Eurovision 2019: Ποιες χώρες είναι τα φαβορί σύμφωνα με τα στοιχήματα;

Eurovision 2019: Ποιες χώρες είναι τα φαβορί σύμφωνα με τα στοιχήματα;

Οι 41 συμμετοχές της 64ης Eurovision 2019 που θα διεξαχθεί στις 14, 16 & 18 Μάιου στο Τελ Αβίβ, είναι πλέον όλες γνωστές. Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι ο πιο δημοφιλής μη-αθλητικός διαγωνισμός στον κόσμο, κάτι που φυσικά προσελκύει το ενδιαφέρον, εκτός των fans και των καλλιτεχνών, και των στοιχηματικών εταιρειών.

Οι στοιχηματικές εταιρείες έβγαζαν αποδόσεις για την φετινή Eurovision πολύ καιρό πριν επιλεγούν όλες οι συμμετοχές, οι οποίες φυσικά ανεβοκατέβαιναν αναλόγως τις εξελίξεις στην επιλογή των καλλιτεχνών σε κάθε χώρα. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε από την σελίδα της εφαρμογής του eurovisionworld, ποιες χώρες φαίνεται να είναι τα πρώτα φαβορί σύμφωνα με 15 στοιχηματικές εταιρείες και του στοιχηματικού ανταλλακτηρίου της Betfair.

Στην πρώτη θέση όλων των στοιχηματικών εταιρειών είναι η Ολλανδία, με τον Duncan Laurence και το τραγούδι Arcade. Η μπαλάντα του 24χρονου φαίνεται  ότι έχει συγκινήσει και εντυπωσιάσει σε μεγάλο βαθμό τους fans, καθώς οι περισσότερες εταιρείες του δίνουν απόδοση περίπου 2.5 έως 4.1, και πιθανότητα 21% να κερδίσει τον διαγωνισμό.

Στην δεύτερη θέση βλέπουμε τον Sergey Lazarev ο οποίος συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στον διαγωνισμό μετά το 2016 όπου πήρε την τριτη θέσημε το You’re the only one. H επική μπαλάντα Scream του Δημήτρη Κοντόπουλου, η αναγνωρισημότητα του Sergey Lazarev στους Eurofans, αλλά και η δυναμική της Ρωσίας στον διαγωνισμό έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ώστε οι περισσότερες εταιρείες να έχουν την Ρωσία στην δεύτερη θέση με αποδόσεις 4 έως 6 και 13% πιθανότητες για νίκη.

Την πεντάδα συμπληρώνουν οι εξής χώρες: H Σουηδία, η οποία για ακόμη μια χρονιά συγκαταλέγεται στα φαβορί με τον John Lundvik και το τραγούδι Too Late For Love, με αποδόσεις 5.5 έως 8.5 και πιθανότητες 10% για νίκη. Στην τέταρτη θέση συναντάμε την φετινή έκπληξη (βάση των τελευταίων κακών αποτελεσμάτων) Ελβετία, με τον Luca Hänni και το latin τραγούδι She Got Me με αποδόσεις 8 έως 12 και πιθανότητες 7% για νίκη. Την 5άδα κλείνει ο νικητής του φεστιβάλ του Sanremo, Mahmood για την Ιταλία με το τραγούδι Soldi με αποδόσεις 13 έως 18 και πιθανότητες 4% για νίκη.

 

Η Ελλάδα και η Κύπρος με την σειρά τους έχουν μια αρκετά καλή κατάταξη στα στοιχήματα  μέσα στην πρώτη δεκάδα. Η Κύπρος με την Τάμτα και το τραγούδι Replay βρίσκεται στην 6η θέση, ελάχιστα έξω από την πρώτη 5άδα (ορισμένες εταιρείες  την έχουν στην πρώτη 5άδα) με αποδόσεις 12 έως 19 και πιθανότητες 4% για την νίκη. Η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το τραγούδι Better Love  ξεκίνησε δυναμικά με την είσοδο στην πρώτη δεκάδα, καθώς βρίσκεται στην 9η θέση με αποδόσεις 21 έως 29 και πιθανότητες 3% για νίκη.

Στις τελευταίες 6 θέσεις με πιθανότητες πολύ μικρότερες του 1% για νίκη βρίσκονται η Γεωργία με τον Oto Nemsadze  και το Sul tsin iare, η Σερβία με την Nevena Božović και το Kruna, η Αλβανία με την Jonida Maliqi και το Ktheju tokës, η Λετονία με τους Carousel και το That Night, το Σαν Μαρίνο με τον Serhat και το Say Na Na Na και το Μαυροβούνιο με τους D mol και το Heaven.

