Το συγκρότημα Pertti Kurikan Nimipaivat από τη Φινλανδία που δίχασε τη Eurovision το 2015, ρίχνει τίτλους τέλους

Το συγκρότημα Pertti Kurikan Nimipaivat από τη Φινλανδία που δίχασε τη Eurovision το 2015, ρίχνει τίτλους τέλους

Το 2015 κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κέρδισαν τον εθνικό τελικό της Φινλανδίας και βρέθηκαν στη σκηνή της Eurovision, ερμηνεύοντας το μικρότερο σε διάρκεια τραγούδι στην ιστορία του διαγωνισμού, στέλνοντας όμως ένα πολύ μεγάλο μήνυμα. Το πανκ ροκ συγκρότημα PKN, που όλα τα μέλη του πάσχουν από σύνδρομο Down και αυτισμό ολοκληρώνει τη μουσική του πορεία σήμερα, ημέρα των 60ων γενεθλίων του ιδρυτή τους, με ένα τελευταίο gig.

Οι Pertti Kurikan Nimipaivat ή απλούστερα PKN δημιουργήθηκαν το 2009 για τις ανάγκες ενός φιλανθρωπικού project για άτομα με μαθησιακές και κινητικές δυσκολίες. Ιδρυτής του συγκροτήματος είναι ο Pertti Kurikka, που είναι και ο κιθαρίστας των PKN. Τη μεγαλύτερη αναγνώριση την πέτυχαν όταν το 2012 το φινλανδικό ντοκιμαντέρ-φιλμ The Punk Syndrome, περιστράφηκε γύρω από τη ζωή των μελών της μπάντας. Μετά από αυτό ξεκίνησαν την πρώτη τους περιοδεία εκτός Φινλανδίας, κάνοντας εμφανίσεις σε όλη τη Σκανδιναβία και τη Γερμανία.

Το 2015 με το τραγούδι Aina mun pitää δήλωσαν συμμετοχή στο  Uuden Musiikin Kilpailu που είναι ο εθνικός τελικός της Φινλανδίας για το διαγωνισμό της Eurovision. Στον τελικό παρά τις προβλέψεις, κέρδισαν το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στη Βιέννη, έχοντας διαφορά μεγαλύτερη του 10% από το δεύτερο τραγούδι. Διαγωνίστηκαν στον 1ο ημιτελικό, καταλαμβάνοντας όμως την 16η και τελευταία θέση και ως εκ τούτου δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό.

Σήμερα οι PNK ολοκληρώνουν το μουσικό τους ταξίδι με ένα gig στο Ελσίνκι, θέλοντας να ευχαριστήσουν τους χιλιάδες θαυμαστές που ήταν κοντά τους αυτά τα 7 χρόνια δημιουργίας. Είτε σας άρεσε ή όχι η μουσική τους, μόνο με θαυμασμό μπορεί να σταθεί κανείς σε αυτούς τους ανθρώπους που απέδειξαν ότι καμία ασθένεια όποια και αν είναι αυτή δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο, όταν υπάρχει η θέληση και η ψυχική δύναμη του ανθρώπου. Καλή τύχη σε ό,τι και αν κάνουν από εδώ και πέρα.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε τους PKN να ερμηνεύουν τη συμμετοχή τους στον 1ο ημιτελικό της Eurovision 2015:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.