Eurovision ΕΡΤ: Διαβάστε τους όρους συμμετοχής για τον ελληνικό τελικό!

Estimated read time 1 min read

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των τριών δισκογραφικών εταιρειών με την ΕΡΤ. Ήδη την Τρίτη είχε γίνει η συνάντηση με τη Spider Music, ενώ σήμερα έγιναν οι συναντήσεις με την Spicy και την Panik. Πλέον η ΕΡΤ αναμένει τις τελικές απαντήσεις των τριών φιναλίστ (Αρετή Κετιμέ, Γιάννα Τερζή, Χοροσταλίτες), στις απαιτήσεις που ζητήθηκαν από τις δισκογραφικές τους, προκειμένου να προχωρήσει στην τελική φάση της διοργάνωσης του ελληνικού τελικού, για την ανάδειξη της συμμετοχής μας στη Eurovision 2018.

To INFE Greece σας παρουσιάζει το έγγραφο με τους όρους συμμετοχής, έτσι όπως παραδόθηκε από τη διοίκηση της ΕΡΤ στις τρεις δισκογραφικές εταιρείες. Σε όλες τις συναντήσεις παρόντες ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Βασίλης Κωστόπουλος, το μέλος του ΔΣ κ. Χρήστος Λεοντής και ο διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας κ. Παναγιώτης Τσολιάς. Τις τρεις δισκογραφικές εκπροσώπησαν οι διευθυντές τους. Η κα Ευανθία Μάγνη για τη Spider, o κος Δημήτρης Σταμπουλής για τη Spicy και ο κος Γιώργος Αρσενάκος για την Panik.

Η ΕΡΤ ζητά από τις δισκογραφικές να καλύψουν όλα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της ελληνικής αποστολής εκτός των υπαλλήλων της ΕΡΤ. Το σχεδιασμό και τη δημιουργία της σκηνικής παρουσίας της συμμετοχής μας στη Λισαβόνα, τα έξοδα για τα άτομα που θα βρεθούν επί σκηνής (φωνητικά, χορευτές), αλλά και για όσους βρεθούν πίσω από αυτή (σκηνοθέτης, χορογράφος, μακιγιέρ κλπ). Τις δισκογραφικές εταιρείες θα βαρύνουν επίσης τα έξοδα για τυχόν προώθηση της ελληνικής συμμετοχής πριν το διαγωνισμό.

Κάθε ενέργεια θα πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υπαλλήλους της ΕΡΤ και μετά από έγκριση, ενώ φυσικά θα πρέπει παντού να υπάρχει το λογότυπο της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης. Η ΕΡΤ θα καλύψει τα έξοδα του προσωπικού της που συμμετέχει στην ελληνική αποστολή, καθώς και τα έξοδα συμμετοχής τους στο HoD – HoP Meeting που θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα τον Μάρτιο.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τους όρους συμμετοχής για τον ελληνικό τελικό έτσι όπως δόθηκαν στις τρεις δισκογραφικές εταιρείες (Spicy – Αρετή Κετιμέ, Panik – Γιάννα Τέρζη, Spider – Χοροσταλίτες):

Με αυτό τον τρόπο η διοίκηση της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, θέλει να αποφύγει τα αρνητικά σχόλια, μερίδας της κοινής γνώμης, που κάθε χρόνο βάλει κατά της Eurovision και των εξόδων που γίνονται εκεί, χωρίς φυσικά να λαμβάνουν υπόψιν ότι η ΕΡΤ είναι τηλεοπτικός σταθμός, που οφείλει να την ενδιαφέρει εκτός των άλλων και η προβολή προγραμμάτων με υψηλή τηλεθέαση, που θα έχουν και εμπορικό αντίκρυσμα. Χωρίς αμφιβολία ένα τέτοιο τηλεοπτικό προϊόν είναι η Eurovision, που σημειώνει τεράστια νούμερα τηλεθέασης κάθε χρόνο.

