Υπό αμφισβήτηση η συμμετοχή του Άγιου Μαρίνου στη Eurovision 2017;

Υπό αμφισβήτηση η συμμετοχή του Άγιου Μαρίνου στη Eurovision 2017;

Πολλές απορίες δημιουργεί το άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης του Αγίου Μαρίνου μετά την κλήρωση των ημιτελικών. Συγκεκριμένα αναφέρει, πως ο Άγιος Μαρίνος ναι έχει δηλώσει προκαταρκτικά τη συμμετοχή του, αλλά δεν την έχει επιβεβαιώσει. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για τα σχέδια του κρατιδίου στη Eurovision 2017 και πότε αυτά θα ανακοινωθούν, εγείρουν ερωτηματικά για τη συμμετοχή της χώρας στο Κίεβο.

Η αλήθεια είναι ότι  φέτος ο Άγιος Μαρίνος μας απασχόλησε αρνητικά. Αρχικά οι κατηγορίες του νεαρού Ιταλού τραγουδιστή Tony Maiello πως οι υπεύθυνοι της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας (SMRTV), τον πλησίασαν προκειμένου να του προτείνουν να τους εκπροσωπήσει στο Κίεβο, αρκεί να έχει 500.000 € για τη χρηματοδότηση της συμμετοχής. Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε η Arisa, η οποία αποκάλυψε πως και η ίδια δέχθηκε ανάλογη πρόταση, με χαμηλότερο αντίτιμο.

Αποκλειστική συνέντευξη Tony Maiello: “Οποιαδήποτε κατάχρηση και εκμετάλλευση θέσης είναι καρκίνος για την κοινωνία”

Είχε προηγηθεί πριν ακόμα το διαγωνισμό στη Στοκχόλμη, η έντονη δυσαρέσκεια της χώρας για το νέο σύστημα βαθμολογίας, αφού σε περιπτώσεις σαν τη δική του που δεν μπορεί να διεξάγει televoting, του αφαιρείται η μισή βαθμολογία. Πέρσι το televoting του Άγιου Μαρίνου, αντικατέστησε ο μ.ο. της τηλεψηφοφορίας μιας ομάδας χωρών που είχε προεπιλεγεί από την EBU. Ο επικεφαλής της αποστολής του Άγιου Μαρίνου στο διαγωνισμό, το καλοκαίρι πρότεινε αντί televoting να χρησιμοποιηθεί μια online ψηφοφορία, από τους κατοίκους της χώρας. Η EBU απάντησε πως θα εξετάσει το αίτημα, χωρίς να έχει τοποθετηθεί ακόμα επ’ αυτού.

Ο γενικός διευθυντής του SMRTV Carlo Romeo, σε πρόσφατη συνέντευξη του σε τοπική εφημερίδα δήλωσε πως σύντομα θα υπάρξει μία ανακοίνωση που θα αφορά τον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, χωρίς να διευκρινίζει περισσότερα.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και αν ο Άγιος Μαρίνος επιθυμεί να αποχωρήσει από την Eurovision 2017, θα πρέπει και πάλι να πληρώσει το participation fee. Ο μόνος τρόπος για να μην πληρώσει κάποιο μέλος της EBU τα έξοδα συμμετοχής εφόσον έχει δηλώσει προκαταρκτικά τη συμμετοχή του, είναι να αποσυρθεί πριν το τέλος Σεπτεμβρίου(κάτι που ο Άγιος Μαρίνος δεν έπραξε). Στην περίπτωση που όντος το SMRTV ανακοινώσει τη μη συμμετοχή του στη Eurovision 2017, η EBU έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει τον αποχωρήσαντα με κάποιο άλλο μέλος της εφόσον το επιθυμεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.