Τα Χριστούγεννα των… eurostars

Τα Χριστούγεννα των… eurostars

Όπως πολλοί καλλιτέχνες έτσι και οι eurostars μπαίνουν στο κλίμα των Χριστουγέννων με δικές τους συνθέσεις -σε πρωτότυπα τραγούδια ή/και διασκευές-. Ο καθένας, με το δικό του στυλ και με τον δικό τρόπο, δίνει κάθε χρόνο το έναυσμα της εορταστικής περιόδου.

Πάμε να γνωρίσουμε κάποιες από αυτές…

Ο Μans Zelmerlow κατάφερε να φέρει τη νίκη στη Σουηδία το 2015. Πριν δύο χρόνια κυκλοφόρησε τη μπαλάντα “Alone on Christmas Eve“, φτάνοντας ως τη θέση #92 των Σουηδικών τσαρτ. Πέρσι συνεργάστηκε με την Carola στο “Let’s Sing (It’s Christmas Time)“.

Η δύο φορές εκπρόσωπος της Βουλγαρίας Poli Genova έχει στη φαρέτρα της το δικό της Χριστουγεννιάτικο άλμπουμ. Το “По-добрата Коледа (= Α Better Christmas)” περιέχει 10 τραγούδια, κομμάτια κλασσικά των Χριστουγέννων, πρωτότυπα στην αγγλική και τη βουλγαρική γλώσσα.

Οι νικητές του 1995 έδωσαν στη δημοσιότητα το πρώτο τους Χριστουγεννιάτικο LP (2020). Οι Secret Garden συνεργάστηκαν με την Cathrine Iversen, η οποία παρέχει τα φωνητικά της στο άλμπουμ “Sacred Night“.

Jõulud sinuga” ερμήνευσε ο Stig Rasta πριν δύο χρόνια. Ο τραγουδιστής προτίμησε την Εσθονική γλώσσα για να μας τραγουδήσει για τα Χριστούγεννα. Σε μετάφραση το τραγούδι φέρνει τον τίτλο… “Χριστούγεννα μαζί σου”.

O εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας στη eurovision του 2004, Toše Proeski, προχώρησε το 2006 σε μια Χριστουγεννιάτικη διασκευή. Σε συναυλία του στα Σκόπια ερμήνευσε τα “Χριστούγεννα” της Δέσποινας Βανδή ξεσηκώνοντας τους θεατές. Ο τίτλος της διασκευής φέρει τον τίτλο “Ledena“.

Η Νάνα Μούσχουρη έκανε τα δικά της…. δισκογραφικά Χριστούγεννα το 1972. Το “Christmas with Nana Mouskouri” περιλαμβάνει διασκευές κλασσικών τραγουδιών για τα Χριστούγεννα όπως το “Silent Night, Holy Night” αλλά και τα παραδοσιακά Ελληνικά κάλαντα των Χριστουγέννων “Χριστός Γεννάται”.

Οι Subwoolfer μας εξηγούν ποια είναι η πραγματική σημασία της οικογένειας γύρω από το γιορτινό τραπέζι. Το “Having Grandma Here For Christmas” είναι ένα κωμικό Χριστουγεννιάτικο ποπ τραγούδι που υμνεί αυτή την αξία. Το Νορβηγικό δίδυμο μας προτείνει τη δική του πρόταση για τα Χριστούγεννα.

“Καλά Χριστούγεννα” μας ευχήθηκε ο Ott Lepland στην Εσθονική γλώσσα. Το τραγούδι “Jõulud rõõmsaks” είναι σε στίχους δικούς του αλλά και του Karl Ander Reismann και κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη το 2021.

Μια χρονιά αργότερα από τη συμμετοχή τους στη Eurovision του 2012, οι εκπρόσωποι της Λευκορωσίας, οι Litesound χάρισαν στο κοινό τους το “Shooting Star“, συνοδευόμενο με ένα άκρως Χριστουγεννιάτικο κλιπ.

Το 2001, ένας από τους πιο αγαπημένους νικητές της Eurovision, ο Johnny Logan κυκλοφόρησε το “Save this Christmas for Me“. Το 2019 κυκλοφόρησε το “Little Drummer Boy“, το 2020 το “Merry Christmas to the World“, ενώ το 2021 σε συνεργασία με την Irish Chamber Orchestra ερμήνευσε το “Driving Home for Christmas“.