Εν αναμονή των τελικών ανακοινώσεων της ΕΡΤ για την ημερομηνία και το χώρο που θα διεξαχθεί ο ελληνικός τελικός, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες μας και οι τρεις δισκογραφικές θα αναλάβουν τις υποχρεώσεις που απαιτούνται, προκειμένου να διαγωνιστούν οι καλλιτέχνες που εκπροσωπούν, για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Λισαβόνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21Comments

Add yours
  1. 1
    Truth_Never_lies

    Για την ακριβεια, οι εταιριες θα απευθυνθουν στους υποψηφιους τραγουδιστες και υποψηφιους συνθετες και θα τους πουν ”Αμα κερδισεις τον ελληνικο τελικο, εχεις τα φραγκα για να εκπροσωπησεις την ελλαδα”?

    Οι καλλιτεχνες θα τα σκασουν ας μη γελιομαστε και οχι οι εταιριες. Θλιβερη διαδικασια στα πλαισια του οποιος εχει να σκασει χρημα, εκπροσωπει την Ελλαδα(και στην προηγουμενη φαση ηταν αυτο παλι αφου καποιος ακυρος μπορουσε να προσεγγισει εταιρια και να της τα σκασει ωστε η εταιρια να βαλει την υπογραφη της για να κατατεθει συμμετοχη στην ερτ)

    Φυσικα η εν λογω διαδικασια απαξιωνει το εμπορικο προιον της Γιουροβιζιον αφου σοβαρος και καταξιωμενος καλλιτεχνης που σεβεται τον εαυτο του δεν μπαινει σε διαδικασια να πληρωσει για να εκπροσωπησει την Ελλαδα. Αλλωστε να πληρωσει γιατι? Για να εκτεθει κιολας? (αφου και πληρωνει ο ίδιος αλλα και τον αποκλειστικο ελεγχο ακομα και για τη σκηνικη του παρουσια τον εχει η ερτ…..και για το τραγουδι βεβαια αφου ηδη αυτο ηταν ”παραγγελια”)

    • 2
      Βασίλης

      Φυσικά και πρέπει να πληρώσει ο καλλιτέχνης και η δισκογραφική, αν θέλουν να εμφανιστούν σε ένα σόου εκατομμυρίων θεατών! Αυτό ισοδυναμεί με τη μέγιστη δυνατή διαφημιστική καμπάνια που σε άλλη περίπτωση θα κόστιζε σε μια εταιρία τα πενταπλάσια για να γίνει. Εδώ για να εμφανιστεί κάποιος σε μία απλή εκπομπή στην τηλεόραση ή να εξασφαλίσει μία κοινοποίηση στο διαδίκτυο ενδεχομένως να πρέπει να πληρώσει …
      Είναι υπερ αρκετό που η ΕΡΤ πληρώνει απλώς τα κόμιστρα συμμετοχής. Τώρα αν κανείς δεν θέλει να αναλάβει το βάρος τότε δεν είναι ο κατάλληλος για ένα τέτοιο άνοιγμα. Ας περιοριστεί στα Μαντ Σόου και τα φεστιβάλ μπύρας.

      • 3
        Μάριος

        @Βασίλης Όχι αγαπητέ, στον διαγωνισμό της Eurovision δεν συμμετέχουν οι καλλιτέχνες, ούτε οι δισκογραφικές τους, ούτε καν γενικά η Ελλάδα. Συμμετέχει η ΕΡΤ, όπως και όλοι οι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί των υπολοίπων χωρών.

        Είναι ευθύνη λοιπόν της ΕΡΤ να εξασφαλίζει τις προυποθέσεις για τη συμμετοχή της, όχι των άλλων. Αν τα οικονομικά της είναι περιορισμένα, παρόλο το χαράτσι που εισπράτει κάθε μήνα από τους πολιτες (ας περιορίσει τις σπατάλες στη μισθοδοσία των πάμπολλων υπαλλήλων της και την κακοδιαχείριση για να μην είναι), είναι επίσης δική της δουλειά να βρει χορηγούς και διαφημίσεις για ένα προιόν που λόγω υψηλότατης τηλεθέασης ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ θα μπορούσε να βρει. Όπως ωραιότατα έβρισκε επί σειρά ετών λίγα χρόνια πριν, με αποτέλεσμα όχι μόνο να καλύπτει τα έξοδα συμμετοχής, αλλά να έχει και κέρδος από την όλη υπόθεση. Αν είναι ανίκανη ή αδιάφορη να το κάνει, το ξαναλέω, να κάτσει σπίτι της.

