Τσεχία: Πιθανότητα αφαίρεσης των βαθμών που έδωσε η κριτική επιτροπή της χώρας σε τελικό και ημιτελικό

Τσεχία: Πιθανότητα αφαίρεσης των βαθμών που έδωσε η κριτική επιτροπή της χώρας σε τελικό και ημιτελικό

Μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου τελικού της Eurovision 2021, έγινε η ανακοίνωση των μελών που απάρτιζαν την κριτική επιτροπή κάθε χώρας. Όσον αφορά την τσεχική επιτροπή, αποκαλύφθηκε πως ένας από τους κριτές δεν έχει τσεχική ιθαγένεια, γεγονός που αποτελεί παραβίαση των κανόνων του διαγωνισμού. Τα ονόματα των κριτών κάθε χώρας δεν επιτρεπόταν να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του σόου, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης ουδετερότητα.

Οι Τσέχοι κριτές ήταν οι εξής:

  • Boris Carloff
  • Debbi
  • Elis Mraz
  • Miro Žbirka
  • Tonya Graves

Η Tonya Graves είναι Αμερικανίδα πολίτης και όχι της Τσεχίας. Είχε μια επιτυχημένη μουσική καριέρα στην Τσεχία, ενώ έχει συνεργαστεί με κάποια μεγάλα ονόματα της εγχώριας μουσικής.

Είναι πιθανό όλο αυτό να έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση της βαθμολογίας της τσεχικής κριτικής επιτροπής και από τα 2 σόου, τελικό και ημιτελικό. Αυτό δεν θα επηρεάσει την τελική κατάταξη, πέραν του ότι η Βουλγαρία, η οποία βρέθηκε στην 11η θέση σε ισοβαθμία με την Ελλάδα, θα παραμείνει σε αυτή τη θέση, με 4 βαθμούς λιγότερους. Όσο για τον δεύτερο ημιτελικό στον οποίο συμμετείχε η Τσεχία, δεν αλλάζει κάτι ως προς την πρόκριση των 10 χωρών, ωστόσο η Φινλανδία που προκρίθηκε 5η, τελικά θα καταταγεί 4η, “κλέβοντας” αυτή τη θέση από την Πορτογαλία.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την βαθμολογία της τσεχικής κριτικής επιτροπής στον τελικό:

12 – Πορτογαλία

10 – Γαλλία

8 – Ισλανδία

7 – Μάλτα

6 – Ιταλία

5 – Ελβετία

4 – Βουλγαρία

3 – Βέλγιο

2 – Ρωσία

1 – Φινλανδία  

Πηγή:  eurocontest.cz

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.