Το Ντνίπρο ψηφίζει Οδησσό

Το Ντνίπρο ψηφίζει Οδησσό

Το Ντνίπρο παρότι έφτασε στην τελική φάση επιλογής της διοργανώτριας πόλης για τη Eurovision 2017, απέσυρε το ενδιαφέρον του και εν τέλει την υποψηφιότητα του μετά την τέταρτη αναβολή που πήρε η ανακοίνωση του τελικού νικητή την περασμένη Πέμπτη. Σήμερα σε συνέντευξή του ο κυβερνήτης της περιοχής Valentin Reznichenko εκφράζει την εκτίμησή του πως η Οδησσός θα είναι η πόλη που τελικά θα διοργανώσει το διαγωνισμό της Eurovision τον επόμενο Μάιο.

Ο  Valentin Reznichenko κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντνίπρο πέρα από την απογοήτευση που εκφράζει για την άσχημη τροπή που πήρε η υπόθεση Eurovision 2017 για την πόλη του, ποντάρει στην Οδησσό ως την τελική νικήτρια αυτής της προβληματικής και ατέρμονης διαδικασία επιλογής όπως τελικά εξελίχθηκε. Επιπλέον δεν βρίσκει το λόγο αυτής της τόσο μεγάλης καθυστέρησης, αφού όπως υποστηρίζει όλα τα δεδομένα έχουν τεθεί στο τραπέζι. Η EBU στις 22/8 έδωσε την τελική της γνώμης επί του θέματος, το υπουργικό συμβούλιο της χώρας εξασφάλισε τα οικονομικά εχέγγυα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και οι υποψήφιες πόλεις έδωσαν τις απαραίτητες εξηγήσεις που τους απαιτήθηκαν. Ως εκ τούτου δεν θεωρεί πως υπάρχει περαιτέρω λόγος αναβολής και η όποια επιπλέον καθυστέρηση δεν θα είναι αθώα.

Όσο δύσπιστοι και αν έχουμε γίνει με τη συμπεριφορά των Ουκρανών διοργανωτών όλα φαίνονται πως είναι έτοιμα για την μεγάλη ανακοίνωση. Αυτό που πιθανολογούμε πάντως μετά τα όσα είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας, είναι ότι η μεγάλη καθυστέρηση ίσως να γίνεται γιατί η επιλογή της EBU και της οργανωτικής επιτροπής των Ουκρανών να μην ταυτίζονται και οι δύο πλευρές να προσπαθούν να βρούνε μία λύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.