    • 4
      Γιώργος

      Ρε φίλε δεν έχεις βαρεθεί τόσα χρόνια να μπαίνεις σε όλα τα φόρουμ και απλά να κράζεις; Δεν σε πιάνει κανείς πουθενά.
      Πέρσι πήγε η Demy, ο Κοντόπουλος και ο Φωκάς που και οι 3 είναι και σοβαροί και καταξιωμένοι και δέχτηκαν να τα πληρώσουν ΟΛΑ. (πέρσι πληρώθηκαν από την Πανικ και οι υπάλληλοι της ΕΡΤ αφού ο Ταγχματάρχης είχε πει ότι τους κόστησε μόνο 600 ευρώ ο συμβολαιογράφος).
      Πάλι δεν ήσουν ευχαριστημένος και έκραζες παντού, γιατί τους έγινε ανάθεση, γιατί δεν σου άρεσαν τα τραγούδια, γιατί πέρασε στον τελικό κτλ.
      Φέτος που η ΕΡΤ κάνει μια ανοιχτή διαδικασία πάλι κράζεις και θες να τα πληρώσει όλα εκείνη.
      Σύγνωμη που θα στο πω αλλά θυμίζεις την κλασσική περίπτωση του νεοέλληνα που του φταίνε όλα επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπήσει την μίζερη ζωή του.

      • 5
        Βαγγέλης

        Eσείς δηλαδή είστε ευχαριστημένος με τον τρόπο που χειρίστηκε η ΕΡΤ το θέμα πέρσι και πρόπερσι και το αποτέλεσμα που έφερε; Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι φέτος κάτι θα αλλάξει;

        • 6
          Γιώργος

          Ναι “Βαγγέλη” είμαι πολύ ευχαριστημένος για το πως χειρίστηκε η ΕΡΤ πέρσι το “θέμα”.
          Έφερε ένα μεγάλο ονόμα, έκανε 60% τηλεθέαση, δεν πληρώσαμε φράγκο, είδαμε μετά από 6 χρόνια όλα τα μεγάλα κανάλια να στέλνουν αποστολή στην Γιουροβίζιον, περάσαμε στον τελικό.
          Φυσικά και θα ήθελα μια 10άδα αλλά αυτό δεν ακυρώνει όλα τα υπόλοιπα.

          • 7
            Βαγγέλης

            Βαγγέλης είναι το όνομά μου οπότε δεν χρειάζεται να το βάζεις σε εισαγωγικά. Εγώ προσωπικά ντρέπομαι που η ΕΡΤ επέτρεψε σε αυτό το άθλιο “τραγούδι” (εδώ ταιριάζουν τα εισαγωγικά) και την άθλια παρουσίαση με τους φου σκωτούς κύκνους στην πισίνα από τα Τζάμπο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Το ότι κάποιος είναι όνομα δεν σημαίνει ότι του δίνεις λευκή κάρτα να εκθέτει την αισθητική μιας ολόκληρης χώρας. Ειδικά όταν για τους ξένους κάνει παπάδες. Αν ο ίδιος δεν θέλει να προστατεύσει τον εαυτό του από αυτό που ήταν για τα δικά του δεδομένα ένα κάκιστο αποτέλεσμα, θα έπρεπε τουλάχιστον η δημόσια ραδιοτηλεόραση να του θέσει κάποια στάνταρ.

          • 8
            Γιώργος

            Βαγγέλη ή “Βαγγέλη” αυτό είναι η προσωπική σου γνώμη και με το να την παρουσιάζεις ως κάτι δεδομένο είναι δείγμα χαμηλής μόρφωσης.
            Εγώ πέρσι , μετά από πολλά χρόνια, αισθάνθηκα περήφανος για την συμμετοχή μας. Μια πανέμορφη κοπέλα με ένα ευχάριστο τραγούδι και μια μια αξιοπρεπέστατη σκηνική παρουσία.
            Στην δική μου αισθητική αυτό ήταν πολύ ανώτερο από την Μολδαβία π.χ που βγήκε 3η με κάτι εντελώς κιτς κατά την γνώμη μου.
            Αν θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα; ναι θα μπορούσαν αλλά θα μπορούσαν να κοπούν και στον ημιτελικό όπως έχει συμβεί και σε πολύ μεγαλύτερα ονόματα (βλ. Dana international) και πολύ μεγαλύτερες χώρες από εμάς (βλ. Σουήδια)

