Φινλανδία: ο Β’ Ημιτελικός

Φινλανδία: ο Β’ Ημιτελικός

Στα στούντιο της κρατικής τηλεόρασης (YLE) στο Ελσίνκι διεξήχθη, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, ακόμα ένας ημιτελικός, από τους τρεις συνολικά, σε παρουσίαση Roope Salminen και Rakel Liekki. Που πήγε η Krista Siegfrids; Λόγω υποχρεώσεων θα παρουσιάσει όλα τα σώου, εκτός από το σημερινό. Τα τρία πρώτα τραγούδια, όπως τα επέλεξε ο κόσμος μέσω τηλεψηφοφορίας και διαδικτυακής ψηφοφορίας περνούν στον τελικό της 27ης Φεβρουαρίου.

Ένας πολύ καλός ημιτελικός, από τον οποίο, κατά τη γνώμη μας, θα προκύψει και ο τελικός νικητής. Όλα τα τραγούδια ακούστηκαν στα αγγλικά.

Τη βραδιά άνοιξαν οι δίδυμες δεκαπεντάχρονες Nina & Anni, δηλαδή οι Attention 2, σε ένα χαρούμενο ποπ τραγουδάκι, ιδανικό για την ηλικία τους, ίσως και τη Junior Eurovision-εξάλλου όλο το στήσιμο παρέπεμπε σε παιδικό πάρτι. Απορία: δικαιούνται να μετάσχουν, αφού είναι κάτω των 16 ετών;

Εν συνεχεία ο Cristal Snow (Tapio Huuska), ερμήνευσε ένα gay τραγούδι, όπως καταδεικνύει το σχετικό βίντεο-κλιπ, που δεν περνά απαρατήρητο, έχοντας τον ίδιο τίτλο με τη συμμετοχή της Λιθουανίας 2012, με τον Donny Montell, υποψήφιο και φέτος στη χώρα του. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, που ήρθε 3ος στην επιλογή του 2008, έχει ακουστεί και εκτός Φινλανδίας, ειδικά με το Pump it up, το οποίο το 2007 έφτασε στο #63 του European Hot-100 Singles Chart. Λίγο extreme το στήσιμο με τις χορωδούς να έχουν κέρατα και να πέφτουν μεγάλες κόκκινες κορδέλες.

Εξαιρετικό είναι το ντουέτο Annica Milán & Kimmo (Sakari) Blom, οι οποίοι εικάζουμε πως θα είναι τελικώς οι εκπρόσωποι της χώρας, με μια μπαλάντα γραμμένη από διεθνές team δημιουργών. Το στήσιμο μας θύμισε το In a moment like this. Η πρώτη ξεπήδησε από το Voice of Finland, ενώ ο δεύτερος είναι γνωστός ροκάς με χρόνια καριέρας, ήταν δε υποψήφιος το 2010 ως μέλος των Boys of the Band (έμειναν στον ημιτελικό) και το 2015 με το ψευδώνυμο Angelo de Nile (5ος). Δεν ξέρουμε αν η κοπέλα έχει κάποια συγγένεια με την Irina Milan, μεγάλο όνομα των δεκαετιών ’70 και ’80 (υποψήφια το 1968, το 1973, το 1980 και το 1986 και φωνητικά το 1980).

Νέο αίμα και η Rafaela Truda, με ένα τίτλο που δεν μακροημέρευσε για την Ελλάδα και μας έφερε την 20η θέση. Καλό για καλοκαιρινό ποπ χιτάκι, αλλά τίποτα περισσότερο. Η ίδια, ζει στη Νορβηγία και, όπως δηλώνει, είναι μετανάστρια από την… Μακεδονία, δηλαδή τα Σκόπια. Ας πάει να εκπροσωπήσει το κρατίδιό της…

Αδιάφορο χιτάκι –κάπως καλύτερο από το προηγούμενο- και αυτό της Ylona, αγνώστων λοιπών στοιχείων, μιας 22χρονης μουσικού και τραγουδίστριας που εμφανίστηκε μέσα σε κλουβί, ζηλεύοντας τη Sanna Nilssen προφανώς, το οποίο μετά άνοιξε.

Πολύ ωραία η μπαλάντα του Mikael Saari, νεαρού τραγουδιστή, ο οποίος το 2013 ήρθε 2ος στον φινλανδικό τελικό με το συγκλονιστικό We should be through, χάνοντας από την Krista Siegfrids. Υποστήριξε πολύ καλά το τραγούδι, πλαισιωμένος από μία χορεύτρια που τυλιγόταν πάνω του.

Ανά τακτά διαστήματα βλέπαμε βιντεάκια με σκηνές από τις φινλανδικές συμμετοχές, με χιουμοριστικό voice over και εικόνες από παρασκήνια, συνεντεύξεις τύπου, πάρτι, εθνικές επιτροπές και άλλα. Επίσης νέοι καλλιτέχνες παρουσίαζαν δείγματα από τη δουλειά τους, είτε live είτε σε video-clip, οι δε παρουσιαστές δεν σταμάτησαν να σχολιάζουν, χωρίς τελειωμό όμως, τα διαγωνιζόμενα τραγούδια. Είδαμε και μια διασκευή της συμμετοχής του 1980 Huilumies.

 

1 Ready for the show Έτοιμοι για το σώου Attention 2
2 Love is blind Η αγάπη είναι τυφλή Cristal Snow
3 Good enough Αρκετά καλό Annica Milán & Kimmo Blom
4 Rise up Ξεσηκωθείτε! Rafaela Truda
5 Blazing fire Φλεγόμενη φωτιά Ylona
6 On it goes Ξεκινάει Mikael Saari

 

 

Όπως αναμενόταν, προκρίθηκαν –αληθινοί επαγγελματίες- ο Mikael Saari, οι Kimmo Blom & Annica Milan και ο Cristal Snow.

Video thumbnail for 1-3310153 Uuden Musiikin Kilpailu: UMK16 // CRISTAL SNOW: “Love Is Blind” (LIVE)

 

Video thumbnail for 1-3310184 Uuden Musiikin Kilpailu: UMK16 // MIKAEL SAARI: “On It Goes” (LIVE)

 

Video thumbnail for 1-3310181 Uuden Musiikin Kilpailu: UMK16 // ANNICA MILÁN & KIMMO BLOM: “Good Enough” (LIVE)

http://yle.fi/aihe/umk-2016

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.