Αποκλειστικό: Η Μπέτυ Μαγγίρα μιλά στο Eurovisionfanclub.gr

Estimated read time 1 min read

Καλησπέρα Μπέττυ.Τι αισθανθήκατε όταν σας ανάθεσαν την παρουσίαση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision από το κρατικό κανάλι;

Πέταξα τη σκούφια μου… Όχι μόνο γιατί είναι ένας διαγωνισμός που τον παρακολουθώ από μικρή με αγάπη αλλά και γιατί ταυτόχρονα θα μας δινόταν η ευκαιρία μαζί με τη Ματθίλδη να δείξουμε πανελλαδικά πια αυτό που παρουσιάζαμε σε μικρότερους χώρους με πολύ επιτυχία ένα μέρος αυτού, διότι μαέστρος όλης της παράστασης ήταν ο Φωκάς που επιμελήθηκε αυτό το show, στο οποίο χορεύαμε και τραγουδούσαμε, ένα πράγμα που μας δίνει πολύ μεγάλη χαρά.

Ξεκινάμε με τον περυσινό διαγωνισμό, το 2008. Τι αισθανθήκατε όταν μπήκατε στην αίθουσα σχολιαστών και άνοιξε η γραμμή για να κάνετε την πρώτη σας γενική πρόβα.

Για μας ήταν η πρώτη φορά που αναλαμβάναμε κάτι τέτοιο και ήμασταν λίγο αγχωμένες. Όμως με τις γενικές πρόβες καταφέραμε να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη, να χρονομετρήσουμε τα πάντα πριν βγούμε στον αέρα. Διότι αν δεν είσαι κατάλληλα και χρονικά προετοιμασμένος θα υπάρχουν πολλά κενά, πολλές πάσες, πολλά εεεε…σαρδάμ γενικότερα. Υπάρχουν πολλοί σχολιαστές που κάνουν χρόνια αυτή τη δουλειά που βασίζονται σε κάποιες πληροφορίες απλά και μόνο και αυτοσχεδιάζουν εκείνη τη στιγμή. Για μας αυτή η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη. Επίσης αποφασίσαμε με τη Ματθίλδη να δώσουμε όλες τις πληροφορίες εκείνες με κάθε λεπτομέρεια στον κόσμο. Πολλοί σχολιαστές επίσης κάνουν μια απλή μετάδοση λέγοντας για παράδειγμα «πόσο κοντός ή ψηλός είναι ο καλλιτέχνης ή τι ωραίο ή απαίσιο τραγούδι» δηλαδή ουσιαστικά κάνανε δικά τους σχόλια δίχως να ενημερώνουν τον κόσμο,ενώ εμείς θέλαμε να είμαστε ολοκληρωτικά ενημερωμένες σε αυτή τη μετάδοση.

Τα τελευταία χρόνια , ειδικά από το 2004 , η Ελλάδα είναι από τις πιο επιτυχημένες χώρες , λόγω των πολύ καλών κατατάξεων που λαμβάνουμε . Ειδικότερα το 2008 αλλά και το 2009 ήμασταν ανάμεσα στις χώρες – φαβορί…πως αισθανόσασταν και πως κάνατε σχολιασμό στα τεκτενόμενα για χάρη αυτής της χωράς;

Πολύ πατριωτικά και πολύ ζεστά μα πάνω από όλα πολύ όμορφα. Πιστέψαμε πως θα βγούμε νικητές και τις δυο φορές γιατί σαν Έλληνιδες μας πιάνει αυτό το πατριωτικό συναίσθημα, αυτό το έντονο που λες « εμείς θα βγούμε πρώτοι γιατί είμαστε οι καλύτεροι», και έτσι δείχνουν τα πράγματα και μάλιστα το 2008 με την Καλομοίρα ακόμη πιο πολύ έτσι πως είχε ξεκινήσει η βαθμολογία εκείνη τη βραδιά. Ενώ στον Σάκη ήταν πιο σκληρά τα πράγματα, γιατί ξεκινήσαμε με πιο μεγάλες προσδοκίες αλλά δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα περιμέναμε και τελικά μείναμε εκτός πεντάδας . Ουσιαστικά περιμέναμε μια θέση στην τριάδα και τα χάσαμε εγώ και η Ματθίλδη, ειδικά στην αρχή της βαθμολογίας. Μολονότι προσπαθήσαμε σαν επαγγελματίες να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας μέχρι τέλους, από μέσα μας τα είχαμε χαμένα.