Το “The Soul of Christmas” είναι ένα Χριστουγεννιάτικο άλμπουμ από τον Σουηδό τραγουδοποιό και τραγουδιστή Samuel Ljungblahd. Σε αυτό συμμετέχουν οι πιο soulful τραγουδιστές όπως οι The Mamas (eurovision 2020). Λαμβάνουν μέρος στο εναρκτήριο τραγούδι του LP σε μια διασκευή του “Joy to the World“. Τέλος, αξίζει να ακούσει κανείς και το “Jul med dig“, μία εκ των τριών μελών των Mamas Loulou LaMotte.

Το “Jingle Bells” είναι ένα από τα διασημότερα και πιο κλασσικά κομμάτια των Χριστουγέννων. Σε μια διασκευή αυτού προχώρησε και ο Sam Ryder το 2022. Η ερμηνεία του τραγουδιστή χρησιμοποιήθηκε στην ταινία της Amazon “Your Christmas or Mine?”. Πρόσφατα, ο τραγουδιστής κυκλοφόρησε και το “You’ re Christmas to me“.

Στα Εσθονικά τραγούδησαν για τα Χριστούγεννα ο Koit Tomme αλλά και η Birgit Õigemeel. Η 35χρονη τραγουδίστρια μας μεταφέρει εικόνες άκρως Χριστουγεννιάτικες με το “Vaikselt sajab lund (=χιονίζει ήσυχα). Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος της χώρας, τo 1998 και το 2017, τραγούδησε “Esimene Lumi (= το πρώτο χιόνι)” πριν αρκετά χρόνια. Ο Koit Tomme πριν δύο χρόνια προχώρησε στην εσθονική εκδοχή του “Last Christmas” μαζί με τον Uku Suviste και τον Jaagup Tuisk.

O Francesco Gabbani υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί της Eurovision 2017. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το “Magellano“. Σε αυτό συμπεριλήφθηκε και το Χριστουγεννιάτικο single “La Mia Versione Dei Ricordi“, με το οποίο έφτασε στο #82 των Ιταλικών τσαρτ. To 2022 μας τραγούδησε το “Natale tanto vale“.

Ο τραγουδοποιός Paul Kelly επέλεξε την Kate Miller- Heidke (Αυστραλία 2019) να λάβει μέρος στην ηχογράφηση του δίσκου του “Paul Kelly’s Christmas Train”. To 2021 χάρισε τη φωνή της στο “Coventry Carol“, έναν Χριστουγεννιάτικο ύμνο του 16ου αιώνα.

H Dami Im, εκπρόσωπος της Αυστραλίας στην eurovision του 2016, κυκλοφόρησε πρόσφατα το δικό της επετειακό άλμπουμ. Με διασκευές δημοφιλών τραγουδιών όπως το “The Little Drummer Boy” και το “White Christmas”, η τραγουδίστρια κυκλοφόρησε το “Christmas Songbook” πριν ένα μήνα.

Οι THE ROOP στέλνουν τη δική τους Χριστουγεννιάτικη κάρτα με το νέο τους single. To “Kalėdų Atvirukas” μας δίνει το μήνυμα πως το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων είναι να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, ακόμη και αυτούς που δεν βρίσκονται κοντά μας.

H Eva Boto (Σλοβενία 2012) αποφάσισε να κυκλοφορήσει το πρώτο της Χριστουγεννιάτικο τραγούδι το 2022. Με το “Za božič kot otrok (Christmas as a Child)” αναδεικνύει για τα Χριστούγεννα το παιδί που κρύβεται μέσα της.

Το 2016 η Αυστρία εκπροσωπήθηκε από τη Zoë καταλαμβάνοντας τη 13η θέση. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το single της “La nuit des Merveilles“. Ο chanson δίσκος της περιλαμβάνει και το τραγούδι “Mon Ange”.

