Στοκχόλμη: Η πρόβα τζενεράλε του 1ου ημιτελικού (live)

Στοκχόλμη: Η πρόβα τζενεράλε του 1ου ημιτελικού (live)

Σε λίγα λεπτά ξεκινά η πρόβα τζενεράλε (family show) του 1ου ημιτελικού. Σε απευθείας μετάδοση από το press center  θα σας μεταδώσουμε την επίδοση όλων των συμμετεχόντων λίγες ώρες πριν τη μεγάλη μάχη. Δεν ξεχνάμε ότι ανάμεσα στις 18 χώρες είναι η Ελλάδα και η Κύπρος, που σήμερα δίνουν τη μάχη για ένα από τα δέκα εισιτήρια που οδηγούν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Μείνετε λοιπόν μαζί μας και απλά ανανεώνετε τη σελίδα για να παρακολουθήσετε όλες τις εξελίξεις της τελευταίας πρόβας του 1ο ημιτελικό.

 

Με λίγα λεπτά καθυστέρηση λόγω τεχνικών προβλημάτων ξεκίνησε η τελική πρόβα του 1ου ημιτελικού. Ο περσινός νικητής του διαγωνισμού Mans Zelmerlöw ερμηνεύει μία άλλη εκδοχή του νικητήριου Heroes, αυτή τη φορά με τη συνοδεία όχι του γνωστού animation, αλλά ενός μικρού παιδιού αντί αυτού.  Μια απλή και χιουμοριστική στη συνέχεια έναρξη, στη σκηνή φυσικά εμφανίζεται και η Petra Mede, προηγούμενη παρουσιάστρια του διαγωνισμού το 2013 στο Malmo.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Η Sandhja εμφανίζεται με ενα μπλε ολόσωμο κορμάκι και 5 γυναικείες φωνές στα φωνητικά γύρω της που φοράνε μαύρα. Φωνητικά είναι πολύ καλή. Στο τέλος του τραγουδιού προχωρά στην εξέδρα που βρίσκεται μέσα στην arena. Αρκετά ξεσηκωτικό κομμάτι, που παρά το γεγονός όμως ότι διαγωνίζεται στη φιλική και γειτονική Σουηδία δεν καταφέρνει να πάρει μεγάλο χειροκρότημα.

ΕΛΛΑΔΑ

Χωρις καπνούς, βεγγαλικά, πυροτεχνήματα ή άλλα εφε το ελληνικό κομμάτι. Γεμάτο ενέργεια και πάθος όμως για την πρόκριση η Ελλάδα δίνει σήμερα τη δυσκολότερη μάχη που εδωσε ποτέ στον διαγωνισμό. Το κομμάτι είναι πολύ δουλεμένο και εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη χώρα μας.

ΜΟΛΔΑΒΙΑ

Η Lidia Isac ερμηνεύει αξιοπρεπώς το χορευτικό κομμάτι της. Φοράει κάτι σαν αλουμινόχαρτο και το ίδιο σε μεγαλύτερη ποσότητα φοράει και ο μοναδικός χορευτής που έχει μαζί της. Νομίζω ότι η Lidia πραγματικά ανεβάζει το επίπεδο του τραγουδιού. Δεν νομίζω όμως να αρκεί για την πρόκριση.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Ο Freddie κρατά την ίδια εμφάνιση που του έδωσε και τη νίκη στον εθνικό τελικό της χώρας του, το  A Dal. Πλαισιώνεται από 3 άνδρες στα χορευτικά και έναν ακόμα να χτυπάει ένα μεγάλο τύμπανο πίσω και δεξιά. Η Ουγγαρία παίρνει το μεγαλύτερο χειροκρότημα μέχρι στιγμής.

ΚΡΟΑΤΙΑ

Η Nina Kraljić έχει αδιαμφισβήτητα άψογη φωνή και ήρθε με ένα τραγούδι που συγκαταλέγονταν στα φαβορί για μια καλή θέση. Η υπερβολική όμως εμφάνιση της με τα φτερά και τα πούπουλα κάνουν πολλούς (μεταξύ αυτών και εμένα) να αμφισβητούμε την πρόκριση της στον μεγάλο τελικό.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Πάνω σε ένα μεγάλο ρολόι θέλοντας να μας δείξει την πίεση του χρόνου ο Douwe Bob ερμηνεύει μαζί με άλλους 5 μουσικούς το country του τραγούδι πραγματικά ακριβώς όπως η studio version. Έχω την εντύπωση ότι μετά τον περσινό αποκλεισμό η Ολλανδία επιστρέφει δυναμικά στον τελικό.

ΑΡΜΕΝΙΑ

Μέσα σε καπνούς, φώτα να αναβοσβήνουν και φωτιές εμφανίζεται η Iveta από την Αρμενία, πιο εντυπωσιακή όσο κανείς μέχρι τώρα. Φωνητικά είναι πάρα πολύ καλή. Φοράει ένα διχτυωτό κορμάκι, και κάνει σίγουρα την πιο σεξυ εμφάνιση της φετινής Eurovision. Στη γέφυρα του τραγουδιού εμφανίζονται ολογράμματα της ίδιας. Πολύ δυνατή εμφάνιση που πάει σίγουρα για τοπ5!

ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Ο Σερχάτ από τον Άγιο Μαρίνο (Τούρκος στην πραγματικότητα) προσπαθεί να μας μεταφέρει σε ένα καμπαρέ. Εμφανίζεται με 5 κοπέλες-χορεύτριες από πίσω του, οι οποίες κάνουν και τα φωνητικά. Ο Σερχάτ έγινε πολύ συμπαθής εδώ στη Στοκχόλμη, αλλά δυστυχώς η παραμονή του στη Σουηδία τελειώνει σήμερα το βράδυ.

ΡΩΣΙΑ

Με τραγούδι του Δημήτρη Κοντόπουλου, χορογραφία του Φωκά Ευαγγελινού και παραγωγή της Ρωσίας ο Sergey φαντάζει το αδιαφιλονίκητο φαβορί και όχι άδικα. Παίρνει και σήμερα το μεγαλύτερο χειροκρότημα τόσο εντός του Globen, όσο και στο press center.

Τσεχία

Η Gabriela από την Τσεχία από την άλλη καταφέρνει μόνη της και με την απίστευτη φωνή της να γεμίσει τις οθόνες μας. Η Τσεχία ελπίζει φέτος ότι θα καταφέρει να βρεθεί επιτέλους στο μεγάλο τελικό και όχι άδικα. Μοναδικό μειονέκτημα ότι είναι ακριβώς μετά τη Ρωσία.

ΚΥΠΡΟΣ

Αν νομίζετε ότι η βραδιά δεν θα έχει σήμερα και ροκ ήχο γελιέστε. Η Κύπρος μας έρχεται με μία υπέροχη συμμετοχή. Γεμάτη ενέργεια και προσεγμένη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Francois ερμηνεύει υπέροχα και τα visual εφέ φιγούρων λύκων είναι εντυπωσιακά. Fingers crossed!

ΑΥΣΤΡΙΑ

Η Zoe ερμηνεύει το  μοναδικό 100% γαλλόφωνο τραγούδι του σημερινού ημιτελικού. Παραμυθένιο φόντο, λολούδια, άνοιξη, ένας ονειρεμένος τόπος και μια πολύ όμορφη φωνή. Μεγάλο χειροκρότημα από το press center. Θα καταφέρει να κάνει την έκπληξη και να προκριθει;

ΕΣΘΟΝΙΑ

Μόνος στη σκηνή και ο Jüri Pootsmann, φοράει ένα μπλε κουστούμι. Αρκετά σοφιστικέ η εμφάνιση του Προσωπική εντύπωση ότι θα δυσκολευτεί να προκριθεί ανάμεσα στα τόσο δυνατά τραγούδια που εμφανίζεται.

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

Το Αζερμπαιτζάν πέρσι δυσκολεύθηκε να προκριθεί, αφού οι επιτροπές το έσωσαν. Φέτος στέλνει τη Samra Rahimli, η οποία ενώ έχει ένα αξιοπρεπές τραγούδι, δυστυχώς φωνητικά είναι πολύ ασταθής. Προσωπικά θεωρώ πως αυτό ίσως και της στοιχίσει ακόμα και την πρόκριση.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Οι Highway από το Μαυροβούνιο εμφανίζουν ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που ακούσαμε αρχικά. Ενα τραγούδι που μουσικά είναι μπερδεμένο, αλλά ίσως και να μπορούσε να κάνει την έκπληξη σήμερα.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Η Greta από την Ισλανδία κρατά την εμφάνιση που πραγματοποίησε και στον εθνικό τελικό, με την οθόνη πίσω της. Φωνητικά και ερμηνευτικά είναι φανταστική. Θα βοηθησούν τα πνεύματα την Ισλανδία να επανέλθει μετά το περσινό μικρό διάλειμμα στον τελικό; Προσωπικά πιστεύω πως ναι.

ΒΟΣΝΙΑ & ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ

Η Βοσνία επανέρχεται στο διαγωνισμό μετά από 3χρόνια απουσίας και τραγουδά στη γλώσσα της. Ενα συρματόπλεγμα χωρίζει τους 2 ερμηνευτες, με εμφανή τα μηνύματα που θέλει να περάσει. Τα στοιχήματα λένε πως η Βοσνία απόψε θα αποκλειστεί, εγώ πάλι νομίζω πως όχι.

ΜΑΛΤΑ

Η εγκυμονούσα Ira Losco, επιστρέφει 14 χρονιά μετά και επιθυμεί να ανέβει ακόμα ένα σκαλί από τη 2η θέση που κατέλαβε τότε. Είναι όμορφη, ερμηνεύει με άνεση το τραγούδι της και θα βρεθεί εύκολα στον τελικό του  Σαββάτου εκμεταλλευόμενη και την ευνοϊκή για αυτήν κλήρωση.

Αυτή ήταν η τελική πρόβα των 18 διαγωνιζόμενων. Ελπίζουμε εκεί γύρω στις 12 το βράδυ να μάθετε από την ιστοσελίδα μας ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος θα είναι στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.