Μετά δυο χρονιές που έκανες τον σχολιασμό για την Ελλάδα και δυο ταξίδια , ένα στη Σερβία και ένα στη Ρωσία, ποια διοργάνωση σου φάνηκε καλύτερη, δηλαδή ποια χώρα πιστεύεις πως ήταν πιο έτοιμη να δεχτεί μια τέτοια διοργάνωση; Ουσιαστικά δεν μιλάω για το budget της διοργάνωσης αλλά για το κατά πόσο οι άνθρωποι που ανέλαβαν αυτή την προσπάθεια την έφεραν σε πέρας με επιτυχία;

Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική Διότι το 2008 ήταν η πρώτη μου φορά, οπότε ήμουν πολύ ενθουσιασμένη . Ωστόσο νομίζω πως οργανωτικά ήταν καλύτεροι οι Σέρβοι αν και οι Ρώσοι έκαναν ένα τεράστιο εγχείρημα με ένα budget που ήταν το μεγαλύτερο στην ιστορία του θεσμού , με την μεγαλύτερη σκηνή που έχει στηθεί ποτέ , ένα πολύ μεγάλο στάδιο και γενικότερα αυτοί οι λόγοι ίσως να δημιούργησαν και κάποια επιπλέον προβλήματα στην όλη διοργάνωση. Αλλά γενικά την πρώτη μου φορά όλα ήταν πιο έντονα αλλά ίσως και να ήταν το συναίσθημα της πρώτης φοράς….το βάπτισμα του πυρρός…..οπότε ίσως να παρασύρομαι από αυτό.

Παρουσιάσατε με τη Ματθίλδη για δυο συνεχόμενες χρονιές την εθνική επιλογή τραγουδιού για την Ελλάδα , μια χρονιά με την Καλομοίρα και μια με τον Σάκη Ρουβά. Στις δυο αυτές βραδιές παρουσιάσατε σε κάποιο χώρο στη Αθήνα ζωντανά δυο εντελώς διαφορετικά shows, τα οποία και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στον κόσμο. Την μια χρονιά παρουσιάσατε την ιστορία της Ελλάδας στον διαγωνισμό και την επόμενη είδαμε την ιστορία της Eurovision ανά το χρόνο.Αν και φέτος κάνατε την ίδια δουλειά, μπορείς να μας πεις τι είχατε κατά νου;

