Τελικά η eurovision θέλει ή όχι τους fans;

Estimated read time 1 min read

Eurovision 2010 και πολλές νέες καταστάσεις και προκλήσεις για τον θεσμό έχουν προκύψει διακυβεύοντας την θέση των θαυμαστών του πιο πολυσηζητημένου θεσμού της Ευρώπης.
Όλοι μας γνωρίζουμε πως υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που λατρεύει αυτό τον θεσμό και που θα έκανε τα πάντα προεκιμένου να βρεθεί κοντά του και να τον παρακολουθεί . Το γεγονός αυτό είναι που κράτησε ψηλά την αγάπη του κόσμου και την δημοτικότητα αυτού του θεσμού. Κάποια στιγμή ο θεσμός πήρε μια διαφορετική μορφή έγινε ακόμη πιο πολύ τηλεπτικός και προσέλκυσε ανθρώπους που προσπάθησαν να προβληθούν μέσα από αυτόν αυτοαποκαλούμενοι ως ‘fans’ ή ακόμη και eurovisionoλόγοι . Όταν μια εκδήλωση περνάει στα χέρια ανθρώπων άσχετων και καιροσκόπων τότε το μέλλον κρίνεται δυσοίωνο και μακάρι να βγώ ψεύτης αλλά τα πρώτα σύννεφα τα είδαμε εδώ στο Όσλο και πιστέψτε με δεν είναι τα σύννεφα του Ισλανδικού ηφαιστείου. Φέτος η EBU αποφάσισε να παραχωρήσει μόνο 100 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Κέντρο Τύπου για 1000 περίπου fans που θα φιλοξενούνται εδώ στο Όσλο, επίσης στο welcome party δεν δώθηκαν προσκλήσεις στους fans για πρώτη φορά στην ιστορια του θεσμού, στο euroclub όλοι οι fans πληρώνουμε για το ποτό μας και γενικά δεν υπάρχουν οι παροχές που υπήρχαν άλλες χρονιές. Από εγκυρες πηγές μας μέσα από την ΕΒU μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε πως από την ερχόμενη χρονιά θα υπάρχει μέγάλη περικοπή στο θέμα των διαπιστευμένων δημοσιογράφων. Μετά από όλα αυτά λοιπόν τα συμπεράσματα δικά σας…..

Κωνσταντίνος Γκιόκογλου

Γεννήθηκε το 1981 στο Διδυμότειχο του Έβρου. Ραδιοφωνικός παραγωγός από την τρυφερή ηλικία των 9 χρονών, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την μουσική από τα 14. Το πτυχίο φωνητικής το απέκτησε στα 18 ενώ οι σπουδές του είχαν να κάνουν με την Μηχανολογία. Η Eurovision ήρθε στην ζωή του από το 1989 όταν άρχισε να καταλαβαίνει το τι εστί Eurovision , την παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε χρονιά. Το 2005 πήγε για πρώτη φορά ως ενήλικας στην Eurovision του Κιέβου, χρονιά που κέρδισε και η Ελλάδα. Από τότε κάθε χρονιά και μέχρι και το 2013 παραβρίσκόταν στον διαγωνισμό ως μέλος της ελληνικής αποστολής με μόνη εξαίρεση την Eurovision της Μόσχας. Το 2011 μετακόμισε στην Γερμανία, όπου ασχολήθηκε εκτός των άλλων και ως συνεργάτης ραδιοφωνικών παραγωγών στα κρατίδια της Σαξωνίας και του Βραδενβούργου.

To 2008 διετέλεσε αντιπρόεδρος του σωματείου , ενώ από το το 2009 ξεκίνησε τις εργασίες σύστασης του INFE Network, όπου και διετέλεσε πρόεδρος του μέχρι και το 2013. Από το 2019 ασχολείται κυρίως με την Ιστορία του διαγωνισμού σε ερευνητικό επίπεδο καθώς και το ψηφιακό του αρχείο.

Αγαπημένες τοπ 5 Συμμετοχές :
Secret Garden – Nocturne (Nor 95)
Anna Maria Jopek – Ale Jestem (Pol 97)
Zdravko Colic – Gori Vatra (YU 1973),
Elisabeth Andreassen – I Evighet (NO 1996)
Aiste – Strazdas (LIT 1999).
Αγαπημένη ελληνική συμμετοχή :
Σοφία Βόσσου – Άνοιξη (GR 91)