιχτός τελικός χωρίς περιορισμούς στο είδος του τραγουδιού που θα σταλεί. Ένας τελικός με 10 τραγούδια στη δεδομένη φάση που έχουν βγει 500 αναγνωρίσιμοι τραγουδιστές στον ελλαδικό χώρο ( για να μην πω 1000), είναι ό,τι καλύτερο ώστε να μαζευτεί υλικό από διάφορα είδη και σίγουρα θα βρεθεί ένα ξεχωριστό τραγούδι ( σε Ο,τι είδος και να ανήκει) που και εμάς θα κερδίσει αλλά και θα προσφέρεται για έναν διαγωνισμό τραγουδιού όπου έχεις μόνο 3 λεπτά στη διάθεσή σου για να ξεχωρίσεις με κάτι που πρέπει να είναι και άμεσο αλλά και χαρακτηριστικό, κρατώντας παράλληλα και κάποια διαχρονικά και ποιοτικά στοιχεία στη μουσική και τους στίχους του ώστε να έχει μια καλή απήχηση και στο κοινό όλης της Ευρώπης αλλά και στις επιτροπές όλης της Ευρώπης.

    Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε ότι ο συνθέτης της Κετιμέ για παράδειγμα θα γράψει την τραγουδάρα που θα υποκλιθει όλη η Ευρώπη, από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι χρόνια στο χώρο και δεν έχει γράψει έστω μια τραγουδάρα που να έχει ένα ρημάδι χαρακτηριστικό ρεφρέν ρε αδερφέ!! Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε από τον Τσακαλακο μα γράψει την επιτυχιάρα από τη στιγμή που 6 χρόνια τώρα αγνοούμε τη μουσική του ύπαρξη και το μόνο του τραγούδι που ακούστηκε λίγο το 2011 δεν ήταν καν δική του σύνθεση! Δεν ειναι επίσης ρεαλιστικό να περιμένουμε ότι θα σαρώσουμε με την άλλη την κοπελίτσα τη Βασιλική η οποία στο όλο στυλ παραπέμπει σε ταβερνάκι που πίνεις δέκα κιλά κρασί και ακούς τα κλαρίνα! Δηλαδή ήμαρτον. Όλα μπορούν να γίνουν αλλά η εύλογη πεποίθηση που δίνουν οι υποψηφιότητες είναι ότι και φέτος πάμε είτε για να ξεφτυλιστουμε είτε για να περάσουμε απαρατήρητοι.

    Και τώρα θα μου πει κάποιος: και ο Γιωρκας εξαφανισμένος ήταν το 2011. Ναι αλλά το τραγούδι του το έγραφε ο Χριστοδουλόπουλος ο Γιάννης που είναι μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική έντεχνη μουσική οπότε και μόνο στο άκουσμα του συνθέτη, είχες κάποια ελπίδα ότι υπάρχει πιθανότητα να του γράψει κάτι καλό ή έστω κάτι ενδιαφέρον….

    Τώρα έχουμε 2017 και πάμε για 2018 του χρόνου το Μάιο… μη γυρνάμε ούτε στο 1997 για να δούμε τι θα στείλουμε και ούτε και στο 2008. Αυτά από μένα.

  11. Δεν καταδέχεται η κυρία talent show και παραλιακές, λέει, αλλά το τραγουδάκι της που αναρτήσατε πιο πάνω είναι κατώτερο της αισθητικής και των δύο.

  12. Ποιός ο λόγος εν τέλει να μην έχει προκηρύξει ανοιχτό διαγωνισμό η ΕΡΤ, όταν οι φετινοί υποψήφιοι είναι είτε εντελώς άγνωστοι, είτε ξεχασμενοι εδώ και χρόνια; Τουλάχιστον σε έναν διαγωνισμό με 150-200 υποψηφιότητες έχεις και κάποιες ελπίδες να βρεις τα 2-3 καλά τραγούδια.

    1. Στα λόγια μου έρχεσαι. Η μη προκήρυξη είναι εκ του πονηρού. Άλλωστε πάντα υπάρχει νομική πρόβλεψη στο κείμενο της προκήρυξης που λέει ” Η ΕΡΤ δεν υποχρεώνεται να επιλέξει να εκπροσωπηθεί στο διαγωνισμό με κάποιο από τα τραγούδια που θα παραλάβει και ούτε δεσμεύεται να κάνει διαγωνιστική διαδικασία με κάποια από αυτά τα τραγούδια “. Αρα το να δώσει ένα 25 ήμερο προθεσμία η ερτ σε όλους τους καλλιτέχνες να υποβάλουν τις προτάσεις τους, τι την ενοχλεί? Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Αφού έχει συσταθεί επιτροπή και έχουμε αρχές Οκτώβρη! Μπορεί άνετα η εν λόγω επιτροπή -που είναι εργαζόμενοι της ερτ όλοι φέτος- να ακούει εστω 10 τραγουδάκια την ημέρα μεσα στα πλαισια του ωραρίου εργασίας της. Αν ήθελε η ερτ να βρει καλό τραγούδι και καλή φωνή να το πει, Μπορεί να τα καταφέρει πανεύκολα. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες που δεν στηρίζονται ούτε καν σε ένα επιχείρημα.

  13. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ INFE GREECE ΟΜΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΩ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ OGAE.
    Η ΕΡΤ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ (ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ) ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ,ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ,ΟΤΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΘΕΛΕΙ.ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕ ΤΑ 5 Η’ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΥΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΧΟΡΗΓΟΙ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΡΤΙΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΣΤΗΝ EUROVISION.
    ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ (ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ,ΣΥΝΘΕΤΕΣ,ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ) ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ, ΑΡΚΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ,ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΟΒΕΡ? ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ…ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΟΜΩΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΣ…ΤΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΜΟΥ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ POP-DANCE ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ,Ο ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ, Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ( ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ)ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ…ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ….ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

    1. Εγω θα πω οτι οταν ενα τραγουδι το ακουσει καποιος πρωτη φωρα και θελει να το ακουει ξανα και ξανα σημαινει οτι περναει ευκολα στα αυτια του καθενος με αποτελεσμα να εχει μεγαλη επιτυχια οταν ειναι αδιαφωρο σημαινει οτι απλουστατα δεν του δινου και πολυ σημασια!Οντος πανω απο ολα το τραγουδι και μετα ολα τα αλλα ας κοιταξουμε και γνωστες προσωπικοτητες !Μετα η εμφανιση ….Οντος τι παραδοσιακο τι pop dance η pop μπαλαντα τι εθνικ αν το κοματι ειναι καλο και θες να το ακους οπως ειπα και πριν θα τα παει περιφημα μονο ετσι αλλιως δεν γινετε!

  14. Δεν ακούμε μέχρι σήμερα 18 του μήνα για κανένα δυνατό όνομα τουλάχιστον στους συνθέτες ,που να έχει καταθέσει κομμάτι…..το βλεπω το εργο πάλι….Τριτάντζες θα είναι τα κομμάτια και το ίδιο και οι υποψηφιοι καλλιτέχνες….Ανύπαρκτοι ή εξαφανισμένοι….και αφού δεν έχουν κατατεθεί και αρκετά κομμάτια μπας και βρεθεί κανένα της προκοπής, την βλεπω την πανωλεθρία να έρχεται….Εκει ο Γενικος διευθυντης να ξυπνησει και να κανει ανοιχτή προκήρυξη και να βάλει στον πάγκο το άτομο που τοσα χρονια ”λύνει και ράβει” για τα θεματα του διαγωνισμου….Αρκετά….Και η υπομονή έχει τα όριά της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.