Δεν έχω τίποτα κατά νου , όπως και δεν είχαμε και πέρυσι και αυτό με είχε στρεσάρει λίγο, αλλά όλα έγιναν πιο απλά όταν πληροφορήθηκα πως ο Γιώργος Καπουτζιδης είχε μια ιδέα και πως θα έγραφε τα κείμενα της βραδιάς. Την πρώτη χρονιά το βάρος έπεσε όλο πάνω μας , θυμάμαι καθόμασταν μαζί με το Φωκά και σκεφτόμασταν κάποιες ιδέες για το τι θα κάνουμε και πως θα το στήσουμε . Δηλαδή το concept , τα κείμενα και όλα όσα είδατε ήταν δικά μας. Υπήρχε και μία κοπέλα που συνεργάστηκε στα κείμενα αλλά όλη η παρουσίαση είχε φτιαχτεί από εμάς. Τη δεύτερη χρονιά λοιπόν, όλη η ιδέα ήταν του Γιώργου Καπουτζιδη και αυτό συνέβη γιατί μετά από μια επιτυχημένη πρώτη εμφάνιση ο κόσμος έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις .Δεν ισχυρίζομαι πως το 2008 ήταν ότι καλύτερο είδε ο κόσμος αλλά όταν παρουσιάσεις κάτι καλό τότε την επόμενη χρονιά αναμένεται το καλύτερο. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι μέτριο , το κοινό θα το θεωρήσει πολύ κατώτερο μόνο και μόνο γιατί περίμεναν το καλύτερο. Με το Γιώργο ήμασταν σίγουροι.Βέβαια και η Ματθιλδη κάτι είχε και αυτή κατά νου.Εγώ πάλι τίποτα , οπότε ησύχασα όταν το ανέλαβε ο Γιώργος γιατί μου άρεσε η ιδέα του αλλά εκτός αυτού και η πέννα του Γιώργου είναι εγγύηση.
Τώρα που με ρώτησες για την τρίτη χρονιά πιστεύω πως θα ήταν ακόμη πιο δύσκολη, αλλά τελικά δεν μας ανατέθηκε λόγω της εγκυμοσύνης μου.
Και στο τέλος τέλος όποιος αναλάβει αυτή την προσπάθεια φέτος θα μας δείξει τι έχει να μας πει ….

Οι σχολιαστές , ή μάλλον οι σχολιάστριες , γιατί κατά κύριο λόγο γυναίκες σχολιάζουν την ελληνική συμμετοχή (εκτός του 1998, 2006,2007) είχαν στο παρελθόν μια πιο εύκολη αποστολή θα έλεγα. Συγκεκριμένα ανέφεραν τους συντελεστές του τραγουδιού και κάποιες διάσπαρτες πληροφορίες ακόμη . Στις μέρες μας ο σχολιαστής καλείται να είναι πιο σχολαστικός και πέρα από το βιογραφικό του καλλιτέχνη μας δίνει πληροφορίες για παραλειπόμενα , gossips , περίεργα και γενικά πιο ενδιαφέροντα πληροφοριακά στοιχειά όσον αφορά την κάθε συμμετοχή. Ταυτόχρονα ο αριθμός των χωρών έχει φτάσει πια τις 40 χώρες και βάλε οπότε η δουλειά γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Συμπεραίνουμε λοιπόν πως ο σχολιασμός δεν είναι τόσο «κονσέρβα» όσο παλιότερα. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως και εσύ ήσουν και είσαι fan του διαγωνισμού από παλιά , βρέθηκες σε κάποια θέση να παρουσιάζεις ένα θέαμα με προϋπόθεση την γνώση πολλών πραγμάτων.

Αρχικά όλες μας τις πληροφορίες μας τις έδωσε ο Χρήστος Ζαφειρίδης . Πέρα από αυτό ποτέ μου δεν σκέφτηκα πως «ααα έτσι το έκαναν οι άλλοι, άρα εγώ θα το χειριστώ αλλιώς». Βασικά με απασχολούσε να δώσω στον τηλεθεατή ουσιώδεις πληροφορίες και όχι ασήμαντες λεπτομέρειες . Βασίστηκα πάνω σε ένα μίνι βιογραφικό του καλλιτέχνη για να γνωρίζει ο κόσμος ποιος είναι αυτός που βλέπουν …τι ήταν στη χώρα του αυτός . Τραγουδιστής; Σερβιτόρος; Και μετά από αυτό προσθέσαμε και λίγο fun για να γελάσουμε και λίγο, κάνοντας την παρουσίαση πιο πολύ ψυχαγωγική και λιγότερο ενημερωτική. Στο παρελθόν και η κυρία Μπόκοτα αλλά και ο Γιώργος με τη Ζέτα ακολούθησαν τον δικό τους τρόπο, εγώ το είδα σαν μια ραδιοφωνική μετάδοση . Έχω υπάρξει στο παρελθόν ραδιοφωνική παραγωγός και έτσι είδα την μετάδοση βάζοντας juicy πληροφορίες . Στην πραγματικότητα, βασιζόμενη στις πληροφορίες του Χρήστου, έκανα ένα κολλάζ πληροφοριών και πάντα σκεπτόμενη του τι θα ήθελα να ακούσω εγώ σαν Μπέττυ στην μετάδοση αυτή.

