Χρήστος Δάντης: “Την Eurovision τη θυμάμαι με πικρία”

Χρήστος Δάντης: “Την Eurovision τη θυμάμαι με πικρία”

Χθες ο Χρήστος Δάντης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια, Ανοιχτά, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη νικητήρια συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision του 2005 My Number One και τη δικαστική του διαμάχη με τον Μάνο Ψαλτάκη για τα δικαιώματα της μουσικής του τραγουδιού.

Την Eurovision τη θυμάμαι με πικρία, γιατί και πάλι ο καθένας είχε να πει τη μα..κία του. Ο καθένας είχε να πει και κάτι. Έκλεισε με δικαστική διαμάχη, με τον άνθρωπο τα βρήκαμε στο τέλος, είναι όλα καλά, μοιραζόμαστε τα δικαιώματα για το My Number One και πλέον έχουμε περάσει σε μια φάση που στέλνουμε και μηνύματα ο ένας στον άλλον. Τα βρήκαμε μεταξύ μας. 

Ήταν άγρια εποχή. Όπου κι αν άνοιγα τον δέκτη, κάτι θα άκουγα για μένα αρνητικό. Μπήκε στο μυαλό μου ότι μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος από την πλευρά μου και υπεραμύνθηκα της ιδιοκτησίας μου, και μανούριασα, και κατανόησα το αίτημα του Μάνου Ψαλτάκη, το παράπονό του… Μπαίνεις σε όλα αυτά, γιατί λες μήπως… αλλά δεν έκανα κάτι σκόπιμα κι εκεί ήταν που μου στοίχησε το θέμα, ότι θεώρησε ο κόσμος πως ήμουν υστερόβουλος, ενώ δεν είμαι.

Επίσης υπήρχαν άνθρωποι που πολύ εύκολα έλεγαν ότι “έλα μωρέ, αυτό το έκλεψε, οπότε έχει κλέψει και τα άλλα”. Και μπορούσαν να βρουν και συσχετισμούς ακόμα και σε δικά μου τραγούδια, δηλαδή ότι έχω πάρει το ρεφρέν του Ματώνω από το Δωμάτιο, που ήταν δικό μου. Η φόρμα όταν είναι δική σου, δεν μπορείς να ξεφύγεις και να γίνεις κάτι άλλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.