Eurovision 2022: Όλες οι πληροφορίες για τα αποψινά shows των χωρών!

Eurovision 2022: Όλες οι πληροφορίες για τα αποψινά shows των χωρών!

Απόψε θα πραγματοποιηθούν συνολικά 8 shows από ισάριθμες χώρες, 2 τελικοί (Ιταλία, Ισραήλ) και 6 ημιτελικοί (Σουηδία, Νορβηγία, Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία, Σλοβενία). Παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για τα 8 σόου.

Ιταλία

Απόψε πραγματοποιείται στο Teatro Ariston στο Sanremo το 72ο Sanremo Festival μέσω του οποίου θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας της Eurovision 2022, Ιταλίας. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως ο νικητής του Sanremo Festival 2022 δεν θα είναι απαραίτητα ο εκπρόσωπος της Ιταλίας στην φετινή Eurovision, καθώς σε περίπτωση που αρνηθεί η RAI έχει το δικαίωμα να επιλέξει κάποιον από τους υπόλοιπους υποψηφίους. Κεντρικός παρουσιαστής θα είναι και απόψε ο Amadeus με συμπαρουσιάστρια την Sabrina Ferilli.

Η αποψινή 5η βραδιά του φεστιβάλ πραγματοποιείται σε δύο γύρους, στον πρώτο γύρο οι 25 υποψήφιοι καλλιτέχνες ερμηνεύουν για ακόμη μια φορά τα τραγούδια τους. Έπειτα τα αποτελέσματα θα διαμορφωθούν 100% από το κοινό και στην συνέχεια τα σημερινά αποτελέσματα θα συμψηφιστούν με τα αποτελέσματα των 4 πρώτων βραδιών του Festival. Οι πρώτοι 3 από την συνολική βαθμολογία των 5 βραδιών περνούν στον μεγάλο τελικό όπου ξεκινάει ένας νέος γύρος ψηφοφορίας, εντελώς ανεξάρτητος από τα αποτελέσματα των προηγούμενων ημερών. Εκεί τα αποτελέσματα θα διαμορφωθούν κατά 33% από την δημοσκοπική επιτροπή η οποία αποτελείται από 1000 fans, κατά 33% από την επιτροπή του Τύπου και κατά 34% από το televoting. Οι διαγωνιζόμενοι που διεκδικούν το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ είναι οι παρακάτω (στα παρακάτω link μπορείτε να δείτε τις εμφανίσεις από την πρώτη και την δεύτερη βραδιά του φεστιβάλ)

Η πέμπτη και τελική βραδιά του φεστιβάλ ξεκινάει στις 21:40 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ΕΔΩ!

Ισραήλ

Έπειτα από τον ημιτελικό του HaShir Shelanu L’Eurovizion, όπου προέκυψαν τα 4 τραγούδια των φιναλίστ του X-factor Israel, έφτασε η μέρα του τελικού, που θα μάθουμε τη συμμετοχή του Ισραήλ για την Eurovision 2022.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τις 4 συμμετοχές που διεκδικούν το εισιτήριο για το Τορίνο:

Ο νικητής θα επιλεγεί σε δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο, οι τέσσερις φιναλίστ θα ερμηνεύσουν ένα τραγούδι της επιλογής τους και στη συνέχεια ένας καλλιτέχνης θα αποκλειστεί. Έπειτα, οι τρεις φιναλίστ θα παρουσιάσουν τις συμμετοχές τους για την Eurovision, ενώ ο νικητής θα επιλεγεί κατά 50% από την ψηφοφορία του κοινού, κατά 25% από την ψηφοφορία των κριτών του X Factor και κατά 25% από μια επαγγελματική κριτική επιτροπή.

Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 21:15 ώρα Ελλάδος και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Σουηδία

Ξεκινά απόψε η διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπου της Σουηδίας για την Eurovision 2022, Melodifestivalen, με τον πρώτο ημιτελικό. Παρουσιαστής του σόου, που θα διεξαχθεί στο Avicii Arena στη Στοκχόλμη, θα είναι ο Oscar Zia.

Στον αποψινό ημιτελικό θα δούμε 7 καλλιτέχνες να διαγωνίζονται για 2 θέσεις στον τελικό και άλλες 2 στον πέμπτο ημιτελικό.

 1. Malou Prytz - Bananas
 2. THEOZ – Som du vill
 3. Shirley Clamp – Let there be Angels
 4. Omar Rudberg – Moving Like That
 5. Danne Stråhed – Hallabaloo
 6. Cornelia Jakobs – Hold Me Closer
 7. Robin Bengtsson - Innocent Love

Ανάμεσα στους υποψήφιους συναντάμε τον εκπρόσωπο της χώρας το 2107 Robin Bengtsson, αλλά και τους πρώην συμμετέχοντες του Melodifestivalen Malou Prytz, Shirley Clamp και Omar Rudberg.