Πήγαμε φέτος στη Μόσχα με πολλές ελπίδες για την πρωτιά και τελικά η καταταξη μας έδωσε την 7η θέση. Είσαι ένας άνθρωπος που έζησε από κοντά την όλη αυτή προσπάθεια «στο δρόμο προς τη Μόσχα» . Γνωρίζοντας πως με τη Ματθίλδη και τον Σάκη όλο τον περυσινό χειμώνα εμφανιζόσασταν μαζί σε νυχτερινό μαγαζί στη Αθήνα σίγουρα θα γνωρίζετε περισσότερα από κάθε άλλον. Παράλληλα με την συμμετοχή Ρουβά, το μυαλό όλων μας πάει σε μια διεκδίκηση πρωτιάς η έστω μιας καλής θέσης. Μολονότι η 7η θέση είναι μια πολύ καλή θέση , τι πιστεύετε πως έφταιξε και τελικά ο Σάκης δεν έφτασε στην κορυφή ή έστω ακόμη πιο ψηλά;

Γενικά , είμαι πολύ αισιόδοξη σαν άνθρωπος και πιστεύω πως η 7η θέση στις 42 συμμετέχουσες είναι μια πολύ καλή θέση.
Ταυτόχρονα, προσωπικά και εγώ μπήκα σε ένα κυκλώνα κατηγοριών από μια μερίδα των media, λόγω του ότι υποστήριξα τον Σάκη έντονα τη στιγμή που αυτή η μερίδα ανθρώπων κατηγορούσαν εμμέσως τον Σάκη. Γενικά εμένα μου βγήκε το πατριωτικό ένστικτο. Στην πραγματικότητα πιστεύω πως οι Έλληνες σαν λαός είμαστε ή υπεραισιόδοξοι ή υπέραπαισιόδοξοι, δεν υπάρχει δηλαδή μια μέση κατασταση. Γενικά όλη η ομάδα είχε μεγάλες προσδοκίες, τόσο η ΕΡΤ όσο και ο ίδιος ο Σάκης. Και γιατί όχι ! Όταν είσαι αγωνιστής έτσι πρέπει να σκέφτεσαι. Από την άλλη πλευρά έγινε μεγάλος ντόρος από τα media που έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη διάσταση των προσδοκιών μας. Τώρα πιστεύω πως οι αιτίες της αποτυχίας μας ήταν διάφορες . Αρχικά το σύστημα βαθμολογίας με τις επιτροπές . Οι εν λόγω επιτροπές δεν είχαν κάποιο κοινό σημείο στις επιλογές τους. Ήθελαν εμπορικό ή ποιοτικό τραγούδι; Σίγουρα το τραγούδι μας ήταν εμπορικό. Γενικά όλοι όσοι βρίσκονται πίσω από την ελληνική αποστολή να ξέρετε πως θέλουν 1000% το καλύτερο για το κάθε τραγούδι μας.

Ο φετινός νικητής άξιζε το πρώτο βραβείο ή κάποια άλλη χώρα έπρεπε να βγει νικήτρια;

Η Νορβηγία σίγουρα άξιζε την πρωτιά. Ο πιτσιρικάς κατάφερε να παντρέψει τα ethnic και folklore στοιχειά με πολύ όμορφο τρόπο και να τους δώσει μια μοντέρνα διάσταση. Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι ένα ρομαντικό τραγούδι και βλέπουμε πως αν και ο ρομαντισμός λείπει από την εποχή μας, μολαταύτα τον θέλουμε να είναι παρόν. Μας παρουσίασε λοιπόν ένα παραμυθάκι, που το συνδύασε με την έξυπνη φατσούλα του και κατάφερε να νικήσει.

