Σόκ! Η Ρουμανία αποκλείστηκε!!!

Σόκ! Η Ρουμανία αποκλείστηκε!!!

To’ πε και το’ κανε η EBU…

Όπως είχαμε γράψει πριν από λίγες ημέρες, η EBU απείλησε ευθέως τη Ρουμανία με αποκλεισμό, αν δεν πλήρωνε άμεσα τα χρέη της, ύψους 10 εκατομμυρίων Ευρώ, που συσσωρεύτηκαν από το 2008 μέχρι σήμερα. Παλιότερα είχαν προκύψει ανάλογα ζητήματα με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Πορτογαλία, όμως πάντοτε βρισκόταν μια λύση. Δεν ξέρουμε γιατί η EBU επέδειξε τόση σκληρότητα. Είναι, πάντως, η μοναδική φορά στην ιστορία του διαγωνισμού που αποκλείεται χώρα με τέτοιο τρόπο την τελευταία στιγμή, δεδομένου ότι οι πρόβες ξεκινούν στις 2 του Μάη.

Η Γενική Διευθύντρια της EBU, Ingrid Delentre δήλωσε: “Λυπούμαστε που έπρεπε να λάβουμε μια τέτοια απόφαση. Είμαστε απογοητευμένοι για το γεγονός ότι όλες μας οι προσπάθειες να λύσουμε το πρόβλημα δεν έτυχαν ανταπόκρισης από τη Ρουμανική κυβέρνηση. Λάβαμε υπόψη μας την πρόταση του Υπουργού Οικονομικών της χώρας η κρατική τηλεόραση TVR να μπει σε διαδικασία αφερεγγυότητας, με στόχο τη ριζική αναδόμηση του σταθμού. Η EBU είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός (εδώ γελάμε!), ο οποίος εκπροσωπεί 73 κρατικούς σταθμούς σε 56 χώρες. To συνεχόμενο χρέος του TVR θέτει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα της ίδιας της EBU”.

Κρίμα για τη γειτονική Ρουμανία και τον Ovidiu Anton. Ελπίζουμε να μην θυσιαστούν στο μέλλον κι άλλες αδύναμες χώρες και αντικατασταθούν -στο βωμό του κέρδους- από τίποτα Αυστραλίες, Κίνες, Ιαπωνίες κλπ. Ο νοών νοείτω…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.