          • 9
            Βαγγέλης

            H Μολδαβία έκανε κάτι που είχε πραγματική σπιρτάδα και ζωντάνια και το έστησε υποδειγματικά. Πρόσεξε το παιχνίδι άσπρου-μαύρου στο ντεκόρ, το πόσο σταθερή ήταν η φωνή του τραγουδιστή σε ένα χορευτικό κομμάτι, το πόση δουλειά είχε γίνει με τα σκηνοθετικά πλάνα. Είχαν και το viral του σαξοφωνίστα, τις νύφες και τους γαμπρούς, με λίγα λόγια έπλασαν κάτι που έκανε γκελ στο κοινό με ελάχιστα μέσα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα πήγαν καλύτερα από την Ιταλία που είχε καλύτερο τραγούδι αλλά δεν ήξερε πως να το στήσει στη σκηνή.

            Η Ελλάδα είχε ένα τραγούδι με όμορφα κουπλέ αλλά φτηνιάρικο ρεφρέν νηπιαγωγείου, μια νότα που δεν έβγαινε, ένα ολόγραμμα που δεν λειτουργούσε, μια χαρισματική ερμηνεύτρια που την είχαν ντύσει αγνή νηρηίδα δίπλα στους ξεβράκωτους που πλατσούριζαν σε μια πλαστική πισίνα. Εγώ αυτά αποκαλώ κιτς, όχι να στήσω ένα bachelor party στη σκηνή που μπορεί να παρασύρει τον καθένα (γιατί όλοι έχουμε περάσει καλά σε κάτι ανάλογο).

          • 10
            Γιώργος

            H λέξη κλειδί σε όλο αυτό που γράφεις είναι το ΕΓΩ. Είναι η δική σου προσωπική άποψη.
            Γιαυτό και δεν μπορείς να γράφεις ότι “η ΕΡΤ εκθέτει την αισθητική μιας ολόκληρης χώρας” γιατί την δική μου αισθητική ΔΕΝ την εξέθεσε καθόλου το αντίθετο : μετά από πολλά χρόνια αισθάνθηκα ότι είδα και άκουσα κάτι ωραίο από την Ελλάδα.

      • 11
        Μusic fan

        Πεστα, πεστα! Γραφικότατος ο Μαριος! Το πρόβλημα του είναι η ΕΡΤ! Και μόνον αυτή! Και να μας διαβεβαίωναν οτι θα κερδίζαμε, πάλι θα έβρισκε κάτι να πει! Για την ΕΡΤ σίγουρα! Θλιβερός! Φαντάσου να τον έχεις καθςε μέρα, να σου υπερ-αναλυει και να δυναμιτίζει αρνητικά το κάθε τι! Γιατί αυτό σίγουρα κάνει γενικότερα! Και όλο αυτό στο δικό του μυαλό θα το θεωρεί γνώση και καλοπροαιρετη κριτική! Δεν έχει πρι ΟΥΤΕ μια φορά καλή επιτυχία για τίποτε! Έτσι για το γαμώτο! Και το θεωρω και ημιμαθή πάνω στην μουσική και στον διαγωνισμό της ΕV! Θα τον τρολαρω συνεχεια!

  2. 12
    πανος

    σ ενα βαθμο συμφωνω…οι δισκογραφικες αλλα και οι καλλιτεχνες θα πρεπει να εχουν τη δυνατοτητα να βρουν χορηγους…φυσικα και δεν μπορει ο καλλιτεχνης απο μονος του να εχει τα χρηματα αλλα θα πρεπει να εχει το εκτοπισμα να βρει χορηγιες που θα τον στηριξουν και ετσι και αυτοι θα διαφημιστουν….και ναι, και εγω αγαπω το διαγωνισμο αλλα δεν μπορει να κατεβαινει ο Πετρουνιας στους ολυμπιακους με χορηγο και ενας τραγουδιστης να απαιτει να τον στηριζει η χωρα, οι πολιτες δηλαδη, σ αυτην την οικονομικη φαση…ας αναλαβουν δουλεια οι δημοσιες σχεσεις των δισκογραφικων