Μολονότι έχουν περάσει κάποιοι μήνες από την βραδιά του τελικού, θέλω να μου πεις ποια τραγούδια ξεχώρισες από τη φετινή διοργάνωση και ποια είναι τα αγαπημένα σου ever στον διαγωνισμό, αφού δηλώνεις και fan και το ξέρω πολύ καλά ότι είσαι.

Όσον αφορά ever δεν μπορώ να ξεχωρίσω γιατί μου αρέσουν πολλά τραγούδια. Το τραγούδι που μου έμεινε από πέρυσι είναι της Νορβηγίας “Hold On Be Strong” με τη Maria Haukaas Storeng. Από τις συμμετοχές του 2009 ξεχωρίζω τη Νορβηγία, την Τουρκία ενώ τα τελευταία χρόνια μου αρέσει η προσπάθεια της Βοσνίας Ερζεγοβίνης να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και ποιοτικό με στοιχειά ethnic. Δεν μου άρεσε η Γαλλία, ενώ θεωρώ μελωδικό μεν γλυκανάλατο δε το Ισλανδικό. Το Αζερμπαϊτζάν ήταν ένα καλό χορευτικό τραγούδι, το Ηνωμένο Βασίλειο μου άρεσε, ενώ βρήκα την Εσθονία αρκετά intellectual για τα γούστα του θεσμού. Γενικά θέλω να υπάρχει το εμπορικό στο διαγωνισμό. « το σουξέ » που λέμε και αυτό το κατάφεραν για τα καλά οι Τούρκοι. Σε αυτό το διαγωνισμό μας μένουν οι χαρακτηριστικές ερμηνείες.Ένα προσόν που το είδα στο Αγγλικό και δεν το είδα στο γαλλικό τραγούδι….δηλαδή ένα από τα τραγούδια που μου «έμειναν» ήταν το Αγγλικό με τη συγκλονιστική αυτή ερμηνεύτρια που άρχικά δεν μου άρεσε αλλά στο live με κέρδισε…

Είδαμε στους δυο εθνικούς μας τελικούς τις αδερφές Μαγγίρα να παρουσιάζουν ένα θέαμα που είχε όλο το πακέτο « κίνηση, εμφάνιση, ερμηνεία, φωνη». Έχοντας υπόψη πως ο διαγωνισμός της Eurovision έχει αυτές τις απαιτήσεις και γνωρίζοντας πως η προκάτοχος σας κυρία Δάφνη Μπόκοτα δοκίμασε την τύχη της στην εκπροσώπηση της Ελλάδας το 1983 τι θα λεγάτε για μια εκπροσώπηση της Ελλάδας από τις αδερφές Μαγγίρα και γιατί όχι από την Μπέτυ ;

Σίγουρα δεν θα έλεγα όχι αλλά πάντα με συντελεστές που τους γνωρίζω επαγγελματικά. Με όλη βέβαια την τιμή και την ευθύνη που παραπέμπει αυτή η απόφαση.

Η καριέρα σου αυτή την περίοδο έχει βάλει μια άνω τελεία , όπως λέει και ο κύριος Χατζηνικολάου, και αυτή την περίοδο προπονείσαι για το ρόλο της μαμάς. Μετά από αυτή την πολύ όμορφη ανάπαυλα τι σκέφτεσαι να κάνεις επαγγελματικά; Θα επιστρέψεις στη Eurovision;

Θα ξεκινήσω από το τέλος , το αν θα επιστρέψω στη Eurovision δεν εξαρτάται από μένα, Σίγουρα θα πρέπει να μου γίνει πρόταση από την ΕΡΤ. Πάντως σε διαβεβαιώ πως θα επέστρεφα με μεγάλη χαρά αφού είναι κάτι που αγαπώ πάρα πολύ. Έχω πάρα πολλά πράγματα στο μυαλό μου για το μέλλον , το σίγουρο είναι πως το show δεν θα το εγκαταλείψω ποτέ γιατί το λατρεύω αλλά μου λείπει και η τηλεόραση.