O Σουηδός τραγουδιστής Victor Crone μπορεί να μην έχει καταφέρει να εκπροσωπήσει τη χώρα του, αλλά έχει συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Eurovision ως εκπρόσωπος της Εσθονίας. Το 2019 κατετάγη 20ος, ενώ στο Melodifestivalen έφτασε μέχρι την 9η θέση του τελικού. Το 2020 κυκλοφόρησε το “These Days (Longing for Christmas)“, ενώ το 2021 το “Christmas Time“.

Η Άννα Βίσση σήκωσε στις πλάτες της την εκπροσώπηση της Ελλάδας μέσα στην Αθήνα. Η δημοφιλής τραγουδίστρια έχει συμπεριλάβει το Χριστουγεννιάτικο “Μην Ξεχνάς” στη δισκογραφία της, υπενθυμίζοντάς μας ότι τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή της αγάπης για όλα τα παιδιά του κόσμου.

NOX άφησαν την καλύτερη εικόνα για την Ουγγαρία στη Eurovision του 2005. Το συγκρότημα της pop μας παρασέρνει στα δικά του neo- folk Χριστούγεννα με το “Szent ünnep” (μια διαφορετική εκδοχή της “Άγιας Νύχτας”) και το “Tél dala’ dalszöveggel“.

Ο Daði Freyr επιλέχτηκε το 2020 να εκπροσώπησε την Ισλανδία σε έναν διαγωνισμό που εν τέλει ακυρώθηκε. Επέστρεψε ξανά το 2021 κατακτώντας μια διόλου ευκαταφρόνητη 4η θέση. Το 2020 ηχογράφησε το “Every Moment Is Christmas With You“, ενώ το 2021 κυκλοφόρησε το “Something Magical“.

Η εκπρόσωπος της Ρουμανίας το 2010 και το 2014, Paula Seling κυκλοφόρησε το Χριστουγεννιάτικο άλμπουμ της το 2001. Το “Albumul de Craciun” περιλαμβάνει τα τραγούδια “Sus, la poarta raiului”, “Colindam, Colindam” και άλλα 12 κομμάτια. Μεταγενέστερα ακούσαμε την τραγουδίστρια στο “Cel Mai Frumos Colind (= The Most Beautiful Carol).” αλλά και στο “La Multi Ani De Sarbatori (= Happy New Year Holidays). Το 2021 συνεργάστηκε με την κυβέρνηση της χώρας της με σκοπό τη διατήρηση των ρουμανικών παραδόσεων, ειδικά για όσους έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Έτσι, η Paula ντύνεται παραδοσιακά και μας τραγουδά χριστουγεννιάτικα κάλαντα του τόπου της στο άλμπουμ “In inima diasporei (=In the heart in the the diaspora).

Tρία χρόνια μετά τη νίκη του, ο Alexander Rybak κυκλοφόρησε το “Christmas Tales”. To άλμπουμ σκαρφάλωσε στο #34 των Νορβηγικών τσαρτ και περιλάμβανε δύο πρωτότυπα τραγούδια όπως το “Tell me when” και το “Presents“, αλλά και διασκευές κλασσικών επετειακών κομματιών όπως το “Baby It’s Cold Outside“. To 2021 ηχογράφησε το “Hold Me” και για την οπτικοποίηση του βίντεοκλιπ ταξίδεψε μέχρι το Σικάγο.

Tη χώρα της Σκανδιναβίας εκπροσώπησε και ο Didrik Solli- Targen. Ο τραγουδιστής πήρε τα ηνία της πρώτης θέσης από τον Rybak και σήκωσε τα χρώματα για τη Νορβηγία το 2010. Σε μια οπερατική εκδοχή μας τραγούδησε “O Holy Night” στα Νορβηγικά με τη σύμπραξη της Φιλαρμονικής του Όσλου. Την “Άγια Νύχτα” στα Νορβηγικά επέλεξε να ερμηνεύσει και η Alexandra Rotan των Keiino.

H Natasha St- Pier (Γαλλία 2001) επέλεξε ένα άλλο δημοφιλές κομμάτι των Χριστουγέννων. Η 42χρονη Καναδή συνεργάστηκε με τους “μικρούς τραγουδιστές του Παρισιού”, μια χορωδία αγοριών με σκοπό τη διασκευή του “Ave Maria“.

