Φωκάς Ευαγγελινός: “Θα είμαι στο πλευρό της Στεφανίας του χρόνου στην Eurovision!”

Φωκάς Ευαγγελινός: “Θα είμαι στο πλευρό της Στεφανίας του χρόνου στην Eurovision!”

Συνέντευξη παραχώρησε στο ethnos.gr ο γνωστός χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός που φέτος ήταν να αναλάβει την σκηνική παρουσία της χώρας μας με την Στεφανία και το Supergirl. Ο ίδιος μίλησε για την ακύρωση του φετινού διαγωνισμού, την απόφαση της ΕΡΤ να μας εκπροσωπήσει η Στεφανία και το 2021 αλλά και για άλλες πτυχές του αγαπημένου μας διαγωνισμού:

Η απόφαση της ΕΒU για τη ματαίωση της φετινής Eurovision πού σας βρήκε και ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση;

Η απόφαση της ΕΒU με βρήκε στο σπίτι, όπως άλλωστε απαιτεί η δύσκολη αυτή περίοδος που περνάμε. Είμαι σίγουρος ότι η EBU εξάντλησε όλα τα πιθανά σενάρια, γιατί πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό γεγονός που βλέπουν εκατομμύρια τηλεθεατές και χιλιάδες μέσα στο στάδιο. Φυσικά και στενοχωρήθηκα γιατί αγαπώ τον διαγωνισμό και θα μου λείψει, αλλά όταν κάτι αφορά το κοινό καλό και την προφύλαξη, πιστεύω ότι αυτή ήταν η πιο σωστή απόφαση.

Με τη Στεφανία μιλήσατε μετά τη ματαίωση του διαγωνισμού;

Επικοινωνήσαμε μέσα από μηνύματα. Στενοχωρήθηκε όπως και εγώ αλλά και οι δύο ξέρουμε ότι αυτό έπρεπε να γίνει.

Πρόθεση της ΕΡΤ, όπως ανακοινώθηκε, είναι του χρόνου να εκπροσωπηθεί και πάλι στον διαγωνισμό με τη Στεφανία. Εσείς θα βρίσκεστε στο πλευρό της;

Φυσικά και θα βρίσκομαι στο πλευρό της. Είναι πολύ σωστή και έντιμη η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ, μιας και η Στεφανία είναι ένα κορίτσι που έχει όλες τις προδιαγραφές για να πάει καλά στον διαγωνισμό.

Στον φετινό διαγωνισμό συνεργαζόσασταν και με τη Μολδαβία. Θα συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στη Eurovision του 2021;

Αυτό δεν το γνωρίζω ακόμα.

Σε κάθε διαγωνισμό της Eurovision τις περισσότερες φορές συνεργάζεστε με δύο και τρεις χώρες. Δεν εμπεριέχουν για εσάς κάποιο ρίσκο αυτές οι πολλαπλές συνεργασίες;

Ποτέ δεν θα πήγαινα στον διαγωνισμό με δύο χώρες που έχουν το ίδιο μουσικό στυλ. Για παράδειγμα, όταν πήρα την πρώτη θέση με τον Ντίμα Μπιλάν το τραγούδι του ήταν μπαλάντα και την ίδια χρονιά τη δεύτερη θέση πήρε η Ανι Λόρακ με dance κομμάτι του Δημήτρη Κοντόπουλου.

Ποιές συνεργασίες σας στη Eurovision ξεχωρίζετε;

Φυσικά τη συνεργασία μου με την Έλενα Παπαρίζου που έφερε στην Ελλάδα τον διαγωνισμό.

Η πρώτη σας επαφή με τη Eurovision έγινε με τον Σάκη Ρουβά και το «Shake It». Υπάρχει κάτι που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη σας;

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον θαυμασμό που είχα και τη χαρά που έπαιρνα από τον Σάκη κατά τη διάρκεια των προβών αλλά και στη σκηνή της Eurovision στην παρθενική μας συμμετοχή.

Από τη συμμετοχή της Έλενας Παπαρίζου τι έχετε να θυμηθείτε;

Ήταν μια χρονιά διπλής επιτυχίας για τη χώρα μου. Κατέκτησε το Euro και τη Eurovision. Ήρθαν δύο νίκες που έδωσαν χαρά και ανάταση στον κόσμο έπειτα από μια μοναδική Ολυμπιάδα. Ήμασταν μια πολύ δυνατή και ενωμένη ομάδα. Η Έλενα στη Eurovision ήταν ένα υπέρλαμπρο πλάσμα, που, όπως λέμε στη γλώσσα της τηλεόρασης, «έσπαγε το γυαλί». Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό μας.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.

Πηγή εξωφύλλου: thetoc.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.