  3. 13
    Νίκος - Αθήνα

    Η ΕΡΤ λοιπόν δεν έχει χρήματα να επενδύσει στην Eurovision αλλά έχει χρήματα για να κάνει εκπομπές τις οποίες δεν παρακολουθεί σχεδόν κανείς και οι οποίες, εν αντιθέσει προς την Eurovision, αποφέρουν μηδενικά έσοδα στα ταμεία της. Πόση βλακεία επιτέλους μέσα στο κτίριο της Μεσογείων;

    • 14
      Μάριος

      Φυσικά, έχει χρήματα να δαπανά για εκπομπές του 1,5% και του 3% τηλεθέαση, αλλά δεν έχει για για την Eurovision που ακόμα κάνει 70αρια, και η οποία αν ήταν στα χέρια ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ιδιωτικού σταθμού, θα είχε θησαυρίσει.

  4. 15
    gogos

    Η ΕΡΤ αποφάσισε να πραγματοποιήσει Ελληνικό τελικό σωστά; Γιατί δεν φροντίζει να βρει χορηγούς τόσο για τον Ελληνικό τελικό όσο και για το νικητήριο τραγούδι που θα πάει στην Λισαβόνα; Για ένα τηλεοπτικό προϊόν που θα μεταδώσει η ΕΡΤ και που θα τις αποφέρει κέρδη όπως και κάθε χρόνο άλλωστε.

    Αυτό που γράφτηκε στο παραπάνω άρθρο δεν είναι και τόσο αληθή. Τα 2 τελευταία χρόνια που η ΕΡΤ δεν έδωσε χρήματα για να υποστηρίξει τα τραγούδια μας επι σκηνής δεν υπήρχε απολύτως καμία γκρίνια για το οικονομικό, ακόμα και απ’ αυτούς που κατακρίνουν τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

    Η ΕΡΤ μπορεί να βρει χορηγούς αλλά για κάποιο λόγο φέτος δεν θέλει. Το 2016 φρόντισε και βρήκε χορηγούς και διαφημίσεις για το τραγούδι των Argo ύψους 90.000 ευρώ περίπου με αποτέλεσμα να μην δαπανήσει τίποτα στην Σουηδία.

    Μέχρι τώρα έχουν αποκλειστεί τραγούδια (για τους γνωστούς λόγους) που αρχικά κρίθηκαν ως καλλιτεχνικά άρτια από την καλλιτεχνική επιτροπή. Επόμενο βήμα είναι να αποκλειστούν κι άλλα τέτοια τραγούδια για οικονομικούς λόγους;
    Και όλο αυτό, κάποιοι εντός και εκτός της ΕΡΤ το βρίσκουν δίκαιο και σωστό!

    Όλο αυτό το μπάχαλο (για μη πω τίποτα άλλο) έχει “καταφέρει” να ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο, εκτός από τα τραγούδια. Εύχομαι όταν κυκλοφορήσουν, να έχουμε να αποφασίσουμε ανάμεσα από 3(;) πραγματικά όμορφα τραγούδια.
    Καλή επιτυχία σε όλους.

  5. 16
    dream2oo

    Κάθε χρόνο προσπαθώ να διαχωρίσω την κακιά ερτ από τους καλλιτέχνες και τα τραγούδια. Είναι κρίμα να στοιχειώνεται ένα τραγούδι από τις όποιες λάθος τακτικές της ερτ ή από έναν κακής αισθητικής ελληνικό τελικό και να κουβαλάει αρνητική αύρα μέχρι τον Μάιο.
    Εύχομαι καλή δύναμη στους καλλιτέχνες. Η eurovision είναι ένα θρίλερ, γεμάτο βρυκόλακες (αλλά και κόλακες). Τα αρνητικά σχόλια ή οι δέκα haters είναι το λιγότερο. Το δύσκολο είναι να αντιμετωπιστούν όλοι αυτοί οι εφήμεροι υποστηρικτές που θα προκύψουν ξαφνικά, που θα σε βάλουν στο μικροσκόπιο και θα μετατρέψουν τη ζωή σου σε ένα σουρεαλιστικό ριάλιτι. Εκεί είναι που πρέπει να είσαι πραγματικά …”γερό καρύδι” για να αντέξεις…
    Καλή επιτυχία! Πάμε γερά!