Η Selma Björnsdóttir εκπροσώπησε την Ισλανδία το 1999 και 2005. Η Sigga Beinteins εκπροσώπησε τη χώρα τρεις φορές τη δεκαετία του ’90 (1990, 1992 και το 1994). Το 2022 ένωσαν τις φωνές τους στο επετειακό “Klædd í rautt (= Dressed in red)”.

Ακόμη μία eurostar κυκλοφόρησε το δικό της πρωτότυπο επετειακό τραγούδι το 2022. Η Edurne μπήκε στο στούντιο να ηχογραφήσει το “Dime Navidad (= Tell Me Christmas)”. To κλιπ του τραγουδιού μας δείχνει ένα Χριστουγεννιάτικο πάρτι που… τελικά δεν πηγαίνει και τόσο καλά. Πριν τρία χρόνια, μας χάρισε και το “Siempre es Navidad junto a ti“.

H Aysel έφερε την τρίτη θέση για λογαριασμό του Αζερμπαϊτζάν (2009). Πριν μήνες μπήκε σε εορταστική διάθεση με το “Yeni Il“, τραγουδώντας για τον Καινούργιο Χρόνο. Το τραγούδι συνοδεύει ένα άκρως εορταστικό κλιπ.

Τον εορτασμό του για τον Καινούργιο Χρόνο κυκλοφόρησε και ο Aram MP3. Ο τραγουδιστής με το “Nor Tari” μας εύχεται να βρούμε όλοι την ευτυχία τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Τη δική της εορταστική δουλειά κυκλοφόρησε και η Edyta Gorniak. Η 51χρονη τραγουδίστρια είχε εκπροσωπήσει την Πολωνία στην eurovision του 1994. Για τα Χριστούγεννα μας ερμήνευσε “Jezus Malusieńki (Baby Jesus)”, σε μια γιορτινή μπαλάντα.

H “Jaunā gada Zvaigžņu Koris” είναι μια χορωδία αστέρων της eurovision από τη χώρα της Λετονίας. -Μεταξύ άλλων- εδώ συναντάμε τους Intars Busulis (2009), Ralfs Eilands (2013) και Arnis Krauze (2001). Πριν κάποιους μήνες του ακούσαμε να ερμηνεύουν το “Eglīte (=Christmas Tree)”. Πριν ένα χρόνο, ο Intars Busulis συνεργάστηκε και με την Aija Andrejeva στο “Viss, Ko Es Šodien Vēlos (=All I Want Today)”.

O Gerard Joling εκπροσώπησε την Ολλανδία το 2009, όντας μέλος του supergroup “The Toppers”. Σχεδόν πριν ένα χρόνο, τον απολαύσαμε στο “December’s Gonna Last” σε νέα έκδοση. Περίπου την ίδια περίοδο διασκεύασε το “Eenzame Kerst“, τραγούδι του Andre Haze (1976).

Το δικό τους rock έναυσμα έδωσαν οι Lordi το 2021. Σε μουσική του Mr. Lordi -όπως και όλα τους τα τραγούδια- το κομμάτι “Merry Blah Blah Blah” κυκλοφόρησε μέσα από το box set “Lordiversity”, στον δίσκο τους “Abusement Park”.

Το 2012, οι Δανοί νικητές της eurovision Οlsen Brothers βρέθηκαν στο Χριστουγεννιάτικο δωμάτιο του Charlie, μιας τηλεοπτικής εκπομπής στη Δανέζικη τηλεόραση. Εκεί, ερμήνευσαν για πρώτη φορά ζωντανά το νέο τους τραγούδι με τίτλο “Så er det endelig Jul“, σε ελεύθερη μετάφραση “Είναι επιτέλους Χριστούγεννα”.

Η Getter Jaani υπήρξε η εκπρόσωπος της Εσθονίας το 2011. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το “Jõuluvalgus (=Christmas Light). To ομότιτλο άλμπουμ περιλαμβάνει 8 κομμάτια και τη συνεργασία της-με έναν άλλον εκπρόσωπο της χώρας- τον Koit Toome. Σε αυτό ακούμε και τη διασκευή της τραγουδίστριας για το “Last Christmas“.