Ένα άλλο στοίχημα που προσφέρεται όμως μόνο από το ανταλλακτήριο της Betfair είναι αυτό του top-10, δηλαδή του κατά πόσο πιθανό είναι να μπει μια χώρα στην πρώτη δεκάδα. Η πρώτη πεντάδα είναι η ίδια με αυτή του στοιχήματος για τον νικητή της Eurovision, με διαφορετική όμως κατάταξη, καθώς εδώ η Ρωσία προηγείται με απόδοση 1.07 και πιθανότητα 74% να μπει δεκάδα, με την Ολλανδία να ακολουθεί με απόδοση 1.12 και πιθανότητα 71%. Η Κύπρος βρίσκεται και εδώ στην 6η θέση με απόδοση 1.64 και πιθανότητα 48% να μπει στην δεκάδα, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση, στην 8η με απόδοση 2.2 και πιθανότητα 36% να μπει δεκάδα. Τελευταίοι σε αυτό το στοίχημα είναι η Γεωργία και το Μαυροβούνιο με απόδοση 30 και πιθανότητα μόλις 3% να μπουν στην δεκάδα.

Πρέπει φυσικά να διευκρινίσουμε ότι τα στοιχήματα αν και μας δείχνουν μια εικόνα σχετικά με το ποια τραγούδια δείχνουν να είναι τα μεγαλύτερα φαβορί, δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτά που καθορίζουν τα αποτελέσματα και πολλές φορές ανατρέπονται.

17 σκέψεις για το “Eurovision 2019: Ποιες χώρες είναι τα φαβορί σύμφωνα με τα στοιχήματα;

 1. Όσον αφορά την Αλβανία, και πέρσι ήταν 39-40η θέση στα προγνωστικά και στο τέλος κατέληξε στην 11η θέση.

 2. Λοιπόν ακούστε να δείτε πως έχει το πράγμα πιστεύω η Ολλανδία θα έχει χαλια performance όπως πάντα εκτός από το 16 και το 14 το κομμάτι έχει πολλές φωνητικές δυσκολίες εξαιρετικά αμφίβολο αν θα καταφέρει να τις βγάλει εις πέρας ο Ολλανδός η Ιταλια μια απο τα ιδια πολυ αδύναμος φωνητικά. Κύπρος και Ελλάδα θα ανεβαίνουν πάρα πολύ στις πρόβες καθώς και αν πάει η Κατερινα στα pre-Parties ακόμα νωρίτερα. Τώρα δεν ξέρω οι επιτροπές ποιον θα βγάλουν νικητή! Πιστεύω τη Μάλτα την αγαπημένη τους και 2η την Σουηδία. Πάμε για ένα περίεργο derby πιστεύω που φυσικά με έναν πολύ χαμηλού επιπέδου τελικό χωρίς ανατροπές. Φυσικά και με την θλιβερή εμπορική Ελβετία να μπορεί να το σηκώσει.

 3. Καλά το τι λένε τώρα τα στοιχήματα…. Το Μάϊο θα ξεκαθαρίσουν όλα με τις πρόβες. Και άλλες φορές οι Ολλανδία είχε καλά κομμάτια και τα κατέστρεψε on stage. Ακόμα δεν μπορώ να ξεπεράσω το χρυσό σακάκι του Waylon με τους χορευτές από πίσω να υποδύονται ότι παίζουν μουσικά όργανα, ντυμένοι όπως να ναι.

  1. Αφένος υπάρχουν ήδη live του Ολλανδού τραγουδιστή που φαίνεται ότι είναι πολύ καλός, αφετέρου το πλεονέκτημα της Ολλανδίας είναι ότι δεν χρειάζεται καμία ακριβή και επική παρουσίαση. Αντίθετα μία πολύ απλή και ατμοσφαιρική είναι αρκετή για να αποδώσει το τραγούδι.