Η ψηφοφορία αποτελείται από 2 γύρους, στους οποίους θα ψηφίζει μόνο το κοινό.

Ο πρώτος ημιτελικός του Melodifestivalen 2022, θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδος και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Νορβηγία

Συνεχίζεται απόψε η εθνική επιλογή της Νορβηγίας για την Eurovision 2022, Melodi Grand Prix, με τον τέταρτο ημιτελικό. Παρουσιαστές της βραδιάς, που θα διεξαχθεί στο H3 Arena Fornebu, θα είναι οι Mikkel Niva, Annika Momrak και Kåre Magnus Bergh.

Το φετινό MGP, περιλαμβάνει συνολικά 6 shows, 4 ημιτελικούς, την δεύτερη ευκαιρία και τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου. Σε κάθε ημιτελικό παρακολουθούμε να διαγωνίζονται 4 καλλιτέχνες. Μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από επαγγελματίες, έχει προ-επιλέξει τις 5 από τις 10 συμμετοχές του τελικού, ενώ σήμερα θα παρακολουθήσουμε να ερμηνεύουν ζωντανά τη συμμετοχή τους οι Subwoolfer (Give That Wolf a Banana), που βρίσκονται ανάμεσα στους 5 φιναλίστ που προέκρινε η κριτική επιτροπή.

Απόψε, όπως και σε κάθε ημιτελικό, θα δούμε τους 4 καλλιτέχνες να διαγωνίζονται σε 2 Duels. Οι δύο με τις περισσότερες ψήφους του κοινού, θα “μονομαχήσουν” στο Gold Duel, με τον νικητή να προκρίνεται στον τελικό.

Ο τέταρτος ημιτελικός του Melodi Grand Prix 2022, θα ξεκινήσει στις 20:50 ώρα Ελλάδος και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Λιθουανία

Απόψε πραγματοποιείται ο δεύτερος ημιτελικός της λιθουανικής επιλογής για την Eurovision 2022, Pabandom iš Naujo!,με παρουσιαστές τους Giedrius MasalskisIeva Stasiulevičiūtė και Richardas Jonaitis.

Συνολικά απόψε θα διαγωνιστούν 9 καλλιτέχνες οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα 4 τελευταία εισιτήρια του τελικού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου.

 1. Mary MoGet Up
 2. Vilija 101
 3. Urtė ŠilagalytėRunning Chords
 4. Ieva ZasimauskaitėI’ll Be There
 5. Augustė VedrickaitėBefore You’re 6ft Under
 6. Rūta LoopCall Me from the Cold
 7. Titas and BenasGetting Through This
 8. Monika LiuSentimentai
 9. Moosu XLove That Hurts

Ανάμεσα στους υποψήφιους συναντάμε την Vilija η οποία εκπροσώπησε τη χώρα το 2014 και την εκπρόσωπο του 2018 Ieva Zasimauskaitė.

Τα αποτελέσματα του αποψινού show θα διαμορφωθούν κατά 50% από την κριτική επιτροπή και κατά 50% από το televoting.

Ο δεύτερος ημιτελικός του Pabandom iš Naujo! 2022 ξεκινάει στις 21.00 ώρα Ελλάδος και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε  από ΕΔΩ! και ΕΔΩ!

Εσθονία

Απόψε θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος ημιτελικός της εθνικής επιλογής της Εσθονίας για την Eurovision 2022, Eesti Laul. Παρουσιαστές της βραδιά, που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της χώρας το Ταλίν, θα είναι η Maarja-Liis Ilus (Εσθονία 1996) και ο ηθοποιός Priit Loog.

Σήμερα θα δούμε να διαγωνίζονται η δεύτερη δεκάδα υποψηφίων, διεκδικώντας τα 5 τελευταία εισιτήρια του τελικού:

 1. JyrisePlaksuta
 2. Jaagup TuiskKui vaid
 3. Boamadu Mitte kauaks
 4. Evelin Samuel Waterfall
 5. Black Velvet Sandra
 6. Púr Múdd & ShiraGolden Shores
 7. Maian Meeletu
 8. Minimal Wind feat. Elisabeth TiffanyWhat to Make of This
 9. Stefan Hope
 10. Anna SahleneChampion

Ανάμεσα στους υποψήφιους συναντάμε την εκπρόσωπο της χώρας το 1999 Evelin Samuel και την Anna Sahlene που εκπροσώπησε την Εσθονία το 2002.