Ο Tommy Seebach πάτησε στη σκηνή της Eurovision όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις φορές. Ο 53χρονος της pop εκπροσώπησε τη Δανία το 1979, το 1981 σε ντουέτο και το 1993 με το συγκρότημά του. To 1989 κυκλοφόρησε το “Vi Ønsker Jer Alle En Glædelig Jul” σε συνεργασία με την Αnette Heick.

O Udo Jürgens εκπροσώπησε τη χώρα της Αυστρίας το 1964, το 1965 και το 1966. Τερματίζοντας κάθε χρόνια στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, κατάφερε το 1966 να κατακτήσει την πρώτη θέση. Το 2003 κυκλοφόρησε το “Es werde Licht”, συμπεριλαμβάνοντας το κομμάτι “Merry Christmas allerseits“.

Το διπλό έναυσμα για τα Χριστούγεννα δόθηκε από τις OG3NE. Το 2021 μπήκαν στο στούντιο ηχογράφησης και μας χάρισαν δύο άκρως εορταστικά κομμάτια. Το “Christmas On My Doorstep” και το “Coming home with Santa” μας μεταφέρουν τη διάθεσή τους για τις γιορτές. Απολαύστε τα!

Πέρσι, η Anna Bergendahl κυκλοφόρησε το πρώτο Χριστουγεννιάτικο extended play της καριέρα της. Το “Merry Christmas Everyone” περιλαμβάνει το ομώνυμο τραγούδι, το “Christmas Day” και άλλα εορταστικά κομμάτια.

Ο Λευκορώσος Dmitry Koldun συμπεριέλαβε ένα τραγούδι για την Πρωτοχρονιά στη δισκογραφία του. Το “Потому что Новый год! (= γιατί είναι Πρωτοχρονιά) είναι ένα CD single που κυκλοφόρησε το 2021.

Ένα χρόνο αργότερα, άλλη μια τραγουδίστρια που βρέθηκε στη σκηνή της Eurovision μας τραγουδά για την “Πρωτοχρονιά“. Η Yulia Savicheva, η εκπρόσωπος της Ρωσίας το 2004, μας παρασέρνει σε ένα εορταστικό κλίμα μέσα από Χριστουγεννιάτικες- χιονισμένες εικόνες της Μόσχας. Απολαύστε την!

Λίγο πριν τον οριστικό χωρισμό τους, οι φετινές εκπρόσωποι της Αυστρίας στη Eurovision, Τeya & Selena κυκλοφόρησαν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο κομμάτι. Το “Ho Ho Ho” είναι διαθέσιμο σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες εδώ και λίγες ημέρες.

Μετά το “Air” και τη δεύτερη θέση που κατέκτησαν στο Melodifestivalen του 2023, οι Νορβηγοί Marcus & Martinus επιστρέφουν για να γιορτάσουν μαζί μας τα φετινά Χριστούγεννα. Μέσα του Νοέμβρη κυκλοφόρησαν το “Christmas to Me“, ενώ πριν δύο χρόνια τραγούδησαν το “It’s Christmas Time“.

Οι Frostrósir είναι μια ομάδα καλλιτεχνών που πραγματοποιεί κάθε χρόνο την ομώνυμη ετήσια ισλανδική Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Ρεύκιαβικ. Πριν χρόνια, σε αυτήν υπήρξαν μέλη η Hera Björk και οι εκπρόσωποι της Ισλανδίας το 2008, Friðrik Ómar και Regína Ósk. Πριν αρκετά χρόνια κυκλοφόρησαν το “Of Elves“, ενώ έχουν ηχογραφήσει και ολόκληρο άλμπουμ με επετειακές μελωδίες.

Η νικήτρια μας, η αγαπημένη όλων, η Έλενα Παπαρίζου χάρισε στη χώρα μας τη μοναδική της νίκη στον διαγωνισμό. Εμπνευσμένη και η ίδια από τις γιορτές, ερμήνευσε το 2018 το “Χριστούγεννα Ξανά“, σκαρφαλώνοντας στη 15η θέση των τσαρτ της Κύπρου.

H Maarja εκπροσώπησε τη χώρα της Εσθονίας δύο φορές, το 1996 και το 1997. Το 2008 συμπεριέλαβε στη δισκογραφία της το “Sabaj lund (=χιονίζει)” σε μία τρυφερή μπαλάντα για τα Χριστούγεννα.

