Με το «Goodbye » και τους The Humans η Ρουμανία στη Λισαβόνα.

Με το «Goodbye » και τους The Humans η Ρουμανία στη Λισαβόνα.

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο στο Βουκουρέστι και συγκεκριμένα στο Sala Polivalentă ο μεγάλος τελικός του σόου Selecția Națională 2018 για την επιλογή της Ρουμανίας στον 63ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Ύστερα λοιπόν απο πέντε ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό του Selecția Națională η Ρουμανία έχει εκπρόσωπο! Παρουσιαστές της βραδιάς  ήταν η Diana Dumitrescu και ο Cezar Ouatu. Σε αντίθεση με τους πέντε ημιτελικούς που τους συμμετέχοντες είχε κρίνει η κριτική επιτροπή, το τελικό αποτέλεσμα του τελικού διαμορφώθηκε 100% από την ψηφοφορία του κοινού (televoting).

Τα δεκαπέντε τραγούδια που διαγωνίστηκαν σήμερα κατά σειρά εμφάνισης ήταν τα εξής :

1. Rafael & Friends – We are one

2. TIRI – Deșert de sentimente

3. Claudia Andas – The one

4. Echoes – Mirror

5. Dora Găitanovici – Fără tine 

6. Eduard Santha – Me som romales

7. VYROS – La la la

8. Feli – Bună de iubit

9. Teodora Dinu – Fly

10. M I H A I  – Heaven

11. Xandra – Try

12. Jukebox feat. Bella Santiago – Auzi cum bate

13. Alexia & Matei – Walking on water

14. Erminio Sinni & Tiziana Camelin – All the love away

15. The Humans – Goodbye

Καλεσμένοι στον τελικό ήταν οι  Ilinca (Ρουμανία 2017) καθώς και οι Alex Calancea Band οι οποίοι προσπάθησαν να διασκεδάσουν το κοινό με τα τραγούδια τους.

  

Μία απο τις ωραίες στιγμές της βραδιάς ήταν όταν ο Cezar Ouatu ερμήνευσε το περσινό νικητήριο τραγούδι της Πορτογαλίας ”Amar Pelos Dois”.

Επίσης καλεσμένοι του αποψινού σόου ήταν και και οι εκπρόσωποι της Μολδαβίας για φέτος Doredos, οι οποίοι ερμήνευσαν το τραγούδι My Lucky Day, με το οποίο θα διαγωνισθούν  τον  Μάιο στη Λισαβόνα.

Μετά την ψηφοφορία(televoting) που ακολούθησε, το κοινό επέλεξε  τον εκπρόσωπο της χώρας που δεν είναι άλλος απο τους  The Humans και το τραγούδι Goodbye!

Συμφωνείτε με το αποτέλεσμα; Θεωρείται πως το τραγούδι αυτό θα μπορούσε να χαρίσει στη Ρουμανία μία καλή θέση στο διαγωνισμό;

Η Ρουμανία στην Eurovision


Η Ρουμανία έχει συμμετάσχει στην Eurovision 17 φορές, ξεκινώντας στον διαγωνισμό του 1994. Το καλύτερο αποτέλεσμα τους ήρθε στον διαγωνισμό του 2005, όταν οι Luminiţa Anghel and Sistem κατέκτησαν την 3η θέση. Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία ήρθε το 2006 στην Αθήνα που η Ρουμανία εκπροσωπήθηκε από τον Mihai Trăistariu, ο οποίος ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την νίκη αλλά έλαβε τελικά την 4η θέση. Το 2014 την χώρα εκπροσώπησαν για δεύτερη φορά (μετά το ντεμπούτο τους το 2010 και την 3η θέση που κατέκτησαν με το Playing with Fire) η Paula Seling, και ο Ovi , αυτή τη φορά με το τραγούδι ”Miracle” κέρδισαν την 12η θέση στον τελικό.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο τον τελικό ΕΔΩ !

Μείνετε συντονισμένοι στο infeGreece για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με την Eurovision.

 

5 σκέψεις για το “Με το «Goodbye » και τους The Humans η Ρουμανία στη Λισαβόνα.

  1. Συμπαθητικο αλλα χωρις ταυτοτητα! Ας ηταν εστω στα ρουμανικα,γιατι μοιαζει με αλλες τοσες συμμετοχες που εχουν περασει..Σιγουρα θα περασει στο τελικο,απο το Β ημιτελικο εχει πιθανοτητες προκρισης μεχρι και η Μαλτα,αλλα στο τελικο δε νομιζω να κανει πολλα…ενδεχομενως στις τελευταιες θεσεις της 20αδας η 6χαμηλα στη 15αδα(14η με 18η θεση)

  2. To τραγούδι δεν είναι τίποτα πρωτότυπο (έχει ωραία ενορχήστρωση πάντως) αλλά αυτή η κοπέλα πέραν του ότι είναι καλλονή, πραγματικά σκίζει πάνω στη σκηνή. Της αξίζει να βρεθεί στη Eurovision έστω και με αυτό το κομμάτι.

    Όσο για το “μεγάλο φαβορί”, δεν θα έπρεπε να τη λένε Feli αλλά Fola με αυτό που παρουσίασε επί σκηνής…

  3. δεν σας κανει εντυπωση που καλεστηκαν μια ημερα μετα τη νικη τους οι doredos; σαν να ηταν γνωστο εκ των εσω οτι θα εκπροσωπησουν τη μολδαβια ασχετα που ηταν το μεγαλο φαβορι. το τραγουδι της ρουμανιας παντως δεν μου αρεσε καθολου. πολυ αδιαφορο. προφητικος ο τιτλος του. μαλλον θα πουν goodbye νωρις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.