Τουρκία: Συζητήσεις για πιθανή επιστροφή της χώρας στην Eurovision

Τουρκία: Συζητήσεις για πιθανή επιστροφή της χώρας στην Eurovision

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet, ο Γενικός Διευθυντής της δημόσιας τηλεόρασης της Τουρκίας, TRT, δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις μεταξύ της EBU και του ραδιοτηλεοπτικού φορέα σχετικά με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Σε συνέντευξη του με τον δημοσιογράφο Ali Eyüboğlu, ο Γενικός Διευθυντής της TRT, Ibrahim Eren συζήτησε την απουσία της Τουρκίας από την Eurovision:

Η TRT πήρε μια απόφαση πριν από καιρό σχετικά με την Eurovision, ότι χωρίς αλλαγή στο σύστημα ψηφοφορίας, η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει ξανά. Το Διοικητικό Συμβούλιο εξακολουθεί να εμμένει σε αυτή την απόφαση, αλλά συζητάμε ξανά με την EBU. Έχουν έναν νέο, πολύ καλό εκτελεστικό επόπτη από τη Βόρεια Ευρώπη. Νομίζω ότι φέτος η Eurovision ήταν πραγματικά επιτυχημένη. Μετά από πολλά χρόνια διοργάνωσαν έναν πολύ καλό διαγωνισμό. Οι συνεργάτες μας ξεκίνησαν συνομιλίες με τον νέο Εκτελεστικό Επόπτη. Δεν ξέρω τι θα συμβεί.

Η Τουρκία συμμετείχε στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision συνολικά 34 φορές, με τελευταία της συμμετοχή αυτή του 2012 στο Αζερμπαϊτζάν, με τον Can Bonomo και το τραγούδι Love Me Back, καταλαμβάνοντας την 7η θέση στον μεγάλο τελικό.

Πως θα σας φαινόταν η πιθανότητα επιστροφής της χώρας στον διαγωνισμό, έπειτα από 9 χρόνια;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.