Ο νικητής της Eurovision 2019 Duncan Laurence μας τραγουδά πως οι Ευχές γίνονται πραγματικότητα. Το “Wishes Come True” κυκλοφόρησε το 2021 και μας δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για τα Χριστούγεννα.

H Sanna Nielsen εκπροσώπησε τη Σουηδία στον διαγωνισμό της Eurovision της Κοπεγχάγης. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της προχώρησε αρκετές φορές στην κυκλοφορία επετειακών τραγουδιών. Το 2008 ηχογράφησε σε διασκευή το “All I Want For Christmas” και το “My Grown Up Christmas Up” με τις Shirley Clamp και Sonja Alden. Το 2021 κυκλοφόρησε το LP “En jul med dig” με 3 πρωτότυπα τραγούδια.

Πριν 2 χρόνια και ο John Lundvik κυκλοφόρησε το δικό του Χριστουγεννιάτικο EP extended play “Välkommen Jul“. Κυκλοφόρησε στις 29 Οκτωβρίου του 2021 από τη Warner Music Sweden.

Την περίοδο της συμμετοχής του, ο Cezar κυκλοφόρησε το “Craciunul Magic“. Το “Μαγικά Χριστούγεννα” γράφτηκε από τον ίδιο και πρόκειται για ένα εορταστικό τραγούδι δοσμένο με το χαρακτηριστικό οπερατικό ύφος του τραγουδιστή.

Τη χώρα της Ρουμανίας εκπροσώπησε και η Elena το 2009. Πριν χρόνια, τo 2014, συνεργάστηκε με τους Adi Cristescu και Uddi στο τραγούδι “Polul Nord” που αναφέρεται στο κρύο του Βόρειου πόλου. Το τραγούδι κυκλοφόρησε από τη Cat Music.

Στη γείτονα χώρα τώρα, τη Μολδαβία, δύο εκπρόσωποί της ένωσαν τις δυνάμεις τους για τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για τον Pasha Parfeni και την Aliona Moon, οι οποίοι προχώρησαν σε μια διασκευή του “Hallelujah” του Leonard Cohen.

Οι Arvingarna είναι ένα dansband από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Προσπάθησαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους πολλές φορές: το 1993, το 1995, το 1999, το 2002, το 2019 και το 2021. Το 2007 διασκεύασαν το “Rockin’ Around The Christmas Tree“, ενώ πριν 7 χρόνια ηχογράφησαν το “Änglarnas jul“. Πέρσι, ήρθαν στο #1 των Σουηδικών τσαρτ με το “Klart det ska bli jul“.

Το 2020, η Ulrikke μας κάλεσε να περάσουμε τα Χριστούγεννα μαζί της. Το εορταστικό της άλμπουμ “Spend Christmas with me!” περιέχει 10 κομμάτια στα αγγλικά αλλά και στην εθνική της γλώσσα. Αργότερα, η τραγουδίστρια συμμετείχε στο soundtrack της σειράς του Netflix “A Storm for Christmas“.

Στο σημείο αυτό δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τις μεγαλύτερες φιγούρες που βρέθηκαν στη σκηνή της eurovision. Το 1998, η Celine Dion κυκλοφόρησε το “Christmas Eve“, ενώ την ίδια χρονιά ήρθε στο φως το “Don’t Save It All for Christmas Day“. Η τραγουδίστρια προχώρησε και σε άλλες διασκευές όπως το “Blue Christmas“.

Δέκα χρόνια νωρίτερα, ο Cliff Richard κυκλοφόρησε το “Mistletoe and Wine“. To τραγούδι ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι του 1988 και σκαρφάλωσε στην πρώτη δεκάδα των τσαρτ του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας.

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι Χριστουγεννιάτικες επιτυχίες των ABBA. Τον Δεκέμβριο του 1980 ευχήθηκαν “Χαρούμενος ο Νέος Χρόνος“. Το κομμάτι φιγουράρει ακόμη και σήμερα σε υψηλές θέσεις των τσαρτ σε Γερμανία, Σλοβενία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2021 κυκλοφόρησαν το “Little Things“, σκαρφαλώνοντας στη 20η θέση των Σουηδικών τσαρτ.

amazon.com
amazon.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.