Κάποια στιγμή σε μια δημόσια εμφάνιση σου λίγο πριν το διαγωνισμό κατηγορήθηκες από κάποιους πως είχες πολώσει το κλίμα υπέρ του Σάκη Ρουβά λέγοντας «τον Σάκη να υποστηρίζουμε παιδιά και όχι το Νορβηγό». Για τη δήλωση σου αυτή δέχτηκες κάποια κριτική από τον τύπο για τα πατριωτικά σου αισθήματα.Τι έχεις να μας πεις για αυτό;

Γενικά δεν μετανιώνω για πράγματα που έχω κάνει, αλλά όταν αυτά είναι με λάθος τρόπο δοσμένα σίγουρα μετανιώνω. Στην συγκεκριμένη περίπτωση παρασύρθηκα από τον αυθορμητισμό μου και είναι αυτό το μικρό μου ελάττωμα. Η πρόθεση μου είχε χιουμοριστικό υπόβαθρο αν και μάλλον δεν πέρασε στο κοινό αυτό το πράγμα. Σε αυτό βοηθήσαν βέβαια και τα συγκεκριμένα μέσα που το πρόβαλαν έτσι διότι και οι ίδιοι δεν έχουν χιούμορ. Την συγκεκριμένη βραδιά θυμάμαι πολύ καλά πως έκανα έντονο χιούμορ με τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο του συγκεκριμένου καναλιού. Γενικά όμως αισθάνομαι πολύ Ελληνίδα και θέλω να υποστηρίζω την χώρα μου και πολλές φορές εμείς οι Έλληνες βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας. Πιστεύω πως αν δεν υποστηρίζουμε την επιλογή του Ελληνικού λαού δεν υπάρχει και λόγος να συμμετάσχουμε στη διοργάνωση. Είναι σαν να παίζει ποδόσφαιρο η Ελλάδα στο Μουντιάλ , να έχει αξιώσεις και να λέμε « καλά ε την είδες την Αγγλία…φοβερή!».

Ο Άγγλος σχολιαστής , Terry Wogan, που πρόσφατα αποχώρησε από την θέση αυτή καθώς και πολλοί άλλοι σχολιαστές ανά την Ευρώπη είναι πολύ καυστικοί στα σχόλια τους. Ταυτόχρονα εσύ και η Ματθιλδη μετά από έναν περυσινό τυπικό σχολιασμό φέτος αποφασίσατε να κάνετε πιο πικάντικη την παρουσία σας κάνοντας πιο καυστικά σχόλια την ώρα του διαγωνισμού. Μια μερίδα του τύπου το σχολίασε αυτό θετικά και κάποια άλλη αρνητικά. Τελικά ο Έλληνας θέλει το χιούμορ στην παρουσίαση ή επιθυμεί έναν απλό σχολιασμό;

Αν κρίνω από την υποδοχή του κόσμου τις επόμενες μέρες είμαι σίγουρη πως ο Έλληνας το θέλει το χιούμορ και μάλιστα μας είπανε πως αισθανθήκαμε πως είστε στον καναπέ σας και σχολιάζετε τον διαγωνισμό. Αυτό εμένα μου αρκεί. Και χαίρομαι που καταφέραμε , κατά τα λεγόμενα του κόσμου, να πάρουμε και εμείς θέση στον σχολιασμό της βραδιάς. Γενικά τα media περνούν μια διαφορετική θέση στην κριτική ενός θεάματος , ίσως για να ανεβάσουν τα τηλεοπτικά νούμερα, ίσως είναι η μισαλλοδοξία για ένα καλλιτέχνη που «ανεβαίνει» Σίγουρα πάντως τα κριτήρια είναι πολλά και διάφορα. Πιστεύω πως δεν κάναμε λάθη και γενικά δεν ήμασταν ρατσίστριες ή προκλητικές…όπως για παράδειγμα ο Άγγλος σχολιαστής που είπε « Οι Έλληνες φέτος δεν είχαν λεφτά ούτε για το μπλουζάκι του Σάκη και του βγήκε κοντό» ή ακόμη ποτέ δεν είπαμε ευθέως « μην ψηφίζετε τον α η τον β».

