Η 3η μέρα του Διαγωνισμού

Estimated read time 1 min read

Τρίτη 5 Μαΐου και η άφιξη του Σάκη και ολόκληρης της ελληνικής αποστολής στη ρώσικη πρωτεύουσα είναι από τις βασικότερες ειδήσεις της ημέρας για τους έλληνες fans του διαγωνισμού. Η σημερινή όμως μέρα, είναι και η τρίτη των προβών, τις οποίες περιμένουμε με μεγάλη αγωνία αφού θα πραγματοποιηθούν από τις 9 πρώτες σε σειρά εμφάνισης χώρες που συμμετέχουν στον ίδιο ημιτελικό με την Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα ανοίγει η Κροατία στις 9:30 π.μ., και ακολουθούν μετά από κάθε 40′ με τη σειρά οι Ιρλανδία, Λετονία και Σερβία. Μετά από μια ώρα διακοπή για γεύμα και συγκεκριμένα στις 13:10 στη σκηνή ανεβαίνει η Πολωνία και την ακολουθούν το μεγάλο φαβορί Νορβηγία και η Χριστίνα Μεταξά για την Κύπρο. Για τις 15:30 έχει προγραμματιστεί η πρόβα της Σλοβακίας, ενώ το αυριανό πρόγραμμα κλείνει η Δανία.

Αναφορικά τώρα με τα στοιχήματα, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει και πολύ από τη μέρα που ξεκίνησαν οι πρόβες. Η πιο σημαντική μεταβολή σημειώθηκε χθες και αφορά συμμέτοχη του πρώτου ημιτελικού όπως σας έχουμε ήδη πει, αυτή της Βοσνίας. Επίσης αξιοσημείωτη είναι και η άνοδος της Αρμενίας που συνεχίζει για δεύτερη μέρα να πλησιάζει τις αποδόσεις της 10άδας.

Για τους book ο ημιτελικός της Πέμπτης μοιάζει με κότα έτοιμη να γεννήσει χρυσά αυγά, αλλά και που μπορεί να πεθάνει στη γέννα…! Πέντε hot φαβορί βλέπουν…Νορβηγία, Ελλάδα, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία και Εσθονία. Οι 2 πρώτες μάλιστα είναι πρώτες γενικά. Οι αποδόσεις του Rybak συνεχίζουν να μεγαλώνουν, κάτι που μειώνει τη διαφορά με τον Σάκη που σήμερα κινήθηκε σταθεροποιητικά.

Οι άλλες 5 χώρες που συμπληρώνουν τη δεκάδα του ημιτελικού είναι οι Δανία, Σερβία, Λιθουανία, Αλβανία και Ιρλανδία. Επικρατέστερες να τις “πετάξουν” απ’ τη δεκάδα είναι η Σλοβενία και η Μολδαβία, ενώ λιγότερη τύχη για τα γραφεία στοιχημάτων φαίνεται να έχουν η Ολλανδία, η Πολωνία, η Κύπρος και η Ουγγαρία που ακολουθούν. Κροατία, Λετονία και Σλοβακία είναι οι τρεις χώρες που λαμβάνουν τις μεγαλύτερες αποδόσεις και κατά συνέπεια καταλαμβάνουν και τις τελευταίες θέσεις του 2ου ημιτελικού.

Κωνσταντίνος Γκιόκογλου

Γεννήθηκε το 1981 στο Διδυμότειχο του Έβρου. Ραδιοφωνικός παραγωγός από την τρυφερή ηλικία των 9 χρονών, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την μουσική από τα 14. Το πτυχίο φωνητικής το απέκτησε στα 18 ενώ οι σπουδές του είχαν να κάνουν με την Μηχανολογία. Η Eurovision ήρθε στην ζωή του από το 1989 όταν άρχισε να καταλαβαίνει το τι εστί Eurovision , την παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε χρονιά. Το 2005 πήγε για πρώτη φορά ως ενήλικας στην Eurovision του Κιέβου, χρονιά που κέρδισε και η Ελλάδα. Από τότε κάθε χρονιά και μέχρι και το 2013 παραβρίσκόταν στον διαγωνισμό ως μέλος της ελληνικής αποστολής με μόνη εξαίρεση την Eurovision της Μόσχας. Το 2011 μετακόμισε στην Γερμανία, όπου ασχολήθηκε εκτός των άλλων και ως συνεργάτης ραδιοφωνικών παραγωγών στα κρατίδια της Σαξωνίας και του Βραδενβούργου.

To 2008 διετέλεσε αντιπρόεδρος του σωματείου , ενώ από το το 2009 ξεκίνησε τις εργασίες σύστασης του INFE Network, όπου και διετέλεσε πρόεδρος του μέχρι και το 2013. Από το 2019 ασχολείται κυρίως με την Ιστορία του διαγωνισμού σε ερευνητικό επίπεδο καθώς και το ψηφιακό του αρχείο.

Αγαπημένες τοπ 5 Συμμετοχές :
Secret Garden – Nocturne (Nor 95)
Anna Maria Jopek – Ale Jestem (Pol 97)
Zdravko Colic – Gori Vatra (YU 1973),
Elisabeth Andreassen – I Evighet (NO 1996)
Aiste – Strazdas (LIT 1999).
Αγαπημένη ελληνική συμμετοχή :
Σοφία Βόσσου – Άνοιξη (GR 91)