Eurovision 2023: Η UA:PBC και η κυβέρνηση της Ουκρανίας ξεκινούν τις προετοιμασίες για την Eurovision

Eurovision 2023: Η UA:PBC και η κυβέρνηση της Ουκρανίας ξεκινούν τις προετοιμασίες για την Eurovision

Η UA:PBC και η ουκρανική κυβέρνηση έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες τους για τη διοργάνωση της Eurovision 2023, καθώς έχουν αρχίσει οι συζητήσεις με την EBU.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοφωνική Ένωση, ο ουκρανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας UA:PBC και εκπρόσωποι της κυβέρνησης πραγματοποίησαν χθες τις πρώτες τους συναντήσεις σχετικά με τις προετοιμασίες της Eurovision 2023. Το UA:PBC αναφέρει ότι:

Σε αυτή τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του διαγωνισμού και η EBU εξέτασαν την παρουσίαση εγγυήσεων και προπαρασκευαστικών μέτρων, ιδίως το ερωτηματολόγιο ασφαλείας, πιθανές τοποθεσίες για τη φιλοξενία του διαγωνισμού που ετοίμασε η ομάδα της UA: PBC μαζί με την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του UA:PBC Mykola Chernotytskyi εξήγησε:

Όλα τα μέτρα που σχετίζονται με την ασφάλεια πρέπει να προετοιμάζονται και να εφαρμόζονται σε στενή συνεργασία με τις εθνικές αρχές. Πραγματοποιήσαμε λοιπόν διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφόρησης της Ουκρανίας, το Υπουργείο Εσωτερικών (Εθνική Αστυνομία, Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης, Εθνική Φρουρά) και το Υπουργείο Άμυνας. Οι ειδικοί τους μαζί με τις μονάδες ασφάλειας και αξιολόγησης κινδύνου της UA: PBC ετοίμασαν ένα κοινό όραμα για την κατάσταση ασφαλείας και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη διοργάνωση της Eurovision του επόμενου έτους. Ευχαριστούμε τις κρατικές αρχές για τη συμμετοχή και την άμεση προετοιμασία τους.

Ο Ουκρανός υπουργός Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφόρησης Oleksandr Tkachenko πρόσθεσε:

Χθες υποβάλαμε παρουσίαση του ερωτηματολογίου για τη φιλοξενία της Eurovision στην Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή Ραδιοφωνική Ένωση. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η κυβερνητική ομάδα κατάφερε να δώσει εμπεριστατωμένες και ολοκληρωμένες απαντήσεις. Όλοι εργάστηκαν με πολύ αποτελεσματικό και συντονισμένο τρόπο – από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τις αρχές ασφαλείας μέχρι τον Πρωθυπουργό που διαβεβαίωσε με επιστολή ότι όλες οι υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει θα εκπληρωθούν. Δώσαμε λεπτομερείς απαντήσεις σχετικά με ερωτήσεις ασφαλείας και άλλες οργανωτικές αποχρώσεις, προτείναμε αρκετούς χώρους. Πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε εξαντλητικές, σαφείς και ειλικρινείς απαντήσεις σε ερωτήσεις – αυτό κάναμε. Κατανοούμε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες τόσο εμείς όσο και η EBU αντιμετωπίζουμε την πρόκληση της διοργάνωσης της Eurovision στην Ουκρανία. Αποδεχθήκαμε όμως αυτή την πρόκληση και είμαι σίγουρος ότι θα εκπλήξουμε τους πάντες

Η Ουκρανία έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν τέσσερις εκδηλώσεις της Eurovision από το 2005. Το Κίεβο έχει φιλοξενήσει δύο φορές την Eurovision και δύο φορές τον Junior Eurovision. Το 2016 επιλέχθηκε ως η διοργανώτρια πόλη για τον διαγωνισμό του 2017 μετά από δημόσιο διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν επίσης οι Dnipro, Kharkiv, Kherson, Lviv και Odesa. Το Γραφείο του Δημάρχου στο Κίεβο επιβεβαίωσε ότι η ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τη Eurovision 2023, αν ζητηθεί.

Εάν το UA:PBC πιστεύει ότι δεν είναι σε θέση να διοργανώσει τον διαγωνισμό, πολλές άλλες χώρες έχουν δηλώσει ότι θα μπορούσαν να παρέμβουν για να διοργανώσουν αντ’ αυτού. Αυτές οι χώρες είναι:

  • Σουηδία
  • Ισλανδία
  • Πολωνία
  • Ιταλία
  • Ολλανδία

Επιπλέον, έχει επισημανθεί από τον Γενικό Διευθυντή του RTVE του ισπανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ότι το BBC του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ο πιθανός ραδιοτηλεοπτικός φορέας που θα διοργανώσει σε περίπτωση που η Ουκρανία δεν μπορεί να φιλοξενήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.