Eurovision 2022: Εκτός τελικού η Κύπρος – Ποιες χώρες προκρίθηκαν από τον Β’ Ημιτελικό;

Eurovision 2022: Εκτός τελικού η Κύπρος – Ποιες χώρες προκρίθηκαν από τον Β’ Ημιτελικό;

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision 2022 με την εκπρόσωπο της Κύπρου, Ανδρομάχη να μην καταφέρνει να βρεθεί στους 10 προκριθέντες της αποψινής βραδιάς.

Συνολικά 18 χώρες διαγωνίστηκαν απόψε οι οποίες διεκδικούσαν τα 10 εισιτήρια που οδηγούσαν στον τελικό της 14ης Μαϊου. Εκτός από αυτές τις 18 χώρες, απόψε μπορούσαν να ψηφίσουν τρεις από τις big-5 που βρίσκονται απευθείας στον τελικό η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Όλες οι χώρες που μπορούν να ψηφίσουν απόψε έδωσαν δύο σετ βαθμολογιών (12-10-8-7-6-5-4-3-2-1), ένα από την πενταμελή κριτική επιτροπή της κάθε χώρας και ένα από το televoting.

Παρουσιαστές του ημιτελικού ήταν οι Alessandro Cattelan, Laura Pausini και Mika. Interval Act της αποψινής βραδιάς ήταν οι Il Volo οι οποίοι ερμήνευσαν την αγγλόφωνη διασκευή της συμμετοχής τους στην Eurovision 2015, Grande Amore. Επίσης οι παρουσιαστές Laura Pausini και Mika ερμήνευσαν τα τραγούδια “Fragile” και “People Have the Power” στέλνοντας έτσι ένα αντιπολεμικό μήνυμα.

  1. Φινλανδία: The Rasmus – “Jezebel”
  2. Ισραήλ: Michael Ben David – “I.M”
  3. Σερβία: Konstrakta – “In corpore sano”
  4. Αζερμπαϊτζάν: Nadir Rustamli – “Fade to Black”
  5. Γεωργία: Circus Mircus – “Lock Me In”
  6. Μάλτα: Emma Muscat – “I Am What I Am”
  7. Άγιος Μαρίνος: Achille Lauro – “Stripper”
  8. Αυστραλία: Sheldon Riley – “Not the Same”
  9. Κύπρος: Andromache – “Ela”
  10. Ιρλανδία: Brooke – “That’s Rich”
  11. Βόρεια Μακεδονία: Andrea – “Circles”
  12. Εσθονία: Stefan – “Hope”
  13. Ρουμανία: WRS – “Llámame”
  14. Πολωνία: Ochman – “River”
  15. Μαυροβούνιο: Vladana – “Breathe”
  16. Βέλγιο: Jérémie Makiese – “Miss You”
  17. Σουηδία: Cornelia Jakobs – “Hold Me Closer”
  18. Τσεχία: We Are Domi – “Lights Off

Οι χώρες που προκρίθηκαν ήταν οι παρακάτω:

  • Βέλγιο
  • Τσεχία
  • Αζερμπαϊτζάν
  • Πολωνία
  • Φινλανδία
  • Εσθονία
  • Αυστραλία
  • Σουηδία
  • Ρουμανία
  • Σερβία

3 σκέψεις για το “Eurovision 2022: Εκτός τελικού η Κύπρος – Ποιες χώρες προκρίθηκαν από τον Β’ Ημιτελικό;

  1. 01. Φινλανδία: Τραγούδι βγαλμένο από τη ναφθαλίνη. Κακά φωνητικά από τον Lauri.

    02. Ισραήλ: Ο, φωνητικά οκ, ερμηνευτής ήταν σα να έκανε επί 3 λεπτά “επίδειξη” πάνω στη σκηνή. Το τραγούδι αυτό καθ’ αυτό το βρίσκω άθλιο.

    03. Σερβία: Χαρισματική ερμηνεύτρια (στα όρια του icon πλέον) σε ένα ισοπεδωτικά πνευματώδες τραγούδι.

    04. Αζερμπαϊτζάν: Σχεδόν τέλειος φωνητικά. Το τραγούδι μέτριο. Γιατί έχω την εντύπωση πως οι Αζέροι έχουν σχεδόν πάντα το ίδιο, πάνω κάτω, κόνσεπτ όσον αφορά τη σκηνική παρουσία;

    05. Γεωργία: Αυτό ακριβώς που ήθελα να δω προσωπικά και που ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα τους στοιχίσει την πρόκριση. Έμειναν πιστοί όμως στην καλλιτεχνική τους υπόσταση. Respect.

