Κύπρος: Τέταρτη συνεχόμενη απουσία της χώρας από την Junior Eurovision

Κύπρος: Τέταρτη συνεχόμενη απουσία της χώρας από την Junior Eurovision

Ο Κυπριακός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός CyBC επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα Eurovoix ότι θα απέχει από την Junior Eurovision και φέτος!

Όσο κι αν ελπίζαμε σε μια επιστροφή της χώρας στον διαγωνισμό, δυστυχώς, αυτό δεν θα συμβεί ούτε στην JESC 2021, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο στο Παρίσι και που θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά αποχής της Κύπρου.

Η Κύπρος στον διαγωνισμό

Η Κύπρος, λοιπόν, όπως και η Ελλάδα, στήριξαν τον διαγωνισμό από τα γεννοφάσκια του, δηλαδή από το 2003. Το 2005 το τραγούδι της ακυρώθηκε, διότι θεωρήθηκε αντιγραφή, ωστόσο η χώρα μετέδωσε κανονικά τον διαγωνισμό και ψήφισε. Κατά τα άλλα, συμμετείχε ανελλιπώς μέχρι το 2009, οπότε, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελλάδας, απείχε έναν χρόνο μετά από εκείνη. Επανήλθε με πολλές αξιώσεις το 2014 και, μετά από έναν ακόμα χρόνο αποχής, παρουσίασε δύο τελευταίες συμμετοχές. Οι δύο κάκιστες θέσεις που έλαβαν (μάλιστα η συμμετοχή του 2017 ήταν γραμμένη από τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου-CYP 96, 02, 05) πιθανότατα οδήγησαν στην αποχώρηση της Μεγαλονήσου μέχρι σήμερα. Η πιο πρόσφατη συμμετοχή της Κύπρου, είναι αυτή του 2017 με την Νικόλ Νικολάου και το τραγούδι I Wanna Be A Star, που όπως αναφέραμε νωρίτερα κατέλαβε την τελευταία θέση (16η) συγκεντρώνοντας 45 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.