Χάρης Κορνάρος: “Για ένα είμαι σίγουρος, ότι θέλω πολύ να πάω στην Eurovision”

Χάρης Κορνάρος: “Για ένα είμαι σίγουρος, ότι θέλω πολύ να πάω στην Eurovision”

Μας συστήθηκε, μέσα από το Voice of Greece του ΣΚΑΙ (την season 2017-2018). Ωστόσο, ένα χρόνο νωρίτερα, επελέγη μέσα από το Infe Greece για να μας εκπροσωπήσει στο διαβαλκανικό φεστιβάλ τραγουδιού «EVROFEST» που διεξήχθη στα Σκόπια (από το οποίο κέρδισε την 1η θέση). Φέτος, ο Χάρης Κορνάρος, έκανε την έκπληξη, καθώς το νέο τραγούδι «Σ’ Αγαπάω» είναι μέχρι στιγμής το πιο δημοφιλές, σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές του.

Ο ίδιος μίλησε στο backstage24.gr για την επιτυχία που βιώνει το τελευταίο διάστημα καθώς και για το ενδεχόμενο εκπροσώπησης στον διαγωνισμό της Eurovision.


Το καινούριο σου κομμάτι «Σ’Αγαπάω» κέρδισε το ενδιαφέρον του κόσμου αποσπώντας συνολικά 50.000 προβολές. Πως ξεκίνησε η ιστορία για την δημιουργία του εν λόγω single;

Η αλήθεια είναι πως χαίρομαι ιδιαιτέρως για το συγκεκριμένο τραγούδι μιας και το δημιούργησα εμπνευσμένος από προσωπικά βιώματα.

Θυμάμαι, εργαζόμουν σ’ ένα περίπτερο τότε και ήμουν πάντα στη νυχτερινή βάρδια. Έτσι λοιπόν μια από αυτές τις νύχτες, κάπου γύρω στις 3 τα χαράματα που είχε λιγότερη δουλειά μου είχε έρθει μια μελωδία στο μυαλό και κάθισα και την “έντυσα” με στίχους. Μέχρι να τελειώσει η βάρδια μου είχα ολοκληρώσει το “Σ’ αγαπάω”.

Eurovision: Παρακολουθώντας αρκετά χρόνια τον θεσμό, θα ήθελα να μου πεις:
Α. Ποια είναι αυτά τα στοιχεία, κατά την γνώμη σου, που καθορίζουν κάποιον νικητή του διαγωνισμού;
Ο θεσμός της Γιουροβίζιον είναι αγαπημένος μου και κάθε χρόνο ανακαλύπτω καινούργιους καλλιτέχνες και τραγούδια που πολλές φορές είναι πηγή έμπνευσης για μένα.
Κατά τη γνώμη μου, για να βγει κάποιος νικητής στον διαγωνισμό παίζουν ρόλο μια σειρά πραγμάτων όπως το τραγούδι (στίχος και μουσική) , η ενορχήστρωση του, η σκηνική παρουσίαση, ο καλλιτέχνης φυσικά κτλ. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συνταγή επιτυχίας αφού κάθε χρόνο βλέπουμε εντελώς διαφορετικά είδη τραγουδιών να παίρνουν το έπαθλο. Νομίζω πως πρέπει να έχει αυτό το κάτι μεταξύ των υπολοίπων της ίδιας χρονιάς, που το κάνει να ξεχωρίζει εκείνη την βραδιά οπότε είναι και θέμα τύχης. Για παράδειγμα σε μια βραδιά γεμάτη ποπ dance τραγούδια, πολύ πιθανόν είναι να ξεχωρίσει μια δυνατή μπαλάντα.

Β. Τι είναι αυτό που λείπει στην Ελλάδα για να επιστρέψεις στις παλιές της δόξες;
Οι υπεύθυνοι για την ανάθεση της ελληνικής συμμετοχής νομίζω πως τα τελευταία χρόνια δεν έδωσαν πολλή σημασία στην εκάστοτε αποστολή μας καθώς επίσης δεν έδωσαν και το βήμα στο κοινό να έχει την επιλογή ψήφου για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας μας. Αυτοί για μένα ήταν οι κύριοι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στις χαμηλότερες θέσεις των τελευταίων χρόνων σε σύγκριση με το παρελθόν.

Γ. Κατά πόσο έτοιμος θεωρείς τον εαυτό σου να μας εκπροσωπήσει σε έναν τέτοιο θεσμό;
Ποτέ δεν είσαι σίγουρος αν είσαι έτοιμος για κάτι τόσο μεγάλο και σημαντικό όπως είναι η εκπροσώπηση της χώρας σου στον θεσμό αυτόν μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή και να το κάνεις. Για ένα είμαι σίγουρος, ότι το θέλω πάρα πολύ.

Φέτος, ο Sandro τέθηκε εκτός εκπροσώπησης της Κύπρου για την Eurovision, έπειτα από ανακοίνωση του ΡΙΚ. Κατά πόσο σωστή θεωρείς αυτή την απόφαση (η οποία σαφώς έπαιξε ρόλο εξαιτίας των χαμηλών στοιχηματικών αποδόσεων);
Λυπήθηκα πολύ για τον Σάντρο χωρίς να τον ξέρω ούτε προσωπικά ούτε είχα ακούσει τη μουσική του από πριν, δεν χρειάζεται άλλωστε για να καταλάβεις την κατάσταση. Για εμένα είναι σαν να φτάνει ένα παιδί στην πηγή και κάποιος να του κλείνει τη βρύση πριν πιει νερό. Άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν υπήρχαν συμμετοχές που στα προγνωστικά ήταν σε πολύ χαμηλές θέσεις και τελικά έκλεβαν την παράσταση με την σκηνική παρουσία του τελικού.
Εύχομαι ότι έγινε να έγινε για καλό και των δύο πλευρών.

Ποιους θα πρότεινες εσύ για την Κύπρο;
Εγώ θα ήθελα πολύ να δω με την Κύπρο την Ήβη Αδάμου ξανά.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.