Χρόνια πολλά Τάκη Μπινιάρη

Χρόνια πολλά Τάκη Μπινιάρη

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο εκπρόσωπος της χώρας μας στη 30η Eurovision το 1985,Τάκης Μπινιάρης που με το «Μοιάζουμε», σε μουσική δική του και στίχους της αείμνηστης Μάρως Μπιζάνη ταξίδεψε έως το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και τίμησε την Ελλάδα μας.
Το INFE Greece τιμά τον καλλιτέχνη και δημιουργό με λίγες γραμμές και αναφορά στην τότε συμμετοχή μας.

Ο Τάκης Μπινιάρης γνωστός για τη καλλιτεχνική του δραστηριότητα την εποχή εκείνη,μιας που είχε προσωπική δισκογραφία,ενώ στη πορεία έγραψε και τραγούδια για πολλούς καλλιτέχνες,ήταν η επιλογή της χώρας μας για την χρονιά εκείνη στον μουσικό Ευρωπαικό διαγωνισμό τραγουδιού.
Καλλιτέχνης με πολλές περγαμηνές και ιδιαίτερα αισθαντική φωνή είχε πρωταγωνιστήσει ενσαρκώνοντας τον Ιησού Χριστό -σε εναλλαγή ρόλων με το Γιάννη Σαμσιάρη-στο μιούζικαλ “Jesus Christ Superstar” που είχε ανέβει στη χώρα μας,ενώ οι νυχτερινές εμφανίσεις του ήταν και είναι πάντα προσεγμένες σε ιδιαίτερους χώρους με ποιότητα και καλαισθησία. Ταυτόχρονα είχε εμφανιστεί και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές της τηλεόρασης.
Με μια πολύ όμορφη οπτικοποίηση του ¨Μοιάζουμε¨ (με την μετέπειτα 4η Μις Υφήλιο και μοντέλο Τίνα Ρούσου)η χώρα μας είχε μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση με έναν καλλιτέχνη που ¨έκλεψε καρδιές με την εμφάνιση του επί σκηνής”-και με τη συνοδεία τεσσάρων κοριτσιών στα φωνητικά τελικώς κατέλαβε την 16η θέση,ίδια ακριβώς με την Κύπρο και την εκπρόσωπο της τότε Λία Βίσση και ¨Το κατάλαβα αργά¨.
Η πορεία του καλλιτέχνη συνεχίζεται έως και σήμερα με εμφανίσεις του σε μουσικές σκηνές της χώρας μας με εφόδια του τις αναμνήσεις του από το Παρίσι (όπου είχε ζήσει για κάποια χρόνια στα ’70s ), τον Χατζιδάκι (με τον οποίο συνεργάστηκε το ’81 στους Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού Κέρκυρας και τόσα άλλα.
Το σωματείο μας -και προσωπικά ως συντάκτης αυτού του κειμένου, μιας που το “Μοιάζουμε” αποτελεί “αγαπημένη ¨συμμετοχή”στο θεσμό-δεν ξεχνά να του ευχηθεί ¨τα καλύτερα¨ για την σημερινή δική του ημέρα, αυτή των γενεθλίων του, να του ευχηθεί υγεία και επιτυχίες,καθώς και ένα ακόμα ¨ευχαριστώ μετά από τόσα χρόνια¨ για εκείνο το κοινό μας ταξίδι στη Eurovision.
Κύριε Τάκη Μπινιάρη ¨πολύχρονος¨.

https://www.youtube.com/watch?v=-6tQwItc3JU

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.