Ισλανδία: Söngvakeppnin 2025 ο Β’ Ημιτελικός

Ισλανδία: Söngvakeppnin 2025 ο Β’ Ημιτελικός

Söngvakeppnin 2025

Με το Söngvakeppnin με δύο ημιτελικούς, στις 8 και τις 15 Φεβρουαρίου και τον μεγάλο τελικό της 22ας Φεβρουαρίου θα καθορίσει η παγωμένη Ισλανδία τον εκπρόσωπό της. Και οι τρεις εκπομπές θα πραγματοποιηθούν στο RVK Studios της πόλης Gufunes, με παρουσιαστές τους Benedikt Valsson, Guðrún Dís Emilsdóttir και Fannar Sveinsson ενώ η τηλεοπτική κάλυψη όπως πάντα γίνεται από το RUV. Πέντε τραγούδια θα διαγωνιστούν σε κάθε ημιτελικό, από τα οποία θα προκριθούν κάθε φορά τα τρία. 50% θα μετρήσει η ψήφος του κοινού και άλλο τόσο εκείνη των επτά διεθνών επιτροπών-ένα σύστημα που δεν έχει εφαρμοστεί ξανά στην Ισλανδία.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές (κάτι που γινόταν από το 2013), δεν θα υπάρχει superfinal ανάμεσα στα δύο επικρατέστερα. Όσοι καλλιτέχνες ηχογράφησαν ισλανδική και αγγλική βερσιόν, θα ερμηνεύσουν την πρώτη στον ημιτελικό και την δεύτερη στον τελικό. Όσοι προτίμησαν την εθνική γλώσσα, θα τη διατηρήσουν και στα δύο σώου, αλλά και στη Eurovision 2025, εάν και εφόσον επιλεγούν. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχουν αναλάβει η Selma Björnsdóttir (ISL 99, 05) κι o χορογράφος Baldvin Alan Thorarensen. Έχει επιστρατευτεί επίσης ο Σουηδός σκηνοθέτης, χορογράφος και graphic designer, Thomas Benstem, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Melodifestivalen, το So You Think You Can Dance, τα MTV Music Awards και η ίδια η Eurovision.

Οι υποψήφιοι

Bjarni Arason – Aðeins lengur

Dagur Sig – Flugdrekar / Carousel

Tinna – Þrá / Words

Bára Katrín – Rísum upp / Rise Above

Júlí og Dísa – Eldur / Fire

Προκρίθηκαν απόψε οι: Júlí og Dísa, Bjarni Arason και Tina.

Η λίστα του τελικού Söngvakeppnin 2025 έτσι ολοκληρώθηκε με τους συνολικά έξι καλλιτέχνες

Καλλιτέχνης Τίτλος
Bjarni Arason Aðeins lengur
Júlí & Dísa Fire
Eldur
Stebbi Jak Set Me Free
Frelsið Mitt
Tinna Words
Þrá
Væb Róa
Ágúst Like You
Eins og þú

Συντάκτης at  | Web |  + posts

Οργανωμένος φαν της Γιουροβίζιον από το 1994, παρακολουθεί τον διαγωνισμό ανελλιπώς από το 1977. Έχει γράψει πάνω από 1.500 άρθρα στην ιστοσελίδα του Infe Greece, τα περιοδικα «Γιουρορυθμός» και «Eurosong News», τόσο για θέματα επικαιρότητας, όσο και αφιερώματα (συχνά πρωτότυπα σε παγκόσμιο επίπεδο), δημοσιοποιώντας άγνωστες ιστορίες, παραλειπόμενα και παρασκήνια από τον διαγωνισμό, μετά από ενδελεχή έρευνα σε βιβλία, περιοδικά και αρχεία. Το 2003 κυκλοφόρησε -εκτός εμπορίου- το βιβλίο του «48 Χρόνια Γιουροβίζιον: 1956-2003» (το πρώτο του είδους στην Ελλάδα), το 2006 υπήρξε σύμβουλος έκδοσης στο βιβλίο του Μάκη Δελαπόρτα, Eurovision. Οι ελληνικές συμμετοχές (1974-2006), το 2009 το περιοδικό «Πατρινόραμα» φιλοξένησε την ιστορία των ελληνικών τελικών και το 2012 το INFE Cyprus Blogspot την αντίστοιχη των κυπριακών. Το 2004 στον ημιτελικό υπήρξε μέλος της εθνικής επιτροπής. Έχει κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές, συνεντεύξεις από καλλιτέχνες, αλλά και έχει παραχωρήσει ο ίδιος σε εγχώρια και ξένα Μ. Μ. Ε. Έχει παρακολουθήσει από κοντά 16 διαγωνισμούς (2000, 2003-2017), ως διαπιστευμένος διαφόρων Μ. Μ. Ε. καθώς και τα σώου “Congratulations” (2005), και“De grote Songfestival” (2019).

Αγαπημένες ξένες συμμετοχές
Izhar Cohen – Olé, Olé (ISR 85)
Massimo Ranieri – L’Amore È Un Attimo (ITA 71)
Darja Svajger – Prisluhni mi (SLN 95)
Niamh Kavanagh – In your eyes (IRL 93)
Edyta Gorniak – To nie ja (POL 94)

Αγαπημένη Ελληνική Συμμετοχή
Antique – Die for you


Follow us

error: Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας !!