Το I.N.F.E Greece συνομιλεί με την Μαρία – Έλενα Κυριάκου!

Το I.N.F.E Greece συνομιλεί με την Μαρία – Έλενα Κυριάκου!

Η Μαρία-Έλενα Κυριάκου από τη Minos EMIUniversal, είναι μία εκ των 5 υποψηφίων καλλιτεχνών, που θα προσπαθήσει σήμερα το βράδυ, να κερδίσει το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 60ο διαγωνισμό της Eurovision, που διεξάγεται τον Μάιο στην Βιέννη. Το κομμάτι της λέγεται “One last breath” και συνθέτης του είναι ο Ευθύβουλος Θεοχάρους.

H Μαρία Έλενα Κυριάκου γεννήθηκε στην Κύπρο στις 11 Ιανουαρίου του 1984. Είναι μητέρα τριών παιδιών και διατηρεί στη Λάρνακα το δικό της φροντιστήριο. Στην ηλικία των 12 χρονών κερδίζει το πρώτο βραβείο στον Παγκύπριο διαγωνισμό τραγουδιού “Παιδί ’96″. Τον επόμενο χρόνο συμμετέχει σε φαντασμαγορικό ροκ μιούζικαλ το “Pygmalion” του Σταύρου Σιδερά με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Αμερική. To 2006 παίρνει το πτυχίο της Ελληνικής Φιλολογίας και ασχολείται με τη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων.Το 2005 συμμετέχει ως σολίστρια στο δίσκο του Στέλιου Πισή “Κασταλίας και Σειρήνων” και στις συναυλίες του στις οποίες τραγούδησαν και γνωστοί καλλιτέχνες όπως Αντώνης Βαρδή, Αντώνης Ρέμος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μελίνα Ασλανίδου.Το Μάιο του 2014 βγαίνει νικήτρια στο μουσικό τηλεπαιχνίδι του Ant1 The Voice of Greece με μέντορά της τη Δέσποινα Βανδή. Υπογράφει συμβόλαιο με τη Minos Emi και τον Ιούλιο του 2014 κυκλοφορεί το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ “Δύο άγγελοι στη γη”. Σε αυτό υπογράφουν αξιόλογοι συνθέτες Δημήτρη Κοντόπουλο με το τραγούδι “Δύο εγωισμοί” σε στίχο Βάγια Καλαντζη και Ευθύβουλο Θεοχάρους το “Έχεις αφήσει εποχή” σε στίχο Κωνσταντή Χανιώτη. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται διασκευές το “Δύο άγγελοι στη γη” του τραγουδιού “Un Angelo Disteso al sole” του Eros Ramazotti με ελληνικό στίχο της Ρεβέκκας Ρουση και το “That Night” του Living R. Γίνεται επίσης το πρόσωπο της μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας καλλυντικών της Σουηδίας “Oriflame”. Τον περασμένο Ιούλιο παρουσιάζει για πρώτη φορά το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου της στα Mad Walk της Κύπρου, συμμετέχει στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Super Fm με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γιώργο Θεοφάνους και στο μιούζικαλ «Ό,τι αξίζει θα σωθεί». Είναι υποψήφια στα βραβεία Madame Figaro ως καλύτερη ερμηνεύτρια της χρονιάς 2014. Αυτή την περίοδο η Μαρία Έλενα Κυριάκου τραγουδάει σε διάφορες συναυλίες, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε Κύπρο και Ελλάδα.

Το I.N.F.E Greece μίλησε μαζί της και της έκανε μερικές ερωτήσεις, στις οποίες απάντησε με μεγάλη χαρά.

1.Ποιές στιγμές της καριέρα σου ξεχωρίζεις;

Η στιγμή της καριέρας μου, που έως τώρα ξεχωρίζω είναι η νίκη μου στο The Voice of Greece, γιατί ήταν η αφορμή να συστηθώ στον κόσμο και να με αγαπήσει για αυτό που κάνω.

2. Ποιά η γνώμη σου για τον θεσμό της Eurovision;

Είμαι fan από πολύ μικρή και αγαπώ πολύ τον διαγωνισμό γιατί δίνει την δυνατότητα, πρωτίστως, στο να ακούσουμε τραγούδια άλλων χωρών. Αυτή η μουσική συμφιλίωση, που προσφέρεται, μέσω του διαγωνισμού της Eurovision είναι κάτι το μοναδικό.

3. Ποιά είναι η αγαπημένη σου ελληνική συμμετοχή;

Αγαπημένη μου ελληνική συμμετοχή είναι αυτή της Έλενας Παπαρίζου το 2005, γιατί είναι ένα πολύ ωραίο τραγούδι, και όπως αποδείχθηκε, επί σκηνής, είχε όλο το πακέτο για να χαρίσει την πρώτη θέση στην Ελλάδα.

4. Θα έχεις κάποια έκπληξη την βραδιά του Ελληνικού Τελικού;

Δεν θα υπάρχει κάποια έκπληξη με την έννοια του να υπάρχει κάτι στην σκηνή σαν εύρημα, γιατί πιστεύω πως το τραγούδι μου, όντας μια μπαλάντα, έχει μια δυναμική από μόνο του, και θα προτιμούσα ο κόσμος να επικεντρωθεί στην ερμηνεία, τον στίχο και την μελωδία.

Ευχαριστώ πολύ 🙂

 

 

Το I.N.F.E Greece, εύχεται καλή επιτυχία στην Μαρία-Έλενα, όπως και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.