Είσαι μια καλλιτέχνης που συνδυάζει πολλά ταλέντα ( ερμηνεία, κίνηση, ταλέντο, εμφάνιση) . Ταυτόχρονα συγκαταλέγεσαι ανάμεσα στις ομορφότερες Έλληνιδες. Θέλω να μου πεις ποιο είναι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεσαι σε αυτό σου το εγχείρημα και τι θέση έχει η Ματθίλδη στην επαγγελματική σου ζωή.

Η Ματθίλδη είναι το άλλο μου μισό. Όσον αφορά τους συνεργάτες μου είναι πολλοί αλλά δεν θα τους ονοματίσω. Γενικά είναι άνθρωποι πολύ δημιουργικοί και αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν.

Είσαι μια καλλιτεχνική φύση και αυτό από ότι βλέπω είναι και οικογενειακή υπόθεση. Το παιδί σου ή τα παιδιά σου θα ήθελες να ακολουθήσουν τον δικό σου καλλιτεχνικό δρόμο;

Η κόρη μου θα είναι ελεύθερη να επιλέξει ότι ακριβώς της αρέσει, αν πιστεύει πως είναι δημιουργικό.

Να μας πεις και πότε θα παντρευτείς επιτελούς..

Οσονούπω….Όσον αφορά τον πολιτικό και με τον θρησκευτικό θα δούμε.

Ευχαριστούμε πολύ.

Κωνσταντίνος Γκιόκογλου

Γεννήθηκε το 1981 στο Διδυμότειχο του Έβρου. Ραδιοφωνικός παραγωγός από την τρυφερή ηλικία των 9 χρονών, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την μουσική από τα 14. Το πτυχίο φωνητικής το απέκτησε στα 18 ενώ οι σπουδές του είχαν να κάνουν με την Μηχανολογία. Η Eurovision ήρθε στην ζωή του από το 1989 όταν άρχισε να καταλαβαίνει το τι εστί Eurovision , την παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε χρονιά. Το 2005 πήγε για πρώτη φορά ως ενήλικας στην Eurovision του Κιέβου, χρονιά που κέρδισε και η Ελλάδα. Από τότε κάθε χρονιά και μέχρι και το 2013 παραβρίσκόταν στον διαγωνισμό ως μέλος της ελληνικής αποστολής με μόνη εξαίρεση την Eurovision της Μόσχας. Το 2011 μετακόμισε στην Γερμανία, όπου ασχολήθηκε εκτός των άλλων και ως συνεργάτης ραδιοφωνικών παραγωγών στα κρατίδια της Σαξωνίας και του Βραδενβούργου.

To 2008 διετέλεσε αντιπρόεδρος του σωματείου , ενώ από το το 2009 ξεκίνησε τις εργασίες σύστασης του INFE Network, όπου και διετέλεσε πρόεδρος του μέχρι και το 2013. Από το 2019 ασχολείται κυρίως με την Ιστορία του διαγωνισμού σε ερευνητικό επίπεδο καθώς και το ψηφιακό του αρχείο.

Αγαπημένες τοπ 5 Συμμετοχές :
Secret Garden – Nocturne (Nor 95)
Anna Maria Jopek – Ale Jestem (Pol 97)
Zdravko Colic – Gori Vatra (YU 1973),
Elisabeth Andreassen – I Evighet (NO 1996)
Aiste – Strazdas (LIT 1999).
Αγαπημένη ελληνική συμμετοχή :
Σοφία Βόσσου – Άνοιξη (GR 91)