    06. Μάλτα: Σα να έβλεπα μια μέτρια εμφάνιση στον τελικό κάποιου talent show. Μηδέν καλλιτεχνικό εκτόπισμα. Εντελώς αδιάφορο και το τραγούδι.

    07. Άγιος Μαρίνος: Η “δηθενιά” που βγάζει γενικά ο τύπος μου είναι ανυπόφορη. Χθες ειδικά όμως ήταν πολύ καλός. Δικαιούταν την πρόκριση κατά τη γνώμη μου.

    08. Αυστραλία: Το τραγούδι δεν είναι απολύτως του γούστου μου αλλά ο Sheldon είναι εντυπωσιακός.

    09. Κύπρος: Δε θα πω πολλά γιατί είμαι ακόμα σοκαρισμένος. Αυτό που είδαμε και ακούσαμε χθες ήταν μια καταστροφή. Τόσο σκηνικά όσο και φωνητικά. Ίσως η χειρότερη εμφάνιση χθες βράδυ.

    10. Ιρλανδία: Αρκετά βελτιωμένη χθες η Brooke. Το τραγούδι είναι η επιτομή της “ποπ τσιχλόφουσκας” (χωρίς να με χαλάει όμως ιδιαίτερα).

    11. Βόρεια Μακεδονία: Φωνητικά ήταν μια χαρά η Andrea. Αυτούς τους μορφασμούς όμως τι τους θέλει;

    12. Εσθονία: Διάβαζα κάπου ότι είναι το τραγούδι που “χαντακώθηκε” περισσότερο από όλα με το ζήτημα με τον “ήλιο” στη σκηνή. Μια χαρά μου φάνηκε εμένα. Και ο Stefan ξεσηκωτικός.

    13. Ρουμανία: Θα το συνέκρινα με το Love Unlimited της Marinova το 2012 (στη βάση του: είναι τόσο κακό που τελικά είναι καλό!), αν αυτό δεν ήταν τεράστια ιεροσυλία! Η Μαρίνοβα τουλάχιστον ήταν συγκλονιστική επί σκηνής. Αυτό είναι απλά φτηνιάρικο.

    14. Πολωνία: Οκ τραγούδι αλλά ως εκεί. Δεν καταλαβαίνω όλον αυτόν τον πανικό. Ο Ochman δεν ήταν πολύ καλός. Στα κουπλέ ακουγόταν σα να είχε μόλις βγει από τον οδοντίατρο.

    15. Μαυροβούνιο: Γιουροβίζιον από το παρελθόν. Χάλια προφορά στα Αγγλικά. Ρίχνουμε και λίγα Ιταλικά στους στίχους. Φοράμε και την Άρτα και τα Γιάννενα.

    16. Βέλγιο: Πολύ ξενέρωμα το συγκεκριμένο τραγούδι (ενώ μου είχε αρέσει στην αρχή). Οριακά “άδικη” η πρόκριση του, κατά τη γνώμη μου.

    17. Σουηδία: Επιτέλους μια Σουηδική συμμετοχή που αξίζει τον ντόρο που κάνει. Στο MF ήταν ακόμα καλύτερη σκηνικά βέβαια (ίσως να φταίνε οι κάμερες).

    18. Τσεχία: Δεν είναι και πολύ χαρισματική η ερμηνεύτρια τελικά, αλλά παραδόξως το όλο πακέτο φαίνεται να λειτούργησε.

  2. Η σκηνική παρουσία του Αζερμπαϊτζάν μου θύμισε απίστευτα το hold me του 2013! Πέτυχα 9/10 χθες. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τη Ρουμανία να περάσει, ενώ στη θέση αυτής πόνταρα περισσότερο στον Άγιο Μαρίνο. Η Κύπρος χάλια, ενώ συμφωνώ απόλυτα για την Πολωνία: ένα δήθεν τραγούδι ερμηνευμένο από μια- δεν λέω- καλή φωνή, η οποία όμως θέλει ακόμα δουλειά στο να τραγουδάει με συναίσθημα

    1. Ρουμανία και Σαν Μαρίνο είναι δύο τραγούδια που δε μου αρέσουν. Ο Acchile Lauro όμως ήταν πολύ καλός σκηνικά και ίσως δικαιούνταν κάτι παραπάνω.
      Όσο για το Αζερμπαϊτζάν, δεν έχεις άδικο. Γενικά μου δίνουν την εντύπωση ότι έχουν μείνει κολλημένοι 10 – 15 χρόνια πίσω όσον αφορά το staging, τότε που όλοι έσπαγαν το κεφάλι τους για να βρούνε ένα gimmick που θα εντυπωσιάσει επί σκηνής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.