Από τους 10 συμμετέχοντες, θα προκριθούν στο μεγάλο τελικό οι 5. Οι πρώτοι 4 καλλιτέχνες θα προκύψουν από τον συνδυασμό ψηφοφορίας κοινού και κριτικής επιτροπής, ενώ η πέμπτη συμμετοχή θα αποφασιστεί μέσω ενός δεύτερου γύρου ψηφοφορίας, που θα αποτελείται αποκλειστικά από το τηλεοπτικό κοινό.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα ξεκινήσει στις 19:30 ώρα Ελλάδος και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Λετονία

Ημιτελικός απόψε και θα τη Λετονία, που ξεκινά την αναζήτηση του εκπροσώπου της για την Eurovision 2022, μέσω του Supernova. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Ketija Šēnberga και Lauris Reiniks (Λετονία 2003).

Φέτος, το Supernova αποτελείται από 2 διαγωνιστικές βραδιές, τον αποψινό ημιτελικό και τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 12 Φεβρουαρίου, ενώ συνολικά λαμβάνουν μέρος 17 συμμετέχοντες.

 1. Citi ZēniEat Your Salad
 2. Miks DukursFirst Love
 3. Linda RušeniecePay My Own Bills
 4. Elīna GluzunovaEs pabiju tur
 5. RAUM Plans
 6. Patriks PetersonCan’t Get You Outta My Head
 7. Mēs Jūs MīlamRich Itch
 8. KATŌ Promises
 9. Miks GalvanovskisI’m Just a Sinner
 10. Markus RivaIf You’re Gonna Love Me
 11. the COCO’NUTSIn and out of the dark
 12. Aminata I’m Letting You Go
 13. Bermudu DivstūrisBad
 14. Beatrise HeislereOn the way home
 15. Zelma How
 16. BUJĀNS He, She, You & Me
 17. Inspo A Happy Place

Ανάμεσα στους υποψήφιους συναντάμε τον Bermudu Divstūris που εκπροσώπησε την Λετονία το 2011 ως μέλος των Musiqq με το τραγούδι Angel in disguise, την Aminata που εκπροσώπησε την Λετονία το 2015 με το τραγούδι Love injected καταλαμβάνοντας την 6η θέση, το μέλος των BUJĀNS, Intars Busulis, που εκπροσώπησε την Λετονία το 2009 με το τραγούδι Probka, ενώ ο Ralf Eilands, μέλος των Mēs Jūs Mīlam, εκπροσώπησε τη χώρα ως μέλος των PeR με το τραγούδι Here we go το 2013.

Στον τελικό του Supernova θα προκριθούν μόνο 10 από τους παραπάνω υποψήφιους, με το αποτέλεσμα να καθορίζεται από την ψηφοφορία του κοινού (50%) και της κριτικής επιτροπής (50%).

Ο ημιτελικός θα ξεκινήσει στις 21:05 ώρα Ελλάδος και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Σλοβενία

Ξεκινάει απόψε η διαδικασία επιλογής συμμετοχής της Σλοβενίας για την Eurovision 2022, ΕΜΑ, με τον πρώτο ημιτελικό. Παρουσιαστές του σόου θα είναι οι Melani Mekinton Hagman, Anton Ewaldcar και Bojan Cvjetićanin.

Φέτος, το EMA αποτελείται από τρεις διαγωνιστικές βραδιές (δύο ημιτελικούς και τον τελικό) όπου θα λάβουν μέρος συνολικά 20 καλλιτέχνες, 4 που επιλέχθηκαν μέσω της πολύπλοκης διαδικασίας αποκλεισμών του EMA Freš και 16 που επιλέχθηκαν από τις αιτήσεις που έλαβε η δημόσια τηλεόραση της χώρας RTVSLO. Οι μισοί υποψήφιοι θα διαγωνισθούν σήμερα το βράδυ, ενώ τους υπόλοιπους 10 θα τους δούμε στον δεύτερο ημιτελικό.

Οι 10 συμμετοχές του πρώτου ημιτελικού, είναι οι εξής:

 1. July Jones – Girls Can Do Anything
 2. David Amaro – Še vedno si lepa
 3. Le Serpentine – Tud teb se lahk zgodi
 4. Bowrain and Brina – Čas je
 5. Luma – All In
 6. Stela Sofia – Tu in zdaj
 7. Jonatan Haller – Obzorje
 8. Batista Cadillac – Mim pravil
 9. Zala Smolnikar – V ogledalu
 10. Manouche – Si sama?

Στον τελικό θα προκριθούν οι 3 συμμετοχές με τις περισσότερες ψήφους του κοινού και ακόμα 3 από την ψηφοφορία της επιτροπής.

Ο πρώτος ημιτελικός θα ξεκινήσει στις 21:20 ώρα Ελλάδος και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.