   1. Δεν είπα να μην είναι απλό, απλώς να μην βγει κιτς όπως περισυ που είχαν κομματαρα και το κατέστρεψαν. Το 2017 από την άλλη που επίσης μου άρεσε το τραγούδι της Ολλανδίας βγήκε λίγο σκοτεινό ,(σκούρο φόντο μαύρα ρούχα.) Αλλά τα πιο τρανταχτά παραδείγματα κακού staging ήταν οι συμμετοχές του Βελγίου το 2017 και το 2018 και το 2018 έχασε και την πρόκριση. Και εμείς περισυ λίγο πριν τις πρόβες είχαμε μπει δεκάδα, μετά αρχίσαμε να πέφτουμε και στο τέλος αποκλειστηκαμε. Είναι νωρίς να κοιτάμε στοιχήματα. Ειδικά και κάτι χαταρες κατι κοναν που τώρα τους έχουν δεκάδα σιγά μην περάσουν

    1. Και το ατμοσφαιρικό staging το απλό θέλει την τέχνη του. Δεν είναι εύκολο να το πετύχεις. Θέλει προσεγμένα πλάνα, να μην δείχνει ότι σε καταπινει η σκηνή. Το ότι έχει καλή φωνή το ξέρω γενικά η Ολλανδία είναι το αγαπημένο μου τραγούδι φέτος μαζί με Ουγγαρία

 4. Το τραγούδι της Ολλανδίας ειναινκαθαρα ραδιοφωνικό καο δεν ξερω κατά πόσο θα αποδόσει στη σκηνη. Ο Ιταλος ειναι πολύ κατώτερος φωνητικά. Μεγαλα φαβορι θεωρώ την Κύπρο και την Ελβετία

 5. Διαφωνώ ότι τα στοιχήματα δεν καθορίζουν τα αποτελέσματα. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία υστερική υπερ-ενασχόληση και υπερανάλυση των στοιχημάτων σε βαθμό που να λειτουργούν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, τουλάχιστον ως προς τον νικητή.
  Τα τραγούδια που παίζονται ψηλά στα στοιχήματα τις τελευταίες εβδομάδες (κάτι που διαμορφώνουν και οι ανταποκρίσεις από το press room, άλλη πληγή που πρέπει να κλείσει κάποια στιγμή) τραβάνε την προσοχή των ΜΜΕ -“Α, το τραγούδι που είναι φαβορί για να κερδίσει!”- και αυτά με τη σειρά τους μπορούν να επηρεάσουν κάποιον κόσμο στο να δώσει μεγαλύτερη προσοχή και εν τέλει να ψηφίσει τα συγκεκριμένα τραγούδια.
  Δεν είναι τυχαίο ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των τελευταίων χρόνων το 1ο ή 2ο φαβορί στα στοιχήματα των τελευταίων ημερών τελικά όντως βγήκε και νικητής.

  1. Μόνο που μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ψηφίζει χωρίς να βλέπει στοιχήματα η να ασχολείται με άλλες συμμετοχές, μόνο την δική τους συμμετοχή γνωρίζουν και άντε να έπεσε στο μάτι τους καμιά πρόβα σε κάνα δελτίο ειδήσεων. Πολλοί βλέπουν τα τραγούδια πρώτη φορά στους ημιτελικούς, εκτός και αν πουν κάτι οι σχολιαστές του διαγωνισμού εκείνη την στιγμή πχ αυτή η συμμετοχή έρχεται ως φαβορί. Και πάλι ο καθένας θα ψηφίσει αυτό που θα δει επι σκηνής και θα του αρέσει. Τώρα όσο για τα στοιχήματα των τελευταίων ημερών λογικό να πέφτουν μέσα αφού έχουν προηγηθεί πρόβες και 2 ημιτελικοί λογικό είναι αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο για το τι αρέσει πιο πολύ στον κόσμο πόσο μάλλον παλιότερα που είχαμε μόνο televoting

   1. Θες να μου πεις δηλαδή ότι, πχ πέρσι, το τραγούδι του Ισραήλ δεν το είχε πάρει το αυτί πολύ περισσότερου απλού κόσμου πριν τον διαγωνισμό, λόγω των συχνών αναφορών στα μέσα ως το “φαβορί των στοιχημάτων”, από ότι τα υπόλοιπα τραγούδια; Δεν λέω ότι κάποιος θα το ψηφίσει σώνει και καλά το βράδυ του διαγωνισμού, αλλά σίγουρα ξεκινά με πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων συμμετοχών.

    Εγώ νομίζω ότι η τόσο μεγάλη ενασχόληση με τα στοιχήματα παίζει πλέον έναν ρόλο και στο τι ψηφίζει εν τέλει ο κόσμος.

