Φεστιβάλ Οχρίδα 2016: Ο Δημήτρης Καλαντζής εκπρόσωπος της Ελλάδος

Φεστιβάλ Οχρίδα 2016: Ο Δημήτρης Καλαντζής εκπρόσωπος της Ελλάδος

Το Ελληνικό Σωματείο Φίλων του Μουσικού Διαγωνισμού της Γιουροβίζιον- INFE Greece, στα πλαίσια της γενικότερης ενασχόλησης του με την μουσική και διάφορα μουσικά δρώμενα για την προώθηση της ελληνικής μουσικής, κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών του Μουσικού Διεθνούς Φεστιβάλ Οχρίδας (του καλλιτεχνικού διευθυντή  Grigor Koprov και της καταξιωμένης δημοσιογράφου στη γειτονική χώρα Valentina Georgievska) πρότεινε ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στο μουσικό Φεστιβάλ τον πολλά υποσχόμενο και ταλαντούχο τραγουδιστή Δημήτρη Καλαντζή. Το μουσικό δρώμενο θα λάβει χώρα στην πόλη της Οχρίδας της Π.Γ.Δ.Μ στις 25 Αυγούστου και ο Έλληνας καλλιτέχνης θα προσπαθήσει να συγκινήσει  κοινό και επιτροπή με το νέο τραγούδι του Ευρώπη, σε στίχους και μουσική του Κώστα Γεωργιάδη. Ο Έλληνας καλλιτέχνης θα προσπαθήσει  να προσφέρει μια διάκριση στην χώρα σε ένα μουσικό φεστιβάλ που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, ειδικά στον Βαλκανικό χώρο. Το μουσικό κομμάτι που θα εκπροσωπήσει την χώρα μπορείτε να ακούσετε παρακάτω.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ohridski Trubaduri – Ohrid Fest , όπως είναι η διεθνής ονομασία του φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στην πόλη της Οχρίδας των Σκοπίων από το 1994. Αρχικά οι διαγωνιζόμενοι που συμμετείχαν σχετίζονταν με την εγχώρια λαϊκή παραδοσιακή μουσική. Το 1997 εισήχθη μια διαγωνιστική βραδιά για ποπ συμμετοχές προκειμένου να δώσουν κίνητρα σε νεοτερους συνθέτες και καλλιτέχνες να συμμετάσχουν. Το 2003 το φεστιβάλ επεκτάθηκε ακόμα περισσότερο εισάγοντας και μια διαγωνιστική βραδιά ανάμεσα σε ξένους καλλιτέχνες και τους διακριθέντες από την ποπ βραδιά του φεστιβάλ, κάνοντας το μουσικό δρώμενα ακόμα δημοφιλέστερο ειδικά στην Βαλκανική ενώ αναμεταδίδεται ζωντανά και τηλεοπτικά πλέον σε αρκετές χώρες.

Το INFE Greece δεν έχει παρά να ευχηθεί στον Δημήτρη Καλαντζή καλή επιτυχία και την καλύτερη διάκριση στο διεθνές μουσικό δρώμενο για τον ίδιο και την χώρα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.