  6. 17
    Μάριος

    Θα σταματήσει ποτέ το βλακώδες ψευτοδίλημμα που καλλιεργεί η ΕΡΤ, και από ότι βλέπω αναπαράγουν και δημοσιογράφοι που καλύπτουν τα του διαγωνισμού, «Ε, δεν θέλουμε να ξοδέψουμε χρήματα για να μην μας πουν ότι πετάμε τα λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων για πανηγυράκια…”;

    Με το ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ προϊόν που έχει στα χέρια της η ΕΡΤ, και για το οποίο θα σκότωναν για να είχαν τα ιδιωτικά κανάλια, όχι μόνο θα μπορούσε να μην ξοδέψει ούτε ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων (τα οποία μια χαρά τα κατασπαράσσει σε εκπομπές που δεν βλέπει ούτε η μάνα αυτών που τις κάνουν, χωρίς κανένα ηθικό ενδοιασμό), αλλά να έχει και σημαντικότετα κέρδη. Κάνοντας σωστή εμπορική διαχείριση, πουλώντας πανάκριβο διαφημιστικό χρόνο και βρίσκοντας χορηγούς.

    Προφανέστατα οι σημερινή διοικούντες της ούτε ξέρουν πως να το κάνουν, ούτε και τους ενδιαφέρει να το κάνουν. Ε, ας το κλείσουν λοιπόν το μαγαζάκι.

  7. 18
    Μάριος

    Kαι κάτι ακόμα που διάβασα στους μη οικονομικούς όρους. Δεν επέβαλε η ΕΡΤ αυστηρότατους όρους ελληνικού μουσικού χρώματος και ελληνικής γλώσσας στα υποψήφια τραγούδια και με βάση αυτούς πετσόκοψε ακόμα και αυτά που κατά τα άλλα ήταν καλλιτεχνικά αξιόλογα; Δεν μας έπρηξε τα συκώτια για τραγούδι στα ελληνικά; Πώς τώρα επιτρέπει αλλαγές στους στίχους και στη γλώσσα και αφού επιλεγούν ως η ελληνική συμμετοχή;

  8. 19
    St.

    Από τη μια υπάρχουν οι ψευτοκουλτουριάρηδες που αρέσκονται να μιλούν για πανηγυράκια, σε μια συνεχόμενη & εμμονική προσπάθειά τους να υποβαθμίζουν τα πάντα & από την άλλη έχουμε τους προβατοποιημένους πικραμένους αυτής της κοινωνίας να διαμαρτύρονται για τη σπατάλη του δημοσιου χρήματος.
    Ναι, η χώρα μας διανύει δυστυχώς μια πολύ άσχημη οικονομική περίοδο. Βλέποντάς το αλληγορικά, μπορούμε να κλειστούμε μέσα στο σπίτι μας, να κόψουμε κάθε δραστηριότητα & επαφή με τον έξω κόσμο & να μοιρολογούμε από το πρωί ως το βράδυ για το κακό που μας βρήκε ή να προσπαθήσουμε με κάποιο τρόπο να ανακάμψουμε.
    Η Eurovision, πέρα από το διασκεδαστικό πρόγραμμα & τη χαρά που δίνει στους τηλεθεατές της, είναι σκέτος θησαυρός. Και η ΕΡΤ αντί να το εκμετελλευθεί προς μεγάλο οικονομικό της όφελος (να μη μιλήσω & της χώρας σε μια γενικότερη έννοια εφόσον έρθει μια διάκριση – δεν πας σε ένα διεθνή διαγωνισμό με την ελπίδα να έρθεις στην καλύτερη κάπου στη μέση ή να μην πατώσεις), αφήνει το προιόν της έρμαιο σε προσωπικές φιλοδοξίες συντρόφων του κόμματος.
    Είναι δυνατόν να μπορέσουν αυτές οι δισκογραφικές να ανταπεξέλθουν οικονομικά σ’ όλον αυτόν τον όγκο απαιτήσεων; Ποιός από τους τρεις συμμετέχοντες μπορεί από μόνος του να τραβήξει μεγάλες χορηγίες;
    Το έχω ξαναπεί, θα γίνει δυστυχώς μάχη για το ποιός θα θάψει περισσότερο τα υποψήφια τραγούδια όταν αυτά δημοσιευθούν.

Comments are closed.