    1. Συμφωνώ εν μέρη άλλα δεν είχε να κάνει μόνο με τα στοιχήματα η επιτυχία του Ισραήλ από ότι θυμάμαι πέρυσι έγινε πολύ μεγάλη προώθηση ακόμα και στο διαδίκτυο έβλεπα παντού διαφημίσεις με την νεττα και από κάτω vote for Israel ακόμα και αν έμπαινα σε άκυρο site. Παίζει να έμπαινα πέντε φορές και τις πέντε να έβλεπα διαφήμιση. Μια τέτοια προώθηση αλλά σε πιο μικρό βαθμό είχαν οι Βούλγαροι (δεν θυμάμαι το όνομα του συγκροτήματος )παντού διαφημίσεις και πλασάρισμα στην δεκάδα στα στοιχήματα και τελικά η Βουλγαρία βγήκε 14. Τα ίδια και με τον Αυστραλό το 2017 πολύ διαφήμιση, σιγουρακι για δεκάδα μρ πολλά άρθρα στο διαδίκτυο και στο τέλος δεν το ψήφισε κανείς.. πάντως εγώ έχοντας ακούσει όλα τα τραγούδια σε διαβεβαιώνω ότι δεν θα ψήφιζα κανένα από τα τρία μόνο και μόνο επειδή μου τα πασαρανε ως φαβορί.. ο άλλος μπορεί να σου πλασάρει ότι θέλει σαν φαβορί δεν σημαίνει ότι εσύ θα πας να το ψηφίσεις μόνο και μόνο για αυτό. Το ότι προσπαθούν να προωθήσουν συμμετοχές σε στοιχήματα και site τύπου wiwiblogs φαίνεται και στο τελικό πολλά από αυτά δεν κάνουν τίποτα. Η Ελλάδα ας πούμε το 2017 αρχικά ότανυ έγινε γνωστό το ονομυ demy την είχαν ως το απόλυτο φαβορί 1 στα στοιχήματα. Μετά όταν βγήκε το τραγούδι πέσαμε από 9 μέχρι 12, οι wiwiblogs δεν έχασαν χρόνο και την προωθούσαν συνέχεια με άρθρα και πολλά κομπλιμέντα οι από κάτω δυσανασχετούσ αν αφού δεν τους άρεσε τίποτα από την συμμετοχή μας

     1. Εσύ δεν είσαι το μέτρο, μιλάμε για απλό κόσμο που δεν γνωρίζει τα τραγούδια πριν τον διαγωνισμό.

 6. Αν δεν σου αρεσει το φαι που σου εβαλαν στο πιατο δεν το τρως με τιποτα. Τι προοθηση και διαφημηση. Δεν ειναι απορρυπαντικο που το παιρνω για δοκιμη και αν δεν μου αρεσει δεν το αγοραζω ξανα. Το τραγουδι η διαφημηση και η προοθηση θα με κανουν να το ακουσω αλλα αν δεν μου αρεσει απο ψηφο τιποτε με τιποτε.

   1. Αν η μαζα ειναι γιδια δεν πρεπει να καθεται στο σαλονι εκεινο το βρσδυ να βλεπει τηλεοραση σλλα να ειναι στο μαντρι να μασουλαει σανο.

 7. Σαφώς και τα στοιχηματα επηρεαζουν και κανουν κακο. Οι στοιχηματικες εταιριες ειναι δεκαδες αν οχι εκατονταδες και οι παικτες που κυνηγουν το ευκολο χρημα εκαταμμυρια. Αν εχω πονταρει 100 ευρω σε μια συμμετοχη με απόδοση 10 και ξερω οτι αν κερδισει θα παρω χιλια εννοειται οτι την βραδια του τελικου θα ριξω όσες ψηφους μου δινουν την δυνατοτητα μονοκουκι σ’ αυτη ασχετως αν ειναι καλη λαιβ ή εχει καλη παρουσιαση ή χαλια. Και τα 100 ευρω δεν θα παω να τα βαλω στην φετινη Κροατια για παραδειγμα, θα τα βαλω σε μια συμμετοχη απο τις πρωτες 10 15 που πλασαρονται στα στοιχηματα.

  Απο την αλλη οι στοιχηματικες δεν ειναι κοροιδα ουτε φιλανθρωπικα ιδρυματα. Θα ριξουν και αυτες ψηφους σε ανωδυνες γι αυτες συμμετοχες γι αυτο βλεπουμε εκπληξεις ή θα κοιταξουν να μπερδεψουν τους παικτες με τυρακια οπως περυσι η Νορβηγια ή η Ιρλανδια μετα τον ημιτελικο κ.α

  Συνοψιζοντας λογω των στοιχηματων πολλοι ψηφιζουν με σκοπο το κερδος και οχι ως απλοι τηλεθεατες για το καλυτερο ή αγαπημενο τους τραγουδι της βραδιας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.